Sivu 1/1

Benalla

Lähetetty: Ke 19.02.2014 14:07
Kirjoittaja Eki Heinonen
:twisted:

Down Under...WS (!!!??? sorry Masa!) on päässyt ilmaan...Benallassa taas yhdeksän vuoden tauon jälkeen. Eipä ole paljoa muuttunut, paitsi että 65 vuotiaat ovat nyt 74 vuotiaita täällä. Ja se lienee paikkaunnan pilottien keski-ikä. Hokkasen Pekan uudella koneella kaksi keikkaa takana; paras kausi on ohi mutta keliä riittää, 770km eilen FAIn kolmio. Pari päivää enää jäljellä, lyhyt loma tällä kertaa.

T Eki

Re: Benalla

Lähetetty: To 20.02.2014 09:15
Kirjoittaja WS
Hieno kone ja hyvä kuva ja on hyvä kisatunnus vain väri on väärä. Hyviä lentoja.

Re: Benalla

Lähetetty: To 20.02.2014 13:17
Kirjoittaja Eki Heinonen
Tänään kävi vähän hassusti, OLC säännöt ovat niin erilaiset verrattuna perinteiseen FAI:n tehtävälentämiseen. Halusin tehdä FAIn kolmion, 522km Benalla-Bendigo-Urana-Benalla. Otin hinauksen ja nousin lähistöllä kunnollista starttia varten. Tein kunnollisen lähtölinjan ylityksen ja sitten reitille...ja lopulta kun tulin maaliin 1000ft korkeudella tein myös kunnollisen laskukierroksen. Nopeus oli LX9000:n mukaan 129kmh kolmiolle. Mutta kun laitoin lennon OLC:n, sain vain 123kmh. OLC alkaa laskea aikaa heti hinauksen jälkeen, eikä tiedä kunnollisesta perinteisestä FAI:n tehtävästä. Eli meni 5 kmh hyvää nopeutta nyt harakoille....

Oppia ikä kaikki...

Tänään oli kova lounaistuuli, kylmän rintaman jälkeen...ja koneessa oli tosi kylmä! Varpaat oli tunnottomat...! Pilviä etelässä, kuivaa pohjoisessa. Tosi kivaa lentämistä, vaihtelevat olosuhteet, ja yllättävän hyvää ajoittain.

T Eki

Re: Benalla

Lähetetty: Pe 21.02.2014 08:35
Kirjoittaja Hannu N
Eikös olc:ssa saa lähtöajan muutettua manuaalisesti? En ole itse kokeillut, mutta joku on moisesta säästämisestä maininnut.

Hannu

Re: Benalla

Lähetetty: Pe 21.02.2014 17:07
Kirjoittaja hnpilot
Eki Heinonen kirjoitti:Tänään kävi vähän hassusti, OLC säännöt ovat niin erilaiset verrattuna perinteiseen FAI:n tehtävälentämiseen. Halusin tehdä FAIn kolmion, 522km Benalla-Bendigo-Mutta kun laitoin lennon OLC:n, sain vain 123kmh. OLC alkaa laskea aikaa heti hinauksen jälkeen, eikä tiedä kunnollisesta perinteisestä FAI:n tehtävästä. Eli meni 5 kmh hyvää nopeutta nyt harakoille....
T Eki
Speed OLC:ssä systeemi laskee _parhaan_ 2,5 tunnin keskinopeuden siltä lennon osalta, jolla se max kolmen murtopisteen kautta saa, kuitenkin niin, että välin loppukorkeus on enemmän tai sama kuin alkukorkeus. Eli sinun tapauksessasi lähes 139 km/h.... Pistetiä tulee sitten se jaettuna tasoituskertoimella (abt 121,5 p)

Itse varsinaisen koko OLC-matkan keskinopeus ei vaikuta mihinkään muuhun kuin ehkä itsetuntoon... ;)

hannu

Re: Benalla

Lähetetty: La 22.02.2014 01:01
Kirjoittaja Eki Heinonen
"Eikös olc:ssa saa lähtöajan muutettua manuaalisesti? En ole itse kokeillut, mutta joku on moisesta säästämisestä maininnut"

Joo, on siinä se mahdollisuus mutta sitten taas muuttuu OLC pisteet. Mutta eipä tuolla nyt mitään väliä ole...

Hauskaa oli täällä taas käydä pitkän tauon jälkeen, paikka on todella kiva, kerho ystävällinen ja kaikki erittäin auttavaisia. Eilen vika lento kovassa etelätuulessa, nostot heikkoja ja lyhyt päivä.

T Eki