Sivu 1/2

Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ti 27.03.2012 13:38
Kirjoittaja Matti Huoviala
Kevään sessio alkaa olla taitumassa loppupuolelle.
Nyt onkin aika alkaa katselemaan syyskuun hyviä kelejä ja ilmoittautua syksyn leirille!
SUIO siis tarjoaa syys-lokakuussa taas leiriä Espanjassa.
Nyt saa vielä valita haluaako lähilentämistä Espanjassa vai sitten vähän kauempana Argentiinassa.
Ruåttalaiset ovat jo avanneet pelin.

-M-

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ti 29.05.2012 14:21
Kirjoittaja Matti Huoviala
Syyskuun Jaca-leirille on vielä paikkoja hyvin tarjolla. Nyt alkaisi olla hyvä aika ilmoitella toiveet opistolle ja tilailla edulliset lentoliput.
Kertauksena, syyskuun 1. lauantaipäivä on ensimmäinen tarjolla oleva lentopäivä. Lokakuulle jatketaam kiinnostuksen mukaan.

-M-

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ma 23.07.2012 16:55
Kirjoittaja vranki
Olisiko kellään kiinnostusta lähteä "pakettimatkalle" Jacaan tai St Aubaniin syksyllä tai keväällä?

Itse olen käynyt St Aubanissa pari kertaa kerhotovereiden kanssa, mutta nyt näyttää siltä että into on laantunut ja halukasta matkaseuraa ei tahdo löytyä.

"Pakettimatkalla" tarkoitan nyt sitä että säästetään kustannuksissa matkustamalla samaa matkaa, yhteisellä autolla ja muutenkin kuljetaan porukassa. Kynnys lähtemiselle on pienempi ja matkan kustannukset pienenevät. Lisäksi tietty porukassa on hauskempaa. SUIO ei tälläistä järjestä vaan olettaa että jokainen lentäjä hankkiutuu perille omin avuin.

Itseäni kiinnostaisi eniten tuttu St Auban Lokakuussa (off-season hinnat), mutta Jacakin kyllä käy jos sopiva porukka saadaan kasaan.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ma 13.08.2012 16:06
Kirjoittaja SUIO official
Kyllä SUIO järjestää myös "paketti matkoja". Ensimmäistä kertaa tänä syksynä Los Veteranos -nimellä kulkeva retki Jacaan.
Keräämme porukan, koetamme järjestää yhteisen saapumisen Barcelonaan, yhdessä vuokraamme tarvittavan määrän autoja ja yhdessä ajamme espanjalaisen liikenteen seassa. Retkelle on nimetty vetäjä joka tuntee olosuhteet Barcelonan kentällä, autovuokraamot, reitin Jacaan.
Kentällä on sitten suomalainen opettaja vetämässä lento-osaa.

Syksyn lentoleirille on vielä tilaa varsinkin viikoilla 38, 39, 40 ja 41. Opisto päättää lentoleirin pituuden sen mukaan paljonko lentäjiä on tulossa.

Opiston Duoa on mahdollista vuokrata myös silloin kun Opison oma opettaja ei ole paikalla. Tämä kylä edellyttää aiempaa kokemusta Santa Ciliasta.

saku
www.suio.fi

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ti 28.08.2012 09:50
Kirjoittaja Matti Huoviala
Ja yhdelle nopealle lähtijälle on paikka syyskuun viimeisellä viikolla!
Jos kiinnostaa, ilmoita Matille tällä viikolla.
-M-

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ma 10.09.2012 23:59
Kirjoittaja SUIO official
Los Veteranos-leiri alkoi su 9.9.2012. Tuolloin siirryttiin yhdessä (4 leiriläistä ja Saku) samalla lennolla Barcelonaan ja sieltä Jacaan.
Maanantaina 10.9. aloitettiin lennot. Toki normaalit proseduurit ennen sitä, mutta tässä alla olevissa kuvissa siirrytään jo lentämisenkin puolelle nestetankkauksen jälkeen. Lennettiin kaikille neljälle leiriläiselle tutustumislennot paikalliseen maastoon. Kelit yli 2.500m.

saku

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ke 12.09.2012 00:08
Kirjoittaja SUIO official
Jacassa lennettiin tänäänkin. Neljä keikkaa kun kaikki leiriläiset halusivat päästä uudestaan taivaalle (lensivät eilen ma ensimmäisen kerran Jacassa). Aloitettiin klo 13 jälkeen kun hinauspalvelut alkoivat vasta silloin. Lopetettiin klo 19.30 kun muu suomalaisten joukko vihjaili, että on hieman jano...
Nostot vain 2.700m ja illan viimeiselle keikalle irroituksesta nosto 3-4m/s 2.800m asti.

Kuvia huomenna keskiviikkona. Keskiviikkona ja torstaina luvassa KOVAA pohjoistuulta ja aaltoa. Kuusiston Markku tuli paikalle hoitamaan leirin jatkon.

saku

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ke 12.09.2012 13:32
Kirjoittaja Matti Huoviala
Aidalla kököttäjiä..

