Suomi nousee IGC-rankingissä

Vinkkejä ja keskustelua suorituslennoista ja kilpapurjelennosta.

Valvoja: Alfalima

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Suomi nousee IGC-rankingissä

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Moi,

Päättyneen kisakauden hyvä suomalaismenestys näkyy odotetusti myös IGC-ranking listalla. Nyt olemme 11. sijalla. Jotain hämminkiä tuloksissa on sillä Räyskälän vakio SM:n voittajaksi lista nimeää Giorgio Galetton!
http://www.fai.org/gliding/rankings/Com ... ompid=1439

Eiköhän tuo korjaannu jossain vaiheessa. Ja kun pisteet ovat oikein, Mara saanee lisää pisteitä 15m luokan voitostaan ja sen mukana on mahdollista nousta vielä yksi pykälä ylöspäin.

Hyvältä näyttää joka tapauksessa,

Antti
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

Antti K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 441
Liittynyt: Ti 04.02.2003 09:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suomi nousee IGC-rankingissä

Viesti Kirjoittaja Antti K »

Laitoin ranking-listan pitäjälle viestiä, että korjaavat tuon.

t. Antti

Markku K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 247
Liittynyt: Ke 21.01.2004 14:58

Re: Suomi nousee IGC-rankingissä

Viesti Kirjoittaja Markku K »

Ovat näköjään korjanneet. Seurauksena on aika moinenkin nousu Suomelta, kun 15m kisojen pisteet kantautuivat suoraan kerrannaisiksi 18m kisoihin, joissa tiukan kärjen ansiosta parikin pilottia sai hyvät pointsit.

Lopputulemana maarankingissa sija 10 keskiarvolla 939,9. Tanskan perässä ollaan 0,1 pistettä ja ensi vuoden Suomalaisissa kisoissa on jaossa jo pian maksimit (eli 960 pistettä voittajalle).

-Markku

Eki Heinonen
WGC 2008 Team
Viestit: 239
Liittynyt: Ti 21.03.2006 13:08

Re: Suomi nousee IGC-rankingissä

Viesti Kirjoittaja Eki Heinonen »

Huomasin juuri saman eilen, ja tämä on juuri sitä mistä puhuttiin muutama vuosi sitten. Että tästä tulee sellainen itseruokkiva lumipallo, joka on jo monessa maassa toiminut...Onkohan se että Harri Hirvola sai hyvin pisteitä kaksipaikkais-EM kisoissa, toiminut takautuvasti 15m kisoihin ja samoin nostanut 18m kisojen pisteitä? Joka tapauksessa se nostaa meitä suurin piirtein oikealle tasolle siten kun nyt kisamenestys on ollut kansainvalisestikin. Eli se että aiemmin oltiin melkein kaikki kahdensadan huonommalla puolella ei suinkaan vastannut todellista taitotasoa. Se että kaksinkertainen SM-mestari Mara on noussut noin korkealle on valtavan hyvä tulos kotimaan kisoista saaduilla IGC pisteillä! Esim. brittien tai esim. saksan mestarit eivät välttämättä ole saaneet juuri enempää pisteitä heidän mestaruuskisoista!

Toisaalta, IGC -ranking lista on aikamoista huuhaata jos sitä kriittisesti tarkastelee...Mutta kiistatta kärjessä olevat ovat oikeasti parhaita mutta sitten ehkä 20 sijasta eteenpäin voidaan jo kiistellä että kuinka hyvin vastaa todellisuutta. Esim Junior ja naisten MM kisatulokset, ja toisaalta joidenkin maiden mestaruuskisojen tulokset joissa tämä itseruokkiva viritys toimii. MUTTA, tämä on systeemi ja meidän pitää sitä strategisesti hyödyntää.

Olisi todella hyvä jos me voimme tulevaisuudessa jatkaa tasoituskerroin kisoja joissa kaikki luokat lasketaan samaan, ja samoin meidän tulisi aina saada samoihin kisoihin kaikki mahdolliset lentäjät joilla on kohtuullinen Ranking sijoitus. Esim. Nummelan 18m SM-kisoissa oli Tourula ja Sorri mukana vaikka eivät lentäneetkään 18m koneita, se oli todella hyvä juttu, toivottavasti saadaan tulevaisuudessa kisoihin aina paljon osallistujia!


