Euroopan ennätykset ja Maailman ennätykset

Vinkkejä ja keskustelua suorituslennoista ja kilpapurjelennosta.

Valvoja: Alfalima

Avatar
Hannu N
Site Admin
Viestit: 423
Liittynyt: Ke 29.01.2003 15:25
Paikkakunta: Strömfors
Viesti:

Euroopan ennätykset ja Maailman ennätykset

Viesti Kirjoittaja Hannu N »

Ihan vaan tiedoksi ennätysten yrittäjille:

Kansainvälisten ennätysten rekisteröinti FAI:ssä on maksullista (n.200 euroa/ennätys), ja liitto(PT) on linjannut, ettei liitto maksa tuota kustannusta 1.7.2020 jälkeen lennetyistä ennätyksistä. Kansallinen liitto on noiden ennätysten hakija FAI:ltä, joten lienee turha niitä hakemuksiakaan sitten tehdä, en minä ainakaan niitä viitsi maksaa.

Olisi ollut ihan hauska jotain Maailman ennätystä vielä yrittää...

-Hannu N
harri
WGC 2008 Team
Viestit: 33
Liittynyt: Ma 18.12.2006 08:48
Paikkakunta: Espoo

Re: Euroopan ennätykset ja Maailman ennätykset

Viesti Kirjoittaja harri »

Lennä vaan maailmanennätys. Eiköhän maksajat löydy.
Harri
Kaitsu M.
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 352
Liittynyt: To 10.04.2003 22:23
Paikkakunta: Suomen Kerava

Re: Euroopan ennätykset ja Maailman ennätykset

Viesti Kirjoittaja Kaitsu M. »

200 egee olis tosi vähän, kun hyvin hoidettuna saa AINA EE:stä ja ME:stä jutun paikallismediaan. Mikäpäs sen parempaa paikallista "hei, me lennetään näin hienosti ja laadukkaasti tässä kotikonnuilla" -markkinointia. Ja jopa valtakunnallisesti, vrt mikä muu laji tahansa.
Onkos kenelläkään mitään hajua kuka nää ennätysviulut maksaa muissa maissa? Onko Suomi nyt edelläkävijä tässä asiassa?
Niin paljon laskevia, niin vähän aikaa...
kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 499
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: Euroopan ennätykset ja Maailman ennätykset

Viesti Kirjoittaja kristian »

Viime kesänä Suomessa lennettiin yksi Euroopan ennätyslento. Siitä tuli hieman yllättäen lasku liittoon FAI:lta, tosin tuo ennätys ei tainnut montaa viikkoa olla voimassa ennenkuin joku muu sen rikkoi uudestaan. PT silloin päätti kuitata tämän laskun budjetistaan kun kukaan ei oikeastaan edes tiennyt että noista pitää maksaa. Eipä ihme, ei täällä ole hirveästi Euroopan tai maailman ennätyksiä lennelty. Tähän mennessä PT on saanut tältä kesältä kaksi Euroopan ennätykseksi kelpaavaa ennätysilmoitusta. Näiden osalta ei ole tehty päätöstä olla maksamatta ennätystä, tosin ei tarvitse olla kummoinen ennustaja jos sanoo että 105 km/h nopeus 300km kolmiolla tullaan rikkomaan aika nopeasti.

Jotenkin tästä keskustelusta jäi maku että PT on tarinan pahis joka ei suostu maksamaan ennätyksiä (joita ei ole vielä edes lennetty), vaikka tähän asti on mukisematta maksettu ja sitoudutta maksamaan kaikki. Mutta siis joka tapauksessa "pitäkää tunkkinne ja ennätyksenne". PT:llä ei ole mitään "omaa rahaa", vaan me hallinnoimme teidän, liiton jäsenten, jäsenmaksuista jyvitettyä budjettia mahdollisimman järkevästi. Rahaa on käytetty vaikkapa purjelennon peruskurssin oppimateriaalin tuottamiseen, OGN tukiasemiin, nuorten maajoukkueen tukemiseen, kansainväliseen edunvalvontaan, milloin mihinkin, PT:n oman harkinnan mukaan. Jos budjetointi ennätyshakemuksiin tuntuu tarpeelliselta, antakaa ihmeessä aiheesta palautetta, kyseessä on teidän jäsenmaksunne. Markkinointinäkökulma on ihan validi.
Kaitsu M.
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 352
Liittynyt: To 10.04.2003 22:23
Paikkakunta: Suomen Kerava

Re: Euroopan ennätykset ja Maailman ennätykset

Viesti Kirjoittaja Kaitsu M. »

Jos PT:n ansiokkaasti toimistohommia puurtavat vapaa-ehtoisheput (respect) "joutuu" tekemään tän kaltaisen kohtuuttoman päätöksen rahankäytöstä niin isommassa poliittisessa SIL-ympäristössä ei sit ymmärretä näiden ennätysten merkitystä tai "statusta". Jokuhan senkin päätöksen viime vuonna teki siitä ekasta EE:stä, että "PT:n rahoista". Näiden ennätysten paperityöt ja FAI:lle hoitaminen on toimistohommia, lajista riippumatta. Tai siis minun mielestä pitäisi olla. Mutta mitäpä siitä.

Tämä kaikki yhtään ottamatta kantaa onko ne ennätykset nyt hyviä tai pitkäkestoisia ennätyksiä, ennätyksiä ne on sillä hetkellä kuitenkin.

Keskusjärjestön tulisi olla ylpeä ennätystehtailijoistaan ja menestyjistään ja hehkuttaa niitä. Ei niitä liikaa ole. Eikä ympäröivä maailma ymmärrä onko ennätys "kova" tai vanheneeko se/ne pian.

Yleisurheilussa hehkutettiin (ja saatiin jopa julkisuutta) Suomessa kyhäiltyjä kärkituloksia nyt alkukaudesta vaikka kaikki tiesi varsin hyvin, että missään muualla maailmasa ei oltu edes kilpailtu. Näin.
Niin paljon laskevia, niin vähän aikaa...
Antti K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 493
Liittynyt: Ti 04.02.2003 09:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Euroopan ennätykset ja Maailman ennätykset

Viesti Kirjoittaja Antti K »

Terveisiä SIL lajivaliokunnasta. Tänään siis päätettiin, että perustetaan lajien budjettipaikkojen lisäksi lajivaliokunnalle oma, siis lajien yhteinen, joista maksetaan jatkossa Euroopan ennätysten ja maailman ennätysten FAI maksut jatkossa.
Vastaa Viestiin