Kajaanin tilannekatsaus

Palsta nuorille ja/tai aloitteleville harrastajille

Valvoja: junior

oh277
Viestit: 5
Liittynyt: To 22.12.2011 08:50

Kajaanin tilannekatsaus

Viesti Kirjoittaja oh277 »

Kajaanin Ilmailukerholla ei ole tällä hetkellä koulutuslupaa. Aktiivijäseniä on enää vain muutama. Teimme päätöksen toiminnan totaalisesta muuttamisesta, myymme kaluston, jolle ei ole enää käyttäjiä (eikä maksajia).
Tilalle on tarkoitus hankkia itsestarttaava kaksipaikkainen. Sillä lennämme varmaan kaikki tarvitsemamme lennot. Tulevaisuudessa, jos aktiivisia lentäjiä löytyy, kalustoa on helppo hankkia lisää. Myytävät koneet ovat hyväkuntoisia ja vähän lennettyjä, ARC voimassa 751:llä ja CBX:llä. Tervetuloa katsomaan ja tarjoamaan.
Olli Kananen
Kajaanin Ilmailukerho

SamiM
Viestit: 61
Liittynyt: Pe 06.05.2005 11:09
Paikkakunta: KAUHAJOKI

Re: Kajaanin tilannekatsaus

Viesti Kirjoittaja SamiM »

Varsin surullista mutta varsin totta jo nyt useammassakin ilmailukerhossa. Porukkaa ei vain ole pyörittämään arkirutiineja ja vähäisetkin voimahahmot väsyvät. Kohta olisi varmaan tilausta kiertävälle koulutusorganisaatiolle jolla olisi oma hinaus- ja koulukone, kerhoissa keskityttäisiin vain lentämiseen yksipaikkaisilla sekä niiden hallinnointiin.. :roll:

haapajarvi
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 173
Liittynyt: To 03.09.2009 00:49

Re: Kajaanin tilannekatsaus

Viesti Kirjoittaja haapajarvi »

Moro!

Purjelento on joukkuelaji, se tarvitsee tietyn massan toimiakseen. Sen sijaan, että meillä on joka kylässä oma kerho, on ihan hyvä että toiminta on alkanut keskittyä isompiin keskuksiin. Jos ei hinauksia ole n. 1000/v ei mitään hinauspäivystys etc. palvelua oiken pysty organisoimaan. Kajaanilaisten idea itsestartaavasta tosin kuulostaa hyvältä...

Maantieteellisestikin purjelento tarvitsee tietynlaiset olosuhteet. Läheinen vesistö meri tai esim. Oulujärvi häiritsee termiikkikelejä, joten sikäli on ymmärrettävää, että kaikkialla purjelento ei vaan onnistus. Myös valvottu ilmatila ja reittiliikenne häiritsee.

Tuntuuhan se tietysti kurjalta kun pitää se 100+ km reissata päästäkseen lentämään, mutta kimppakyydit on keksitty ja tiet Suomessa aika hyvät. Ja purjelennossa sinne lentopaikalle ei mennä lentämään tunniksi, vaan viettämään koko päivä (ehkä useampi) ilmailuhenkisten kavereiden kanssa.

Semppiä Kajaniin. Toivottavasti saatte itsestartaavan hankittua.

-Juha , kurssinsa CBX:n perässä lentänyt.

Vastaa Viestiin