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ke 12.09.2012 22:08
Kirjoittaja Markku K
Jep, täällä ollaan.

Eilen oli matkapäivä, matka alkoi kahden aikaan yöllä ja perillä Jacassa olin neljän maissa. Pikku kävelylenkki ja unten maille, reilu 12h teki terää.

Tänään päästiin ilmaan. Sää ei käyttäynyt kovinkaan selkeästi ennusteen mukaan. Termiikkiä ei pitänyt olla ja aaltoa ei. Alkupäivän aikana termiikkiä oli ja aaltoa ei. Viimeisellä keikalla päästiin kiipeämään kohtuullisessa aallossa 3500m korkeudelle.
Huomenna pitäisi olla kolmepäiväisen aaltosyklin paras päivä. Perjantaina jo hieman heikkenee, sen jälkeen lienee muutama päivä heikohkoa termiikkikeliä. No, katsotaan ja lennellään.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: To 13.09.2012 12:02
Kirjoittaja SUIO official
Hieman lisää kuvia eiliseltä. Tänään tuulee kovasti ja odotamme hyvää aaltokeliä. Alla myös lampaita Santa Cilian sillalla.

saku

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: To 13.09.2012 23:30
Kirjoittaja Markku K
Tänään päivä valkeni melko tasaisen harmaana ja matalalla pilvikatolla. Briefingissä Jose lupaili, että johonkin aikaan päivästä muodostuu aaltoa. Tuleeko sitä kahdeltatoista vai kuudelta - eipä tiedä. Käytiin koittamassa Esan kanssa ensin puoli neljältä, jolloin varistiin irroituskukkulalta melko nopeassa tahdissa alas. Sitten kuuden nurkilla otettiin hinaus cuculolle, josta löytyikin ensin nihkeää ja lopulta ihan kohtuullista aaltoa. Vaihdettiin pohjoispuolelle kunnon aaltoon, jossa noustiin neljään kilometriin ja lähdettiin pikkuhiljaa alaspäin auringonkin mennessä alaspäin.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Su 16.09.2012 12:40
Kirjoittaja Matti Huoviala
Aloittelevat taas näemmä. 777 menossa starttipaikalle.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ma 17.09.2012 21:07
Kirjoittaja Markku K
Väärin bongattu. Sunnuntaina ei lennetty - los veteraanokset matkasivat kohti Barcelonaa ja seuraava porukka kohti Jacaa. Maanantaina päästiin lentämään yhteensä 4h tutustumista paikallisiin olosuhteisiin ja toimintaan. Tänään jatkettiin yhteensä n. viiden ja puolen tunnin verran samaa puuhaa. Eilen oli kohtuullista kuivatermiikkiä hieman runsaaseen kolmeen kilometriin, tänään hyvää pilvikeliä hieman vajaa neljään kilometriin korkeammilla kivillä. Kamera vaan jäi molemmilla kerroilla matkasta. Tämän päivän keikat tulevat OLC:hen hieman myöhemmin ihasteltaviksi.

Huomenna pitäisi tulla vettä, jota ennen on pieni lennettävä aukko. Sen näkee huomenna.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ti 18.09.2012 14:17
Kirjoittaja Markku K
Tjaha. Tymäpäivä. Harvinaisuus näillämain. Ropistanut jopa muutaman tipan vettäkin..

Tymäpäivän ratoksi tarina Espanjalaisesta tehokkuudesta.

777:n putkesta meni rengas rikki matkalla tännepäin. Ei siinä sen isompaa, putkessahan on vararengas, jonka Pena vaihtoi paikalleen ja ajeli perille. No, pitäähän vararengas edelleenkin olla, joten perjantaina vanne vietiin paikalliseen rengasliikkeeseen toiveena saada siihen uusi rengas. Vastauksena oli, että onnistuu ja on maanantaina valmis.

Kävin tänään hakemassa valmista rengasta liikkeestä. Kävelin kuitin kanssa tiskille. Kaveri katsoi kuittia ja totesi että "10 minutos". Sitten katselin kun rengas haettiin, vanhat riekaleet poistettiin, tilalle pantiin uusi rengas ja vanne tasapainotettiin. Aikaa meni 5min. Tämän jälkeen kaveri ehti vielä käydä nopealla kahvitauolla ennen sanotun 10min kulumista.

Ilmeisesti perjantaina oli vaan huono päivä.. :lol:

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Ke 19.09.2012 20:38
Kirjoittaja Markku K
Taas on mukava lentopäivä takana. Lennettiin vaihtelevissa termiikeissä yhteensä vajaa viisi tuntia kolmella lennolla. Pari kertaa päästiin hyvin kiinni ja isommille kiville, kolmannella kerralla kellon ollessa viisi (melkein kaikki muut laskeutuivat, kun otettiin hinaus..) keli ei enää alhaalta vetänyt riittävän hyvin että olisi ollut kanttia puskea isoille mäille. Yrityksen puutteesta ei kyllä jäänyt kiinni.. Parhaimmillaan päästiin reilu 3km korkeudelle. Loppuviikosta pitäisi olla paranevaa termiikkikeliä. Saapa nähdä.

