Valintamenettely vuoden 2016 kisoihin

Vinkkejä ja keskustelua suorituslennoista ja kilpapurjelennosta.

Valvoja: Alfalima

Antti K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 441
Liittynyt: Ti 04.02.2003 09:59
Paikkakunta: Helsinki

Valintamenettely vuoden 2016 kisoihin

Viesti Kirjoittaja Antti K »

Hei,

nyt kun kilpailuluokat yhdistyvät eli 15m+vakio=racing ja 18m+20m=Avoin (kerho=kerho kuten ennenkin), on myös tarve huomioida tämä edustajien valinnassa.

PT on käsitellyt asian kokouksessaan 8.5.2014 ja päättänyt valintamenettelystä seuraavaa:

Edustajavalinnat arvokisoihin tekee PT noin kaksi vuotta ennen kyseisiä kisoja. Vakio- ja 15m luokkien valinnat tehdään valintavuoden Racing luokan SM-kilpailun perusteella. 18m- ja 20mkaksipaikkaisten edustajavalinnat tehdään valintavuoden Open luokan SM-kisojen perusteella. Kerholuokan valinnat tehdään kerholuokan SM-kisojen perusteella (esim. 2016 arvokisoihin vaikuttavat vuoden 2014 SM-kisat).

Edellisissä EM- tai MM-kilpailuissa kuuden parhaan joukkoon sijoittuneet kilpailijat ovat oikeutettuja puolustamaan menestystään seuraavissa EM- tai MM-kilpailuissa siinä luokassa josta hän on kuuden parhaan joukkoon päässyt. Näillä piloteilla on etuoikeus joukkueeseen em. valintamenettelyn ohi.

Halukkuutta edustusjoukkueeseen kysytään valintakisan tulosluettelossa puolivälin yläpuolelle sijoittuneilta, kuitenkin vähintään viideltä parhaalta kilpailijalta. Näistä kilpailijoista valitaan paremmuusjärjestyksessä siten, että karsintakisassa käytetty konetyyppi määrittää valittavan luokan. Jos joukkue ei täyty, kysytään halukkuutta samassa karsintakisassa puolivälin yläpuolelle sijoittuneilta eri luokan koneella lentäneiltä. Ellei joukkue edelleenkään täyty, voi PT tiedustella halukkuutta osallistumiseen myös muilta, sopivaksi katsomiltaan ehdokkailta.

PT voi myös halutessaan poiketa em. käytännöstä perustellusta syystä. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi:
- SM-kisojen kilpailupäivien määrä on jäänyt vähäiseksi.
- sopivuus ja sitoutuminen Suomen Ilmailuliiton ja maajoukkueen tavoitteisiin
- sitoutuminen harjoitteluun
- aikaisempi arvokisakokemus ja menestys
- tulevan kisapaikan olosuhteiden tuntemus ja mahdollisuudet menestyä. Pääsääntöisesti vuoristoolosuhteissa edellytetään olosuhteiden tuntemista ja harjoittelua paikan päällä.
- maajoukkueelta saadun lausunnon suositukset
Tällöin voidaan huomioida myös muita kansainvälisiä ja kansallisia arvokisanäyttöjä sekä muita merkittäväksi arvioituja tekijöitä.

PT pyytää lausunnon esitetyn joukkueen sopivuudesta maajoukkueelta (maajoukkueringiltä). Lausunto pyydetään maajoukkueen yhteyshenkilöltä (kapteenilta) mutta lausunnon antamisesta vastaa maajoukkue omien toimintamalliensa mukaan.

Niiden luokkien ja sarjojen edustajat, joissa ei järjestetä SM-kisoja (Avoin luokka, 13,5m sekä Nuorten että Naisten kilpailut) valitsee PT erillisellä päätöksellä. Kilpailijoiden tulee ilmoittaa osallistumishalukkuudestaan perusteluineen kirjallisesti Ilmailuliiton toimistoon ilmoitettuun ajankohtaan mennessä (yleensä syyskuun loppuun).

Jokaiseen kilpailuun pyritään lähettämään niin monta kilpailijaa kuin järjestäjä sallii. Mikäli kilpailunjärjestäjä ei ole yksiselitteisesti määrännyt kunkin kisaluokan maakohtaista kiintiötä, päättää PT kuhunkin luokkaan lähtevien edustajien määrän.