Sivu 1/1

KUKA Etelä-Afrikassa

Lähetetty: Su 27.11.2016 23:09
Kirjoittaja Hannu N
KUKA on jo viikon leireillyt Gariep Damissa Etelä-Afrikassa. Maanantaina aloitimme lennot lyhyellä koelennolla jolloin todettiin koneen ja laitteiden säilyneen kunnossa konttimatkalla.
Tiistaista eteenpäin olemme lentäneet joka päivä ja nyt on koossa yhteensä 3900 olc-kilometria ja 38 tuntia tiimaa. Alku oli vähän epämääräisempää keliä, mutta nyt on pari päivää ollut erinomaista. Eilen lensimme 1018 olc-kilometriä ja tänäänkin oli hyvää keliä mutta pilvikeli oli vähän rajoittuneella alueella, mutta matkaa tuli silti 770 km.

Meillä leiri jatkuu vielä ensi perjantaihin asti ja sitten jatkaa uusi miehistö. Kone lentää täällä kaikkiaan kymmenen viikkoa.

Hannu ja Jarmo

Re: KUKA Etelä-Afrikassa

Lähetetty: Ma 28.11.2016 21:22
Kirjoittaja Hannu N
Tänään lennettiin lyhyt kuivatermiikkipyrädys. Ennusteen mukaan oli tulossa pääosin kuivaa vain kaempana etelässä ja idässä pilviä. Ennuste toteutui aika hyvin. Pienten hinauskone ongelmien jälkeen lähdimme taivaalle kun keli oli jo hyvin kehittynyt, heti ensimmäinen nosto vei noin neljään tonniin. Kaakon puolella kaempana oli näkyvissä pilviä ja suuntasimme reitin sinne. Näin pääsimme osan matkasta lentämään pilvikelissä, mutta pääosin reitillä oli kuivaa. Ei kuivaa. Tällaisessa kelissä kuivassa lentäminen on kuitenkin aika helppoa, koska risteilykorkeudet on niin suuria. Tänään päästiin parhaimmillaan 5200m ja matkaa lennnettiin 440km.

Huominen ennuste näyttää yhtä kuivalta. Todennäköisesti pidämme lepopäivän viikon lentämisen jälkeen.

Hannu ja Jarmo

Re: KUKA Etelä-Afrikassa

Lähetetty: Ke 30.11.2016 17:15
Kirjoittaja Hannu N
Eilen pidettiin lepopäivä. Tänään ennusta oli pohjoispuolelle erittäin hyvä, mutta todellisuus aivan toinen. Nihkeää ja turbulenttista kuivaa keliä. Lennettiin 420km hitaalla nopeudella. Tällä miehistöllä on vielä kaksi mahdollista lentopäivää jäljellä.

Hannu ja Jarmo

Re: KUKA Etelä-Afrikassa

Lähetetty: To 08.12.2016 16:14
Kirjoittaja tapio k
Tuore miehistö, Resu ja Tapsa, jatkaa KUKAn ohjaimissa. Maanantaina aloitettiin alkuun hankalan heikossa, mutta kiitettävän hikisessä säässä. Riittävän tahkoamisen jälkeen päästiin ylös ja mukavasti matkaan. Tuulinen tiistai jätettiin innokkaampien lennettäväksi ihan turhan ujostelun merkeissä. Ne jotka lensivät, olivat todella tyytyväisiä. Keskiviikkona pääsimme pitkän lämmittelyn jälkeen taivaalle. Kunnon keli vaati 37 asteen pintalämpötilan, joka saavutettiin puolen päivän maissa. Sitten vauhdikasta keliä riitti iltaan saakka.

Tänään tuulee kovaa ja ukkonen uhkailee, eikä kukaan lähtenyt yrittämään. Tasaisen vauhdin taulukolla huomenna on taas pitkien siivujen päivä.

Re: KUKA Etelä-Afrikassa

Lähetetty: Ma 09.01.2017 06:26
Kirjoittaja WS
Gariep Damin miehistö vaihtui jo viikko sitten sunnuntaina. Nyt lentovuorossa on Seppo ja Martti. Me on lennetty tähän mennessä kolmena päivänä viime maanantaina n730 km, lauantaina 330km ja eilen n660km. Kelit on vaihtelevia heikosta pilvikelistä kohtuullisen hyvään. Vielä ei ole kohdalle osunut hyvää korkeata pilvikeliä.