Purjetaitolennon MM-kisat 2013 Suomelle

Kuulumisia, kommentteja ja tuloksia purjelentokilpailuista

Valvoja: Alfalima

Hanna
Viestit: 39
Liittynyt: La 04.12.2010 22:48

Purjetaitolennon MM-kisat 2013 Suomelle

Viesti Kirjoittaja Hanna »

Turun Lentokerhon kansainväliseen osaamiseen luotettiin jälleen

Kansainvälinen taitolentokomitea CIVA (Commission Internationale de Voltige Aerienne) on 6.11.2011 Krakovassa järjestetyssä vuosikokouksessaan myöntänyt vuoden 2013 purjetaitolennon maailmanmestaruuskisat Suomen Ilmailuliitolle ja Turun Lentokerholle. Suomea kokouksessa edustivat delegaatti Kari Kemppi sekä Turun lentokerhosta Antti Jouppi ja Jyri Mattila. Kisojen hakeminen alkoi jo alkusyksystä, kun Matti Mecklin, pitkäaikainen CIVA:n delegaatti ja tämän vuoden SM-kisojen päätuomari, lähetti ensimmäisen tarjouksen kisojen järjestämisestä komitealle. "Kesällä Oripään kentällä järjestettiin monta taitolentoleiriä sekä moottoritaitolennon SM-kisat. Siitä se ajatus sitten lähti", kertoo tuleva kilpailun johtaja Jyri Mattila. "Meillä on lisäksi kokemusta isojen tapahtumien järjestämisestä, olihan Turun Lentokerho vastuussa viime kesän Ilmailuliiton päälentonäytöksestä", kertoo lentokerhon puheenjohtaja Antti Jouppi.

Syksystä tähän hetkeen on jo tehty paljon töitä kisojen saamiseksi. Järjestelyissä on jo nyt ollut mukana lukuisia henkilöitä ja kokoukseen valmistauduttiin huolellisesti. Vain muutamaa viikkoa ennen Krakovan kokousta myös Ranska haki vuoden 2013 MM-kisoja. Ranska on kova kilpailija ja maasta tulee vielä kovempia purjelentäjiä. Tänä vuonna Puolan Torunissa pidetyissä purjetaitolennon MM-kisoissa ranskalaiset veivät Advanced-luokassa kaikki kultamitalit joukkuekilpailua lukuun ottamatta. Viime viikonlopun joukkuekilpailussa, jonka panoksena oli vuoden 2013 MM-kisojen saaminen, voiton vei ranskalaisilta Suomi, Suomen Ilmailuliitto ja Turun lentokerho.

Tulevat kisat järjestetään heinäkuussa 2013 ja paikalle odotetaan lukuisia kilpailijoita ympäri maailmaa. Vuoden 2011 kisoissa Puolassa oli 61 kilpailijaa 13:sta eri maasta, kaukaisin kisaaja saapui Japanista. "Saamme kansainvälisiä vieraita ja täten myös näkyvyyttä Suomelle. Uskomme, että Oripään lentokenttä palvelee kilpailuja täydellisesti ja Turun kaupungin ilmailumyönteinen asenne ja läheisyys mahdollistavat kilpailujen onnistumisen ja mieleen painuvan oheisohjelman” kilpailun varajohtaja Hanna Räihä hehkuttaa.

Suomen Ilmailuliitto ry (SIL) on urheilu- ja harrasteilmailun valtakunnallinen keskusjärjestö Suomessa.

Turun Lentokerho ry kuuluu 400 hengen jäsenmäärällään Suomen suurimpiin ja aktiivisimpiin yleisilmailukerhoihin. Turun Lentokerhon ydinalueita ovat lennokki-, purje-, moottoripurje- ja moottorilento. Näillä ydinalueilla kerhon toiminta keskittyy harraste-, viranomaisapu-, kilpailu- ja näytöslentotoimintaan.