Sivu 1/1

Jämi Vintage 2010

Lähetetty: Su 04.07.2010 16:08
Kirjoittaja hnpilot
Jämin vanhojen puukoneiden tapahtuma on alkanut tänään.

Tosin alkamisesta ei kauheasti voi puhua, koska tänään ei annettu edes tehtävää, tuulen puhaltaessa jatkuvasti 8-10 (jopa 12) m/s pinnassa.

Toivottavsti huomisen osalta saadaan tilanteeseen parannusta aikaan.

Pyrin raportoimaan täällä Pulinajaksolla tapahtuman etenemisestä.

hannu

raportaiva lentäjä

Re: Jämi Vintage 2010

Lähetetty: Ma 05.07.2010 20:30
Kirjoittaja hnpilot
Tänään päästiin Jämilläkin tositouhuihin, kun tuulta uhmaten viisi konetta uskaltautui ottamaan hinauksen 50 km:n tehtävää varten (EFJM-Hämeenkyrö-Jämijärvi kk-EFJM).

Näistä viidestä kolme jopa lensi tehtävän läpikin (Vasama jopa kahdesti).

Päivän tulokset olivat seuraavat:

1. Kimanen/King, OH-430, Vasama, 55,7 km/h, 880 p
2. Anu Vahteristo, OH-892 Ka-6E, 48,9 km/h, 773 p
3. Hannu Niemi, OH-260, Ka-6cr, 45,3 km/h, 724 p
4. Keituri/Tihula, OH-296, K-7, 43.2 km, 503 p
5. Harry Sundström, OH-503, Ka-6E, 20 km, 206 p

Ei muuta kuin toivomaan, että tuuli vähän laantuisi huomiseksi ja enemmän koneita saataisiin ilmaan.

Yritän huomenna ehtiä laittamaan tulokset myös Jämi Vintagen verkkosivulle, mutta nyt ei jaksa ;) Lensin t-paita päällä ja silti koko lennon ajan hiki valui, vaikka välillä pääsi 1500 m:iin.

lentoterveisin hannu

hannu

EDIT 6.7 Lisätty matkalle jääneet, jotka eilen unohtuivat

Re: Jämi Vintage 2010

Lähetetty: Ti 06.07.2010 17:14
Kirjoittaja hnpilot
Iltapäivää Jämiltä

Toinen kilpailupäivä on (lähes) takana ja nyt oli meno mukavaa. Hyvien ennusteiden innoittamana tehtävänanto räväytti kolminumeroisen tehtävän. Niinisalon ampuma-aluevarauksen rajoittaessa tehtäväaluetta masentavasti, rakennettiin kentän itäpuolelle tehtävä 101.5 km. Startin otti seitsemän konetta, joista kuusi läpäisi tehtävän. Pik-5 jätti viimeisen käännepisteen käymättä, vaikka oli siihen asti kiinni vielä päivävoitossakin!
Alustavien tulosten valossa (jotka tuskin oleellisesti muuttuvat parin loggerin purun jälkeen) päivävoiton nappasi kouvolalaisten seiska Tihula/Keituri, kakkosena yours truly höyryllä ja kolmanneksi painalsi Vasamalla Tapio Kimanen/Robin King-parivaljakko, toki Tapio lensi oman aikansa ihan yksin ;). Parhaat nopeudet nousivat tasoittamattomana 75 km/h paikkeille.

Tulokset (tämänhetkiset alustavat ja myöhemmin lopullisemmat) löytyvät kisan webbisivulta http://jami.padasjoenlentokerho.fi.

Yhteistuloksissa Kimanen/King ovat kärjessä, eräs Niemi kakkosena ja Tihula/Keituri päivän huippusuorituksen voimalla nousivat kolmanneksi huolimatta eilisen maastolaskusta.

Päätän tähän raporttini Jämiltä

hannu

Re: Jämi Vintage 2010

Lähetetty: Ke 07.07.2010 21:06
Kirjoittaja hnpilot
Keskiviikko aukeni harmaana yöllisen ukonilman jälkeen, mutta perusoptimistinen kisakoneisto antoi päivän mittaan jopa tehtävänkin. Kimasen Tapio avasi pelin ottamalla hinauksen 16.00 mutta rapisi alas ja vei koneen halliin. Minä ja selänpääläiset (Roni/Kimmo ja Anu) jaksoimme uskoa mahdollisuuksiin kello kuuteen asti, jolloin otimme hinaukset. Peppulalaiset valuivat alas, mutta itse onnistuin osumaan nostoon hiukan alle 300 m risteilykorkeukissa. lähtölinja tulikin ylitettyä juuri sitä ennen kello 19.05. Väänsin minimimatkan (tasoitettu 10 km) ja luulin jo ottaneeni päivävoiton.

