Huoltajavaatimukset purjekoneille

Kysymyksiä ja keskustelua koneiden tekniikasta.
Antti K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 439
Liittynyt: Ti 04.02.2003 09:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Huoltajavaatimukset purjekoneille

Viesti Kirjoittaja Antti K »

Trafin internetsivujen http://www.yksityisilmailu.fi/lupakirja ... lupakirjat mukaan EASA-hyväksyttyjen purje- ja moottoripurjelentokoneiden sekä kuumailmapallojen eli ELA-1-ilma-alusten huollossa on huoltotodisteen antajan osalta noudatettava osa 66:n vaatimuksia 28.9.2015 alkaen. Koska EASA Light Part M sääntely on tulossa ja koska Part-66 L lupakirjoja koskeva sääntely on myöskin kesken, kuten tässä ketjussa aiemmin on viitattu, on SIL nyt kirjelmöinyt Trafiin harrastehuoltajien oikeuksista nk. "Miukun Listan" voimassaolon ja oikeuksien jatkamiseksi 28.9.2015 jälkeenkin. Vastausta ei ole vielä tullut. Kun tuohon päivämäärään on enää alle kuukausi jäljellä, kannattaa nyt syksyllä seurata tilannetta tarkasti. Ja ainakin oman koneeni vuosihuollon aion tehdä valmiiksi ennen tuota päivämäärää.

Antti K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 439
Liittynyt: Ti 04.02.2003 09:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Huoltajavaatimukset purjekoneille

Viesti Kirjoittaja Antti K »

SIL on saanut Trafilta vastauksen (8.9.) lähetettyyn kirjeeseen (27.8.) koskien harrasteilmailun huoltajavaatimuksia.

Saadun vastauksen mukaan:
- ns. Miukun listalaisilla ja nykyisen PEL M3-4 mukaisilla laajennetuilla omistajahuoltajaoikeuksilla (kohdat 5.3 ja 7.1) toimivien huoltajien on mahdollista hakea Osa 66L lupakirjaa
Ymmärrän tämän niin, että saadakseen Part 66 L lupakirjan ei ole välttämätöntä ensin hakea kansallista huoltomekaanikon lupakirjaa
- Harrastemekaanikon ja huoltomekaanikon lupakirjalla tai laajennetuilla omistajahuoltajaoikeuksilla voidaan huoltaa EASA ELA 1 ilma-aluksia siirtymäkauden loppuun. Siis näillä oikeuksilla saa kuitata vuosihuollon 28.9.2015 jälkeenkin. Trafi lupasi myös päivittää nettisivunsa tuolta osin.
- toistaiseksi mennään PEL M3-4 siirtymäsäännösten mukaan, kunnes asetus ja sen mahdollistamat siirtymäajat varmistuvat. Koetamme saada aikaiseksi tiedotteen tässä syksyn aikana. Eli voimme odottaa Trafilta tiedotetta asian etenemisestä.

terv Antti

kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 472
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: Huoltajavaatimukset purjekoneille

Viesti Kirjoittaja kristian »


papafox-Sakke
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Ke 05.02.2003 21:57
Paikkakunta: HKI

Re: Huoltajavaatimukset purjekoneille

Viesti Kirjoittaja papafox-Sakke »

kristian kirjoitti:Tuollainen näemmä julkaistiin:

http://www.trafi.fi/tietoa_trafista/aja ... _julkaistu
Ilmailumääräys M1-7:
"2.2 Kansallisesti hyväksytty huoltomekaanikko ja harrastemekaanikko, huolto-oikeuden omaava tai lentäjä-omistajahuoltaja saa tehdä koulutuksensa ja kokemuksensa puitteissa ELA1 purje- ja moottoripurjelentokoneiden, kuumailmalaivojen, kaasu- sekä kuumailmapallojen huoltoja lupakirjaan merkittyjen tai aiempien oikeuksien puitteissa, siihen saakka kunnes EASA on julkaissut näitä ilma-alusryhmiä koskevat huoltajavaatimukset ja ne ovat siirtymäajan päätyttyä tulleet voimaan."

Siis, jos olet aikaisemmin kuitannut lentäjä-omistajana vuosihuollon, voit sen edelleen toistaiseksi kuitata.

(Mielenkiintoista että moottorilentokoneita ei ole mainittu mutta kuumailmalaivat on...)
papafox-Sakke

Vastaa Viestiin