Mitä tehdä kurssin jälkeen?

Palsta nuorille ja/tai aloitteleville harrastajille

Valvoja: junior

Geebee
Viestit: 4
Liittynyt: Pe 01.02.2008 16:25
Paikkakunta: Espoo

Mitä tehdä kurssin jälkeen?

Viesti Kirjoittaja Geebee »

Moikka vaan kaikki, :D

Olen miettinyt, että aloittaisin purjelentoharrastuksen ja kävisin nyt tulevana kesänä peruskurssin. Täyttäisin kesällä myös 15v. ja hinku päästä lentämään olisi SUURI (tämä lienee hyvä asia... :D ) Onko oikein, että kurssin jälkeen voi lentää yksin (kun ei ole lupakirjaa vielä), jos vaan opettaja on radioyhteyden päässä? Näin olen jostain kuullut... :oops:

Kuten varmaan huomasitte :arrow: olen melkoinen aloittelija :lol:

Kiitoksia kaikille vastanneille

Vinkkejä aloittelijoille ovat tervetulleita :D

Ventti
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 157
Liittynyt: La 22.02.2003 10:55
Paikkakunta: hyvinkää

Re: Mitä tehdä kurssin jälkeen?

Viesti Kirjoittaja Ventti »

Tervehdys,

Näin se juuri on, kurssin jälkeen opettaja antaa sinulle sopivia harjoitustehtäviä lentämiseen yksin ja lisäksi kaksipaikkaisella käydään varmaankin lisäkoulutusta termiikkilentoon yms...

Sitten 16v taytettyä, kun olet saanut lupakirjan on sinulla oikeus lentää itsenäisesti ilman radioyhteyttä opettajaan. Toki tässäkin vaiheessa mukaan tulee kerhon ja opettajan kautta vaiheittainen eteneminen helpommasta koneesta ja/tai säästä haasteellisimpiin hommiin, mikä takaa turvallisen harrastamisen.

Eli kurssin jälkeen se opettelu vastaa alkaakin, eikä lopu koskaan :D

t: V-M
Ventti / PIY, OIK, VLK, ISK, HYIK

junior
Viestit: 71
Liittynyt: Su 16.03.2003 12:02
Paikkakunta: EFLA
Viesti:

Re: Mitä tehdä kurssin jälkeen?

Viesti Kirjoittaja junior »

Moi Geebee, tervetuloa pulinajaksolle,

Ventti on oikeassa, homma menee tosiaan noin. Eli jos täytät kesällä 15, saat kyllä aloittaa kurssin, lentää sen läpi, kai käsittääkseni jopa suorittaa tarkastuslennon mutta virallinen lupakirja, jossa ei enää ole oppilaan rajoituksia tipahtaa postiluukusta vasta täytettyäsi tuon maagisen 16 vuotta.

Mitä tuon kurssin jälkeen tapahtuu onkin enemmän itsestä kiinni. Minusta kentän kiertäminen tuntui riittävältä itsensä kehittämiseltä parina ekana kesänä kurssin jälkeen mutta se jälkeen olen koittanut opetella matkalentämisen saloja. Tulevana kesänä suunnitelmissa on jatkokouluttautuminen pilvilentäjäksi. Toki matkaa pitää vielä yrittää tuupata samaan tahtiin kuin edellisinä vuosina.
junior

Geebee
Viestit: 4
Liittynyt: Pe 01.02.2008 16:25
Paikkakunta: Espoo

Re: Mitä tehdä kurssin jälkeen?

Viesti Kirjoittaja Geebee »

Moikka,

Kiitoksia lämpimistä Tervetuloa toivotuksista :D Onnea vaan junior pilvilentokurssille ja tuleville matkalennoille :mrgreen:

Kiitoksia Penalle, Ventille ja juniorille hyvistä vinkeistä :!:

Vastaa Viestiin