Vääksyn Yhteiskoulussa opiskelupaikkoja ilmailusta kiinno...

Palsta nuorille ja/tai aloitteleville harrastajille

Valvoja: junior

Goose
Viestit: 9
Liittynyt: Ke 24.08.2005 10:20
Paikkakunta: Hollola
Viesti:

Vääksyn Yhteiskoulussa opiskelupaikkoja ilmailusta kiinno...

Viesti Kirjoittaja Goose »

Tiedoksi...

"Vääksyn Yhteiskoulussa, Asikkalassa, on haettavissa lukion opiskelupaikkoja ilmailusta ammattina ja harrasteena kiinnostuneille

Jos olet kiinnostunut esimerkiksi lentäjän tai lennonjohtajan ammatista, Vääksyn Yhteiskoulu tarjoaa mahdollisuuden edistää alan koulutuksessa ja ammatissa tarvittavia valmiuksia lukiomme opiskelijana.

Nyt alkavalle lukuvuodelle otetaan 20 ilmailusta ammattina ja harrasteena kiinnostunutta opiskelijaa. Opiskelijat valitaan hakumenettelyn kautta, jossa valintakriteereinä ovat aiempi opiskelumenestys sekä hyvä / normaali terveys.

Opiskelijoille tarjotaan ammatti- ja harrastelentämisen valmiuksia edistäviä kursseja. Kurssien puitteissa suoritat mm. ilmailuhallinnon vahvistaman harrastelentäjän lupakirjan teoriakurssin sekä syventäviä, ammattilentämiseen menetelmiin harjaannuttavia kursseja.

Oppimääriä tuetaan lentosimulaatio-opetuksella sekä -kerhotoiminnalla, tutustumisilla ammatti-ilmailun yksikköihin sekä ilmailun ammattiin ja koulutukseen liittyvällä informaatiolla.

Opiskelijoille tarjotaan myös mahdollisuus harrastelentolupakirjan lento-osan tai laajennetun tutustumiskurssin suorittamiseen kevytlentokoneilla tai purjelentokoneilla omalla kustannuksellaan lukion kursseina.

Ilmailun opetustoiminnasta vastaavat lennonopettajat. Syventävien kurssien osalta käytetään myös vierailevia alan ammattilaisia.

Ilmailun yhteistyötahoina Vääksyn Yhteiskoulun kanssa toimivat Patria Pilot Training Oy sekä Päijät-Häme Lentoon -kehittämishanke.

Päätös ilmailukurssien kytkemisestä tehtiin vasta yhteishaun jälkeen, joten Internetiin http://vyk.asikkala.fi/ on näillä näkymin ensi viikolla sivut lisätietoja ja hakumenettelyjä varten.

Alustavat kyselyt voi jo osoittaa Lukion rehtorille, Jyrki Saarnialle 044 7780 411 Jyrki.Saarnia@asikkala.fi

Vääksyn Yhteiskoulu, Koulukuja 2, 17200 VÄÄKSY, Puhelin (03) 8886 412

Ilmailun oppisisällöistä voi tiedustella myös: Risto Pykälä, lennonopettaja; Päijät-Häme Lentoon -kehittämishanke 0400 954 341 risto.pykala@paijathamelentoon.fi"