Suomalaisen ilmailun historiaa!

Ilmailuun liittyviä vitsejä ja muita hauskoja tarinoita
Pena
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 12.02.2007 13:08
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Suomalaisen ilmailun historiaa!

Viesti Kirjoittaja Pena »

Kysyjä kysyy:

(24.08.2003) Suomalainen keksijä ja matemaatikko Räähkä Arhippainen (1072-1131) suunnitteli ensimmäisen lentokoneen jo vuonna 1106. Ristiretkien aikana osittain tuhoutuneet piirustukset vietiin Ruotsiin, eikä niistä ole sen jälkeen kuulunut mitään. Pitääkö paikkansa, ja jos pitää, niin miksi virallinen historia vaikenee tästä?

Vastaus:

Onnittelut tämän virallisesti vaietun jutun tuomisesta esiin taas kerran. Ristiretkien aikana tapahtui todella tämän arvokkaan asiakirjan ryöstö. Mutta, kuten vuosilukuja vertaamalla voit huomata, teki Arhippainen uudet paremmat piirustukset ja jopa rakensi prototyypin. Ennen koelennolla Rapolanvuorelta kaakkoon sattunutta onnettomuutta, jossa hän traagisesti menehtyi törmättyään kännykkämastoon, hän vielä kerran hämäsi ruotsin agentteja ja toimitti heille uudet väärennetyt piirustukset. Ruotsin lentokoneteollisuus kärsii vieläkin tämän katalan teon seurauksista.

Arhippainen, alun perin A. R(äähkä). Hippainen, onnistui aikanaan patentoimaan lasten leikin, jolle antoi nimeksi "hippa". Se levisi nopeasti ympäri maailman. Rojaltimaksuja ei suku enää tietenkään saa, mutta vaurastui niillä mukavasti ja hankki Valkeakosken lähelle ensilennon muistomerkin. Suomen sodan jälkeen se vietiin Pietariin, koska siellä oli keksitty lentokone 700 v. myöhemmin eikä kunniaa haluttu jakaa "Arhjippaisen" kanssa. Tästä syystä virallinen Suomi ei koskaan ole halunnut riitauttaa keksintöä.

Tarkempia tietoja saat "Oikeudet Arhippaiselle" -kansanliikkeeltä. Kokoukset pidetään täydenkuun aikana Rapolanvuorella.

terveisin iGS-toimitus

Lähde: http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/ ... irustukset
Wir brauchen Fliegensraum!