T Eki

Markku K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 247
Liittynyt: Ke 21.01.2004 14:58

Re: Suomi nousee IGC-rankingissä

Viesti Kirjoittaja Markku K »

Tuo systeemi toimii hyvin, kunhan pisteitä on yli 960 - eli on pitänyt pärjätä EM- tai MM-tasolla. Kärjessä olevilla kavereilla on poikkeuksetta pari arvokisamitalia, yleensä kultaista arvosteluajalta. Se mitä tuolla alle 960 on, onkin sitten helpommin saavutettavissa riittävän määrän kisoja kiertämällä. Toki silti riittää kun käy kahdessa ja voittaa ne molemmat.

Junnu tai Naisten MM-kisat eivät oikeastaan juurikaan sekoita pakkaa, niiden osallistujapilottien lähtöpisteet ovat kuitenkin sen verran heikot, että potentiaalinen 1000p kisa jääkin tasolle alle 960, joka vastaa mitä tahansa kansallista kisaa, jossa on viisi hyvin sijoittunutta nimeä kilpailemassa.

Esim tämän vuoden vakioluokan naisten maailmanmestari ja parhaiten rankattu naispilotti Sue Kussbach sai voitostaan 945 pistettä. Vertailun vuoksi sain itse Pociunaista mukaan 940 pointtia. Voittaja sai maksimit, 980 pistettä.

Selkeästi tuo systeemi palkitsee voittajan, ja jo melko pian piste-erot seuraaviin tulevat niin suuriksi, että pisteet pienenevät kansalliselle tasolle. Siinä mielessä ero MM/EM-kilpailuilla ja muilla kilpailuilla voisi olla vieläkin suurempi, jolloin juuri arvokilpailuissa menestyminen tulisi selkeämmin esille.

Eki Heinonen
WGC 2008 Team
Viestit: 239
Liittynyt: Ti 21.03.2006 13:08

Re: Suomi nousee IGC-rankingissä

Viesti Kirjoittaja Eki Heinonen »

"Siinä mielessä ero MM/EM-kilpailuilla ja muilla kilpailuilla voisi olla vieläkin suurempi, jolloin juuri arvokilpailuissa menestyminen tulisi selkeämmin esille", Markku kirjoitti. Tuosta ollaan varmasti samaa mieltä.

Mutta se IGC:n pistelaskenta on pöhkö; katsotaan esim. Juha Sorrin tilannetta, hän voitti 2011 SM kisat joissa lennettiin neljä hyvää kisapäivää. Silti hän saa parhaan suorituksen pisteet yhden päivän Vesivehmaan kisasta!!! Matemaattiselta kaavalta puuttuu maalaisjärki.

Lisäksi siellä tapahtuu virheitä, vääriä nimiä jne. Mm. Nurmisen Rami oli merkitty Nurmirannan sijasta Issoudunin EM-kisoihin 2007 jne.

Mutta kuten aiemmin sanoin, nyt täytyy vain käyttää hyväksi järjestelmää ja saada kotimaan kisoista kaikki mitä voidaan! Ja hyvältä näyttää siinä mielessä nyt.

T Eki

Markku K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 247
Liittynyt: Ke 21.01.2004 14:58

Re: Suomi nousee IGC-rankingissä

Viesti Kirjoittaja Markku K »

Niinno, toisaalta taas Juhan 921 pisteen potista 105 pistettä tulee VV open 2010:stä, tämän vuoden SM-voitosta tulee 556 pointtia. Ensi vuonna Vesikseltä ei tule enää yhtäkään, kun taas SM-kisoista 927 pisteen potista mukaan saa ensi vuonna 45%, sitten 30% jne. Eli tuo kisapäivien määrä on huomioitu pisteiden pysyvyydellä. Arvokisat korostuvat hivenen myös tuolla tasolla, viimeisimmästä arvokisasta saa 80% ja sitä edeltävästä 60%, eli pärjäämällä hyvin yksissä arvokisoissa on hyvät pisteet tallessa neljä vuotta.

Nyt kun tuohon systeemiin jaksoin hieman syvemmin perehtyä niin mun mielestä se on itseasiassa melko hyvä, ainoa että arvokisojen eroa muihin kisoihin pitäisi kasvattaa, eli esimerkiksi pienentää kansallisten kisojen max pistemäärää 940 tasolle, tai jopa alemmas.

-Markku

Vastaa Viestiin