Sivu 1/1

Puukoneen kittaukset

Lähetetty: Pe 20.04.2012 15:03
Kirjoittaja viper
Kesällä olisi taas tarkoitus kunnostella Kajavan lohjenneita kittauksia. Olen etsimässä tähän tarkoitukseen parasta kittiä. Mitä suosittelisitte käytettäväksi?

Olen tähän mennessä käyttänyt koneen peruskorjaajienkin käyttämiä lakkakittejä sekä epoksia seostettuna hiontaan sopivilla aineilla. Kumpikaan menetelmä ei ole ollut hyvä. Lakkakitti on ollut helppoa käyttää, levittää ja hioa, mutta se alkaa lohkeilemaan liian nopeasti. Epoksiseokset eivät taas lohkeile, mutta epoksit 2-komponentisina ovat hitaita käyttää. Myöskään epoksilla ja seosaineilla(puru, mikropallot jne...) tehty "kitti" ei ole tyydyttävä hiomisominaisuuksiensa puolesta. Lisäksi se vaatii pitkät kuivumisajat ja on tarkka kovettumislämpötilasta.

Kitillä pitäisi olla siis ainakin seuraavat ominaisuudet:
- yksikomponenttinen
- ei halkeile helposti, vaikka puu alla eläisi
- sidettävä hiottavuus(reilusti pehmeämpi kuin epoksi seosaineineen)
- nopea kovettuvuus

Re: Puukoneen kittaukset

Lähetetty: La 21.04.2012 08:32
Kirjoittaja tuootal
Moro,

Plastick Padding pp100 -kevytsiloite. ikävä kyllä kaksikomponenttista, mutta kuivuu n. 10 minuutin kuluessa, on oikeasti kevyttä ja todella helppoa hioa. Tai jos ei jaksa hioa niin tätä voi lisäksi vuolla puukolla. On lievän joustavaa, joten ei lohkea. Jopa edullista kun ostaa isompia kokoja, pikkutuubit on kalliita. Mulla on kokemuksia parin ison vanerimallipurjekoneen (mm. Kajava) verran ja voin suositella. Kun tätä sotkee ekaa kertaa ei juttua usko, mutta sitten hiomakapula/kone käteen ja pölisemään.

Ainoa huomattava juttu on se, että hyllyikä on rajoitettu. Nyttemmin purkeissa on parasta ennen-päivä, sitä kannattaa seurata eikä hautoa varastoon. Vanhentuneen tunnistaa siitä, että kovetteen tuubi poksahtaa, massa ei mene miksikään.

Tuomas

Re: Puukoneen kittaukset

Lähetetty: La 21.04.2012 16:57
Kirjoittaja viper
Kiitos vinkistä, tuota pp100-tasoitetta en ole vielä kokeillutkaan :) Hankin sitä, ellei vastaan tule jotain hyvää yksikomponenttista. Kittiehdotuksia otetaan siis edelleen vastaan :wink: