IGC Plenary 2017

Vinkkejä ja keskustelua suorituslennoista ja kilpapurjelennosta.

Valvoja: Alfalima

kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 472
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

IGC Plenary 2017

Viesti Kirjoittaja kristian »

Hei ja terveiset Budapestista. IGC kevätkokous on käynnissä ja yritän päivittää uutisia päätöksistä Purjelentotoimikunnan facebook-sivulle. Käykää katsomassa ja tykkäämässä, niin fb:n algoritmi osaa levittää tietoa laajemmalle porukalle. Laitan myöhemmin yhteenvedon tännekin, mutta ihan joka kanavaa ei pysty reaaliajassa päivittämään.

Kristian

kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 472
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: IGC Plenary 2017

Viesti Kirjoittaja kristian »

Hei, alla muutamia poimintoja IGC:n kokouksen puheenaiheista ja päätöksistä. Päätösehdotukset voi käydä lukemasta FAI/IGC:n sivuilta.

- IGC:n budjetti on 40-50000 euron luokkaa, kuluja tulee kokouksista sekä toimihenkilöiden lähettämisestä kisoihin.

- MM-kisojen kalenteria ja rakennetta pohtinut työryhmä jätti sekavan raportin, sen pohjalta IGC:n bureau teki viime minuuteilla ehdotuksen jossa 13.5m luokka yhdistetään Kerho/Vakio/15m luokan kisoihin ja kaikissa em. luokissa olisi yksi osallistuja per maa (ei hallitsevia mestareita lisäpaikoilla). 18m/20m/Avoimen kisoissa paikkoja olisi kuitenkin nykymallin mukaisesti. Koska päätös oli merkittävä eikä mahdollisuutta maiden omien kantojen muodostamiseen annettu, ehdotus herätti kriittistä keskustelua. Lopulta sitä korjattiin niin että 13.5m luokka yhdistetään kisoihin ja luokkien osallistujamääriä vähennetään, mutta siten että ko. luokkia ei vielä yksilöity ja päätös vahvistetaan uudemman kerran vuoden päästä.

- MM-kisat päätettiin järjestää jatkossa vuorovuosina siten että 18m/20m/avoin (sekä nuoret+naiset) on 2021 ja 13,5m/kerho/vakio/15m 2022 jne. EM-kisojen rytmittämisestä tähän ei ollut puhetta, ilmeisesti ainakin tietyillä tahoilla on haluja koko EM-kisojen lopettamiseen. Koska IGC ei päätä EM-kisojen kalenterista, halu ei taida realisoitua heti. Kaikkiaan esitys on huonosti argumentoitu mutta äänestettiin läpi.

- Juniorien ja Naisten MM-kisat yhdistetään yhteen tapahtumaan 2021 alkaen. Miksi, en tiedä, mutta läpi meni tämäkin.

- Jatkossa hallitsevat maailmanmestarit eivät pääse missään luokassa automaattisesti kisoihin lisäpaikoilla, poislukien nuorten ja naisten maailmanmestarit. Perusteena osallistujamäärän pienentäminen. Tämä oli vuoden takainen esitys joka nyt äänestettiin loppullisesti läpi. Isot maat luonnollisesti vastustivat, mutta pieniä oli muutama enemmän tällä kertaa.

- Saksassa on tehty tiedettä tasoituskertoimista, käytössä on uusi tietokonemalli jolla lasketaan kertoimia uusiksi, saattaa vaikuttaa 2018 kerholuokan kertoimiin.

- Turvallisuusryhmä esitteli tekemäänsä raporttia kv. kisoista. Turvallisuustilanne on surkealla tolalla, hieman kisatapahtumasta riippuen. 2010-luvulla neljässä tapahtumassa sattui 66% onnettumuuksista. Silmiinpistävää oli että maastolaskuvauriota tai pienempiä kolhuja ei juuri raportoida kisoista, vaikka niitä tapahtuu lähes päivittäin. Terry Cubley jatkoi Benallan kokemuksilla. Australiassa John Wharington tehnyt tietokoneohjelman joka analysoi pilottien lentämistä suhteessa muihin, siis etäisyyttä toisiin koneisiin. Ongelmapilotit löytyivät tällä ja keskustelussa sekuloitiin automaattisia rangaistuksia ohjelman pohjalta, tai ainakin pehmeitä keinoja. Softa tulee koekäyttöön ensi kesänä. Wharingtonin paperi on luettavissa FAI:n sivuilla.

- Angel Cassado piti hyvän esityksen OGN:stä. Useat maat rakentavat maa-asemien verkostoa, joka laajenee hyvää tahtia, vuoden päästä voimme raportoida myös Suomen parantuneesta verkostosta toivoakseni. OGN/Silent Wings on alusta jolla Grand Prix -kisojen visualisointi tehdään. OGN:ään voidaan rakentaa kisalennon ajaksi viive, jolloin taktista hyötyä ei saada.

- 13,5m luokan määritelmään lisättiin vaatimus sähköitsestarttaavuudelle. Luokan pienehkö maksimisiipikuorma rajaa pahasti nyt kehitteillä olevia koneita pois tästä, mutta asia luvattiin ottaa esille ensi vuonna.

