5.8.: Kuivaa keliä, Koivula 7. eilen

Kuulumisia, kommentteja ja tuloksia purjelentokilpailuista

Valvoja: Alfalima

Tapsa
Viestit: 24
Liittynyt: Ti 25.02.2003 11:59
Paikkakunta: Helsinki

5.8.: Kuivaa keliä, Koivula 7. eilen

Viesti Kirjoittaja Tapsa »

Hiostava ja höyryinen ilmamassa oli yön aikana kirkastunut. Suomalainen nenä haisteli kovan kelin tuoksuja aamulla, mutta briefingissä sääguru pani luun kurkkuun ja tuomitsi päivän kuivan kelin rypistelyksi. Tehtävät ovat taas pilottien "rakastamia" aluetehtäviä muille paitsi avoimelle, joka lentää 495,5 km ratareissun. Vakion ja 15-metrin luokan aika on 4h15' ja 18-metristen 4h00'. Hinaukset alkavat reilun puolen tunnin kuluttua. Ainakaan vielä taivaalla ei näy pilven hattaraakaan.

Eiliset tehtävät olivat aika lailla yläkantissa. Avoimessa luokassa maaliin saakka ilman moottoria lensi vain kaksi pilottia: Janusz Centka ja Holger Karow. Koivulan Mara kera Escon kipusi päivätuloksissa seitsemänneksi, mikä kokeneita isojen koneiden kovanaamoja vilisevässä luokassa on mainio suoritus. Yhteispisteissä suomalais Nimbus on jo sijalla 11.

Juryn jäsen Ross Macintyre joutui eilen sydänvaivojen takia sairaalaan. Hän voi jo olosuhteisiin nähden hyvin, mutta ei enää kykene palaamaan tehtäviinsä näissä kisoissa. Siksi allekirjoittaneen aika kirjoitella tällekin palstalle saattaa hieman vähetä. Sen lisäksi lähden huomenna käymään Csarissa AN-2:lla. Puolalaiset halajavat sinne seuraavia World Air Gameseja. Palaan sieltä vasta torstaina, joten osaltani jakso hiljenee torstaihin asti.

tapsa
"There is no substitute to span"

Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Wille »

Ei taida olla olosuhteet helpoimmasta päästä. Silti näyttää joskus kulkevan hienosti, niinkuin tänään Tertsillä! Tsemppiä ja sitkeyttä vaan kaikille!

T. Wille

Avatar
Hannu N
Site Admin
Viestit: 419
Liittynyt: Ke 29.01.2003 15:25
Paikkakunta: Strömfors
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hannu N »

Taitaa juryn puheenjohtajan nenä olla tarkempi sään suhteen kuin puolalainen ennuste. 15 m:n luokan tehtävä osui alueelle jossa oli hyvää keliä pilvijonojen alla eikä tietoakaan kuivatermiikistä. Vakioluokka joutui alkuosan matkastaan räpistelemään ilmeisesti hiukan heikommissa.
4h:n 15min:n aika meni vähän pitkäksi reiluun 4,5 tuntiin ja siinä ajassa matkaa kertyi 527 km. Nopeus 114 km/h riitti sijalle 21 ja pisteitä kertyi 890. Tulos oli pisteiden osalta kohtuullinen, mutta tietysti parempaankin pitäisi päästä. Pari huonoa reitinvalintaa pudotti nopeutta. Oli kuitenkin kivaa tykitellä hyvässä kelissä jonojen alla. Toivottavasti hyvät kelit jatkuvat vielä neljä päivää.

Vastaa Viestiin