Terveiset Ocañasta!

Kokemuksia purjelentomatkailusta niin Suomessa kuin maailmallakin.

Valvoja: Alfalima

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 486
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Terveiset Ocañasta!

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Tervehdys,

British Overseas Nationals-kisan harjoitusviikko on takana (21.-25.4.). Sain lennettyä neljänä päivänä viidestä mahdollisesta noin 20 tuntia. Säät eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta olosuhteisiin tutustumiseen vallan mainiot. Pilvirajat olivat ainoastaan 1000-1400 m kentän pinnasta (733m MSL), joten matkalennot olivat lähinnä matalalentoa. Hyvää harjoitusta kumminkin.

Ocañan kentällä on lennetty yhtä kauan kuin Räyskälässäkin, eli 40v juhlia vietetään. Kenttä on Madridin TMA:n sisällä, Barajasin kentälle on vain n70 km matkaa. Ocañalla on oma ilmatila, jossa saa kentän lähellä nousta 1700m AGL. Matkalennot suuntautuvat näistä syistä kaikki kentästä ensin etelään n 20 km ja sen jälkeen on mahdollista lentää kaikkiin eteläisiin ilmansuuntiin ilman em korkeusrajoitusta. Maasto on tasaista, joskin suomalaisittain "ryppyistä" eli jos jonkin sorttistä pientä vuorta ja kanjonia löytyy, mutta varsinaista isoa vuoristoa ei lähellä ole. Lentäminen on näin ihan tasamaapuuhaa.

Kentällä on kaksi kiitotietä- kestopäällystetty 11-29 on tavallisesti käytössä ja kisoissa tultaneen käyttämään myös leveää mutta lyhyempää ruohopintaista 17-35:ttä. Kentällä on hyvät fasiliteetit ja kaikki toimii. Suuri asemataso on kokonaan asfalttia ja kolmessa hallissa on hyvät tilat. Kenttää ylläpitää SENASA-niminen kaupallinen yritys, joka purjelennon lisäksi harjoittaa koulutusta ATPL tasolle asti, huoltotoimintaa, taitolentoa ja laskuvarjoilua. Kentällä on siisti ja hyvätasoinen hotelli ja baari täysin varustein. Kivirakenteisessa hotellirakennuksessa on 50 kahden hengen huonetta (29 € kahdelta hengeltä per yö), luokkatiloja, toimistoja ja ravintola. Hinaus 500 metriin maksoi 22,4€ +16% alv.

Muu lentotoiminta ko viikolla oli pääasiassa koulutusta. Hallista löytyi 8 kaksikkoa, ASK 21 ja Twin Astireita. Yksipaikkaisia oli suuri valikoima ASW 17:sta Phoebukseen ja Club Astiriin. Yksipaikkaiskalusto oli vanhahkoa ja ilmaisesti Saksasta käytettynä hankittua.

Käytetyn ASW 20:n oli hankkinut myös Henkke Söderström. Hän on aikoinaan 60-luvulla viettänyt kesiään Räyskälässä ja sen jälkeen opiskelu ja työ on vienyt hänet maailmalle. Henkke asustaa Madridissa ja tosiaan lentää omalla kaksikymppisellään Ocañassa. Henkestä oli suunnaton hyöty tulkkina, sillä meikäläisen "Hablo Esnanjol" on täysin olematonta ja paikalliset eivät oikein hyvin puhu englantia. Kiitos vaan CharlieVictor vielä kerran, kisoissa apua tarvitaan varmasti lisää.

Kisaan osallistuu myös Kaitsu Mönkkönen LS7:llä. Ensimmäinen kisapäivä on maanantai 5.5. ja kisa päättyy perjantaina 16.5.. Muu kisainfo Brianin suvuilta http://www.soaringclub.com , sekä tietysti täältä pulinajaksolta....

Kuva

Kuvassa todistus, jollainen pitää joka päivälle hakea toimistosta. Tavallaan hinauslippu, mutta maksut maksetaan kuitenkin vasta päivän lentojen jälkeen. Paikallinen opettaja kuittasi tähän, että olen kelvollinen lentämään. Ensin piti lentää tarkkari ASK:lla. Olisi Jormallekin hyvä tapa rahastaa Räyskälään saapuvia saksalaisia. Tarkkarin kautta lentämään.

Kuva

Ocañan kenttä ilmasta. Uima-altaan vieressä on hotelli/opistorakennus. Iso platta näkyy hyvin. Kenttäalue on siisti ja viihtyisä. Kuvan vasemmassa yläkulmassa paikallinen "höyry"-kutonen.

Kuva

Kaikki normaalitoiminta tapahtuu asematasolla. Taustalla olevassa hallissa on yksipaikkaisia ja ilmeisesti yksityisiä pursikoneita. Toisessa hallissa huollossa olevia helikoptereita ja kolmannessa koulun kaksikot, hinut ja temppukoneita.

Kuva

Maisema on tasaista ja maastolaskupaikoista ei ole pulaa. Kuvassa ei näy, mutta oliivipuupeltoja on paljon. Niihin ei passaa laskea.

Antti
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

Avatar
HOTAS
Viestit: 12
Liittynyt: Ma 10.03.2003 20:52
Paikkakunta: Kouvola
Viesti:

Viesti Kirjoittaja HOTAS »

Onpa hienoja kuvia.. Täytyy sanoa että eteläsuomen maisemiin tottuneena tuo tilkkutäkki näyttää aika jännältä. 8)
- There's no place like cloudbase -

Sunnuntaipilotti
Viestit: 3
Liittynyt: Pe 21.02.2003 19:52
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Sunnuntaipilotti »

Jeps. Hienoja kuvia. Täytynee itsekin ruveta harrastamaan tätä purjelentoturismia jossain välissä kunhan budjetti ja aikataulu antaa myöden 8)

CharlieVictor
Viestit: 5
Liittynyt: Ti 01.04.2003 23:45

Viesti Kirjoittaja CharlieVictor »

No kiitos vaan Antti maininnasta. Olipa ihan kiva olla avuksi. Ja oikein erikoisen mukava tavata vanhoja Räyskäläläisiä niinkin pitkästä aikaa ja kaukana maailmalla.

Ja suuret kiitokset itsellesi, niinkuin Kaitsullekin, avusta Charlie Victorin kasaamisessa.

Tuo oli muuten mainio yhteenveto paikan toiminnasta ja oloista. Ja hienot kuvat.

Tuohon ehkä voisi vielä lisätä että sopivissa olosuhteissa lähistöltä saattaa myös löytyä vuoristoaaltoa. Saksalaiset vierailijat olivatkin sen löytäneet juuri viime viikolla ja käyneet viidessä tonnissa.

Pidetään peukkuja sinun ja Kaitsun menestykselle kisoissa. Parin päivän päästä taas tavataan siellä.

Ja muillekin tiedoksi että olen olemassa täällä. Jos joku on tulossa Madridin tai Ocañan suuntaan niin ottakaa vaan yhteyttä.

terv. Henkke

maili on sukunimeni (söderström) ilman ö-pilkkuja, ykkönen perään ja sitten @mi.madritel.es - ei viitsi sen selvemmin laittaa sitä näin julkiseen foorumiin roskapostirobottien takia

Vastaa Viestiin