Lentoja OLChen ja kuvia vähän myöhemmin, nyt suihkuun ja syömään.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: To 20.09.2012 20:56
Kirjoittaja Markku K
Taas on päivä pulkassa. Lentoaikaa kertyi hieman runsas 4,5h kolmella keikalla. Voi sanoa, että koko päivä käytettiin. Ehkä puolisen tuntia aiemmin olisi jo ilmassa pysynyt ja vartin kauemmin olisi voinut kitkutella. Keli oli cumuluspohjaista, pohjat aluksi 2700m ja päivän mittaan pikkuhiljaa laskien niin, että illalla oli enää 2400m käytössä. Tästä eteenpäin pitäisi pikkuhiljalleen parantua. Seuraavana vuorossa Toyan lammasillallinen. Sinne siis.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Pe 21.09.2012 21:11
Kirjoittaja Markku K
Santa Cilia esittelee taas säävarmuuttaan. Tällä kertaa on menossa kai n. kahdestoista lennettävä päivä putkeen (voi olla enemmänkin, en tiedä tietoja ajalta ennen omaa saapumistani). Tänään oli taas erilainen päivä. Keli alkoi aiemmin, jopa selvästi aiemmin kuin ennen. Päivän mittaan ylätuuli kiihtyi niin, että illalle muodostui laakson eteläreunalle etelä-aaltoa. Noustiin siinä viimeisellä keikalla 1800-->2600m ennen laskeutumista. Huomenna on Tampereen hurjien viimeinen lentopäivä, sitten jatketaan Kimmon kanssa.

Täällä huomaa, ettei ole satanut kunnolla aikoihin. Kaikkien järvien vedet ovat ihan äärimmäisen matalalla, joet ovat puroja jne.. Kuvassa Hozin vieressä oleva tekojärvi.

Muokkaus: jaa niin. Lentoaikaa kertyi tänään yhteensä noin kuutisen tuntia.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: La 22.09.2012 21:41
Kirjoittaja Markku K
Noniin. Taas on päivä lennetty. Erittäin hyvä päivä olikin. Nostojen voimakkuudet olivat ihan normaalisti siellä 4ms paremmalla puolella, vielä kuuden jälkeenkin löytyi yli kolmimetrisiä. Pilvien pohjat oli aluksi siellä 2500m paikkeilla ja nousivat illan mittaan laaksossakin 2800m korkeuksille, kivillä vielä vähän ylemmäs. Lentoaikaa kertyi varsin mukavasti, hieman runsas 6h kokonaisuudessaan. Jyrki ja Matti ajoivat viimeisen päivänsä ja lähtivät kohti barcelonaa ja huomenna Suomea. Seitsemästä täällä olleesta päivästä heille kuusi lentopäivää - ei paha. Tästä jatketaan Kimmon kanssa vielä keskiviikkoon.

Lennot löytyvät OLC:stä:
http://www.onlinecontest.org/olc-2.0/gl ... Id=2755003
http://www.onlinecontest.org/olc-2.0/gl ... Id=2755008
http://www.onlinecontest.org/olc-2.0/gl ... Id=2755013

Oheinen kuva on otettu joskus puoli seitsemän maissa.

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Su 23.09.2012 14:19
Kirjoittaja Jyrki
Matkalla kotiin

Kirjoittelemme leirikokemuksia 777:kin suuremmassa koneessa Pyreneitäkin korkeammalla Norwegianin kyydissä.
Viikko kului kuin siivillä,nyt olemme monta kokemusta rikkaampia. Kelit olivat sopivan haastavia ensikertalaisille kaikkina lentopäivinä. Kiitokset Markulle hyvästä ohjauksesta vuoristolentäjän uran alkutaipaleelle.SUIO:n nuorisoleiriläiset Jyrki ja Matti

Re: Jaca 2012 syksy

Lähetetty: Su 23.09.2012 20:31
Kirjoittaja Markku K
Tänään ei lennetty. Keliä olisi ollut, mutta ennusteen mukaan huomenna ja ylihuomenna on vielä parempaa, ja kuuden päivän täyteentullessa olisi pitänyt jättää toinen lentämättä.

Iltapäivällä/illalla yli kulki kylmä rintama, johon liittyvä yksittäinen ukkossolu liikkui juuri kentän yli. Kuuron aikana 777 päätti muuttaa n. 30m lähemmäs kiitotietä. Siivissä ja rungossa kiinni olleet yhteensä n. 100l vettä muuttivat mukana, siipituet jäivät alkuperäisille paikoilleen.