- Annex A:n pistelaskukaavaan tuli pari viilausta, uusi päiväkerroin joka vähentää maksimipisteitä jos vain 0-33% startanneista tulee läpi. Lisäksi matkapäivänä 1000 pisteen päivään vaadittavaa matkaa pidennettiin paremmin liitäville koneille, ja vastaavasti kisapäivän syntyminen vaatii pidemmän siivun.

- USA:n esitys täysin uudeksi pistelaskujärjestelmäksi meni alustavasti läpi. Esitin huoleni tietyistä kaavan aiheuttamista ongelmista (kiitokset Hannulle vielä laskelmista) ja kävi ilmi että kukaan ei varsinaisesti ollut simuloinut mitä kaava tekee oikeissa kisoissa. Asiasta käytiin keskutelua hyvässä hengessä ja ehdotuksen annetaan nyt kehittyä vuosi, katsotaan sitten mikä on lopullinen versioa ja äänestetäänkö jatkoon. Vielä tässä vaiheessa siis kehitetään sekä vanhaa että uutta systeemiä rinnakkain, voi olla että niistä valitaan vuoden päästä toinen tai kummatkin, kaikki on mahdollista.

- Kisaisännyydet 2020 menivät seuraavasti:

18m/20m/Avoin: Stendal, Saksa

Kerho/vakio/15m: Chalons, Ranska

Unkari hävisi tiukasti kummankin äänestyksen.

Lilienthal mitali annettiin Patrick Pauwelsille ansiokkaasta työstä EGUssa viranomaisasioiden parissa.

Ventti
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 156
Liittynyt: La 22.02.2003 10:55
Paikkakunta: hyvinkää

Re: IGC Plenary 2017

Viesti Kirjoittaja Ventti »

Hei,

linkki Angel Cassadon OGN tracking esitykseen, jonka Kristian mainitsee tuolla ylhäällä:

http://wiki.glidernet.org/local--files/ ... video.pptx
Ventti / PIY, OIK, VLK, ISK, HYIK

Kaitsu M.
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 304
Liittynyt: To 10.04.2003 22:23
Paikkakunta: Suomen Kerava

Re: IGC Plenary 2017

Viesti Kirjoittaja Kaitsu M. »

Aikanaan Suomi esitti ja hakikin nuorten ja naisten kisoja samaan kattaukseen (sama aika, sama paikka). Ei mennyt läpi. Ajatusta pidettiin siinä kokouksessa (taisi olla iloisella 90-luvulla) täysin pöljänä ja kuolleena syntyneenä... Tämä nyt ainakin sopii mainiosti purjelento-argeologia -settinä tähän näin naisten päivänä. Näin se maailma muuttuu.
Niin paljon laskevia, niin vähän aikaa...

kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 472
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: IGC Plenary 2017

Viesti Kirjoittaja kristian »

Näin se maailma muuttuu, ja hämmästyttävää miten paljon päätöksiä voi perustella kokouksessa argumentilla, jota on käytetty täsmälleen päinvastaisen päätöksen argumenttina (jopa samassa kokouksessa). Suosikkini oli "media coverage", se kelpasi syyksi mm. kisojen pienentämiseen, suurentamiseen, lukumäärän vähentämiseen ja lisäämiseen, mitalistien määrän vähentämiseen ja uusien mitalien keksimiseen. Esim. 13.5m luokan kisoista piti vielä vuosi sitten kokouksessa puhutun perusteella tulla ketterät parinkymmenen koneen pikkukisat jotka voitiin toteuttaa vaikka ilman hinauskoneita (sähköitsest.) miltä tahansa pikkukentältä. Nyt luokka laitettiin 100 koneen kisoihin luokkien kanssa joissa ei ole ensimmäistäkään itsestarttaavaa.

Kaitsu M.
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 304
Liittynyt: To 10.04.2003 22:23
Paikkakunta: Suomen Kerava

Re: IGC Plenary 2017

Viesti Kirjoittaja Kaitsu M. »

kristian kirjoitti:Näin se maailma muuttuu, ja hämmästyttävää miten paljon päätöksiä voi perustella kokouksessa argumentilla, jota on käytetty täsmälleen päinvastaisen päätöksen argumenttina (jopa samassa kokouksessa). Suosikkini oli "media coverage", se kelpasi syyksi mm. kisojen pienentämiseen, suurentamiseen, lukumäärän vähentämiseen ja lisäämiseen, mitalistien määrän vähentämiseen ja uusien mitalien keksimiseen. Esim. 13.5m luokan kisoista piti vielä vuosi sitten kokouksessa puhutun perusteella tulla ketterät parinkymmenen koneen pikkukisat jotka voitiin toteuttaa vaikka ilman hinauskoneita (sähköitsest.) miltä tahansa pikkukentältä. Nyt luokka laitettiin 100 koneen kisoihin luokkien kanssa joissa ei ole ensimmäistäkään itsestarttaavaa.
MAHTAVAA!!
Niin paljon laskevia, niin vähän aikaa...

Vastaa Viestiin