Sääntöjä hartaasti tavattuani totesin kilpailupäivän sanamuodon yli 25% hinauksen ottaneista, kun nyt oli tasan 25%. Se siitä pullosta :/

Toivottavsti huomenna keli on taas parempaa...

Jämi jättää jakson tähän tältä päivältä

hannu

Re: Jämi Vintage 2010

Lähetetty: To 08.07.2010 20:51
Kirjoittaja hnpilot
Jämi Vintagen kolmas kilpailupäivä on takana ja vaikka lopulliset tulokset antavat vielä odotuttaa itseään jonkun hetken, melko selkeä kuva päivästä on jo muodostunut. Päivän keli vaikutti ihan hyvältä, mutta koska ennusteissa oli vaara kelin kuivahtamisesta, päätettiin antaa varovainen 75 km tehtävä.

Päivän avasi Kimasen Tapio, joka lähti reippaasti tehtävälle. Itse lähdin samaan aikaan, mutta missattuani ensimmäisen liidon, nilkutin vaivoin takaisin kentälle keräämään uudet korkeudet. Nyt päästiinkin 1400 metriin ja lähdimme kouvolalaisten seiskan (Keituri/Tihula) ja Anun kanssa reitille intoa puhkuen, Anu hiukan meitä edellä.

Nyt linjat osuivat mukavammin paikalleen ja tehtävä tule lennetyksi läpi melko mukavasti. Seiska ei vain tahtonut mahtua nostoihin ja lopulta Kimmo kävi pudottamassa ballastin -nimeltään Roni -kentälle ja otti hiukan myöhemmin uuden hinauksen. Kimasen Tapio suoritti tehtävän aikaan 1h34' ja itse onnistuin nykertämään sen 20 minuuttia hätäisemmin. Anulta reittiin kului 1h 43'. Kimmo teki vielä iltaa kohden hommia ja 2h 38' minuutin ahkeroinnin jälkeen tehtävä oli suoritettu. Imatran Pik-5 pääsi kymmenen kilometriä päätyen sen jälkeen tutustumaan agraarielämään.

Rantasen Esa sai kyllikseen käytyään katsomassa ensimmäisen käännepisteen. Tulokset odottavat siis vielä Ronin ja Kimmon tallennetta, mutta sekin pitäisi tulla ihan piakkoin, jonka jälkeen tulokset löytyvät http://jami.padasjoenlentokerho.fi.

Huomenna onkin sitten viimeinen kisapäivä...

hannu

p.s. Eilisestä lähes kilpailupäivästä jäi sentään päivävoittopullo (tosin ilman pisteitä) käteen :)

Re: Jämi Vintage 2010

Lähetetty: Pe 09.07.2010 20:30
Kirjoittaja hnpilot
Jämi Vinbtage 2010 on päättynyt ja tänään on lennetty viimeinen kilpailupäivä. Aamulla taivas oli harmaana pilvistä ja hätäismmät olivat jo vetämässä henkseleitä koko päivän päälle. Yltiöoptimistinen kisaorganisaatio säitä tutkisteltuaan päätti muutaman siirron jälkeen aloittaa lentämisen 14.30 ja tehtäväksi tuli jo legendaarinen EFJM-Kuninkaanlähde-Jämi kk-EFJM formulatyyliin kahteen kertaan, huikeat 50 km. Ennusteiden mukaan tuulen piti heiketä, pilvirajan nousta lähes 2000m (%#"¤%# ruåtsalaiset) ja kelin olla kaikin puolin soveltuvaa puukoneidsn jaloon kilpaan.

Todellisuudessa keli oli paljon heikompaa (paitsi tuuli) ja matalampaa (pohjat 800-900m). Urheasti viisi pilottia otti kuitenkin hinauksen ja suurin piirtein pysyivätkin taivaalla. Päivän haasteeksi osoittautui Kuninkaanlähde, jonne pääseminen vaati sitkeyttä, rohkeutta, viekkautta ja taitoa. Vahteriston Anu ja Kimasen Tapio saivat leikistä kyllikseen yhdessä kierroksessa, mutta näitä tekstejä naputellut teki asiasta kunniakysymyksen ja huikealla 29,3km/h keskinopeudella tehtävä tuli lopulta kuitatuksi.

Kouvolan seiska pääsi lähes Kuninkaanlähteelle, mutta joutui kääntymään hiukan ennen sitä ja joutui luovuttamaan. Keli oli sille vain liian nafti

Näin on viikko lennetty ja näytetty miten "rätti raikaa ja vaneri valittaa" :)

Tulokset löytyvät http://jami.padasjoenlentokerho.fi

Jämi kiittää ja kuittaa kummallekin lukijalleen

Ensi vuoteen - toivottavsti...

hannu