Kebne 1969

Kokemuksia purjelentomatkailusta niin Suomessa kuin maailmallakin.

Valvoja: Alfalima

toma
Viestit: 45
Liittynyt: Ma 23.01.2006 21:47

Kebne 1969

Viesti Kirjoittaja toma »

Tämä tulee hieman jäljessä, tarkkaan ottaen 43 vuotta jäljessä :) Lupauduin tekmään hieman tuubimateriaalia Kebnestä ja sain nyt vihdoin aikaiseksi ekan osan eli kaitafilmiosan tuubiin. Tuoreempaa materiaalia on (viime vuodelta) mutta kun sitä on niin paljon... ja nyt sitten keksii koko ajan mitä olisi pitänyt kuvata ja miten... noh, katsokaa kuitenkin minkälaista oli purjelentäminen vuonna 1969.

http://www.youtube.com/watch?v=D6j656bKGws

Naureskelin itsekseni että ei muuten suurta eroa ole, koneet nykyään lasikuidusta, mutta mm. vetokalusto ja monet äijät ovat samoja ;-)
Yritin lisätä hieman ajakohtaan kuuluvaa musaa ja välitekstejä lontoon murteella.
Hieman vielä välkkyy mutta on jo siedettävällä tasolla ja se pöly... tosin välkkyminen ja pöly lisää vaan autenttisuutta, eikö?

-Toma
O.H
Viestit: 50
Liittynyt: Pe 10.10.2008 09:29
Paikkakunta: Oulu

Re: Kebne 1969

Viesti Kirjoittaja O.H »

Todella upea video! Musiikit sopii enemmän kuin hyvin tuohon aikakauteen ja hienosti konvertoitu digitaalimuotoon kuitenkin kaitafilmitunnelma säilyttäen. Myös kuvatekstit olivat iso plussa. Hieno nostalginen tunnelma tuosta videosta välittyi, vaikken itse ole tuohon aikaan ollut edes syntynyt. Hienoa oli myös se, että siinä kuvattiin myös nähtävyyksiä ym.
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots!
toma
Viestit: 45
Liittynyt: Ma 23.01.2006 21:47

Re: Kebne 1969

Viesti Kirjoittaja toma »

Hienoa että pidit siitä, kaikki kunnia videosta kuulu Pelle Lönnbergille, hän sen on silloin vuonna 69 kuvannut. Minä vain yritän saada näitä vanhoja "aarteita" nykyihmisten ymmärtämään muotoon :D

Sain juuri Nisse Kalkkiselta kasan todella upeita diakuvia Kebnestä ja niitten digitointi onkin seuraavana listalla. Jossain vaiheesa yritän myös saada jotain pientä pätkää viime vuoden matskusta tehtyä näytille.

Tervetuloa Kebnellle, Jos tätä ei ole kokenut niin nyt kannattaa tulla käymään ei teidä miten kauan tätä herkkua jatkuu.

Leiri on tänä vuonna 31.03 - 15-04.2012.
http://www.sfk-kiruna.se/kebne.html
Terveisin,
Toma
Vastaa Viestiin