Nuorten joukkue harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa

Kokemuksia purjelentomatkailusta niin Suomessa kuin maailmallakin.

Valvoja: Alfalima

Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 340
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: Nuorten joukkue harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa

Viesti Kirjoittaja Wille »

Leirin finaalipäivä takana paitsi Akulla, joka hyödyntää vielä lauantain kelit. Muut aloittavat huomenna matkaamisen kohti viileämpiä maisemia...

Tänään oli tarkoitus lentää vajaa 300 km:n reitti. Tehtäväalueen alkuosalle levisi kuitenkin paksua yläpilveä, joka sotki suunnitelmat. Kaikki kävivät ilmassa ja kilometrejäkin tuli, mutta varsinaiset tykitykset jäivät vähiin. Vaihtelevaa kuivaa (välillä ylikehittynyttä) keliä hyödynnettiin mahdollisuuksien mukaan.

Itselleni kolmen päivän kokemus uudella tyypillä (LS-8-18) oli positiivinen. Mukava purjelentokone monenlaiseen käyttöön!

Nyt suuntaamme kylälle isäntien järjestämälle päättäjäisillalliselle ja kenties pienelle baarikierrokselle.. 8)

t. Wille
Altti Korva
Viestit: 6
Liittynyt: Ke 07.06.2006 16:39

Re: Nuorten joukkue harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa

Viesti Kirjoittaja Altti Korva »

Tosiaan oma leirini loppui kahdeskymmenes päivä muiden jatkaessa aina nyt 24. päivään asti. Leiri oli kaikin puolin onnistunut reissu, sillä hienoon maahan tutustumisen lisäksi sai lentää niin, että korvat paukkui. Vaikka henkilökohtainen tavoitteenasetteluni lähti liikkeelle tiiman keräämisestä, leiri tarjosi myös valtavasti oppia kilpalentämisen osalta. Joka päivä tuli uusia piirteitä muun muassa keliin, jonka vaikutusta suoritukseen sopi kertailla illalla igc- filen äärellä. Itsehän lentänen ensi kesän kilpailuissa vakioluokassa, joten kovassa, korkeassa kelissä lentäminen painavalla koneella heikkoine hetkineen oli melkeinpä parasta treeniä mitä tässä vaiheessa voi löytää. Porukalla opittiin paljon myös kimppalentämisestä, jonka hyödyt tulivat esille viimeistään siinä, että ketään ei tarvinnut hakea maakunnasta. Oli hienoa kerrankin lentää itseään kokeneemman (esim. Akun) kanssa samalla koneella, sillä näin saatiin lennettyä tehokkaasti yhteistyössä vauhdista tinkimättä.
Käteen jäi siis lentotuntien lisäksi mieleenpainuvien matkalentojen kylkiäisinä tullutta oppia, jota toivottavasti säilyy tulevan kesän koitoksiin. Tulee kuitenkin muistaa, että ilman Antin ( Ekin ja Villen panosta unohtamatta) tukea ja valmennusta tulokset olisivat jääneet varmasti vaisummiksi. Eli kiitos siitä!
Nyt on kuitenkin suomen valtion tarjoama arki jälleen alkanut, joten pitää ryhtyä laskemaan aamuja kauden alkuun.
Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 340
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: Nuorten joukkue harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa

Viesti Kirjoittaja Wille »

Kotiin on palattu vajaan vuorokauden matkustamisen jälkeen. Matkaa toki helpottaa se, että aika-eroa ei ole. Nyt totutellaan Suomen lumiseen talveen ja seurataan, miten nahka kesii auringon jäljiltä.

Oleskelu ja lentäminen Etelä-Afrikassa on hienoa ja turvallista. Nuorten 11 päivän lentoputki sekä suuret tunti- ja matkakilometrimäärät kertovat osaltaan asiasta. Elämien asumisineen, syömisineen ja juomisineen on halpaa. Maastolaskuja ei tullut yhtään vaikka nuoriso välillä harjoittelikin survival-toimintaa suorastaan pinnoissa. Sinällään maastolasku ei ole Etelä-Afrikassa ongelma. Odottelu pellolla ja illan pimeneminen saattavat kuitenkin olla kokemuksia, joita kannattaa yrittää välttää.

Lentokalusto oli hyvää, jopa odotettua parempaa kun ei oteta huomioon pieniä teknisiä ongelmia akkujen, loggereiden, vesijärjestelmien ja kuljetusvälineiden kanssa. Itselläni oli tuuria pikaisen lähdön jälkeen siinä, että yleensä sain koneen käyttöön. Toki niissä riittikin pientä päänvaivaa, kun mm. ensimmäinen lento piti oudoissa ja ilmatilaltaan haastavissa maisemissa lentää pelkällä kartalla mittakaavalla 1:1000000.

Leiri oli nuorten Räyskälä -09-projektille merkittävä. Oppia ja kokemusta tuli kaikille roppakaupalla ja mikä parasta heti tammikuussa. Nyt on hyvä jatkaa valmistautumista teoreettisella ja henkisellä puolella kevään ensikelejä odotellen. Harjoitusta tuli myös "uncle-osastolle". Antti ja Eki treenasivat samantasoisilla koneillaan jo 2010 kisoja silmalläpitäen. Itsekin olin ajoittain joukossa mukana ja tulevaan kesään tähtäävä harjoittelu alkoi sekä ilmassa että maassa kimppalentämisen saloja kehitellessä.

Kiitos Antille leirin suunnitelusta ja toteuttamisesta ja kiitos myös liiton tukisäätiölle nuorille osoitetusta tuesta. Kevään kelit lähestyvät!

t. Wille
Avatar
Hene
Viestit: 66
Liittynyt: Ke 28.06.2006 14:15
Paikkakunta: Turku
Viesti:

Re: Nuorten joukkue harjoitusleirillä Etelä-Afrikassa

Viesti Kirjoittaja Hene »

Terve!

Kaiken kaikkiaan hieno reissu! Tiimaa ja kilometrejä tuli sen verran, kun ennen reissua uskalsi yläkanttiin toivoa. Oli kaikenlaista säätä missä päästiin lentämään. Hyvästä ja korkeasta kuivatermiikistä "matalaan" pilvikeliin. Yllättävänkin hyvillä koneilla päästiin lentämään ja mukava punainen väri kotiin tuliaisiksi.

Omasta lentämisestäni en osaa sanoa, mutta aikaisemminkin Jussin ja Altin kanssa kimppaa lentäneenä on jätkillä tapahtunut huima kehitys!! Se itseluottamus ja päättäväisyys oli kovaa luokkaa. Aku lensi tuttuun tyyliin kovaa ja korkealla yksin tai kimpassa. Nikken kanssa paljon kimppaa lentäneenä jäi harjoittelu hieman vähälle, mutta sen mitä näki niin vauhti oli kovaa oli se sitten LS-4 tai LS-8. Aivan loistava lentoreissu heti kauden alkuun! Tästä on hyvä jatkaa ensi kesään. Kiitokset Antille leirinjohtamisesta ja kannustamisesta. Meinasi itsellä sisu loppua jossain vaiheessa. Hyvää kirittäjää ja lentoseuraa tarjosivat myös Wille ja Eki.

Junnuilla on ollut hyvä vauhti ilmassa ja maassa. Joukkueen henki on ollut hyvä ja se tulee varmasti näkymään ensi kesänä!
Kiitokset vielä Jerelle ja MasaP:lle. Hauskaa oli!

-Hene
Vastaa Viestiin