WGC 2017 Benalla Australia

Kuulumisia, kommentteja ja tuloksia purjelentokilpailuista

Valvoja: Alfalima

kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 462
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: WGC 2017 Benalla Australia

Viesti Kirjoittaja kristian »

^Käytännössä varmaan joku (muu?) joutuu koodaamaan algoritmit ja päättämään milloin sakkoja tai bonuksia annetaan, ja millä rajaehdoilla. Noston löytäjän bonus voisi olla aivan pieni, mutta helposti saatavissa, jolloin yksittäiset "väärinkäytökset" eivät pilaa sitä. Kai joku peesari keksii syöksähtää takavasemmalta viime metreillä ohi ja kiilata ekaksi nostoon bonukset keräten, samalla turvallisuuden voi vetää viemäristä alas. Joo, ei tässä mitään helppoja ratkaisuja ole.

Hytsky
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 287
Liittynyt: To 01.07.2010 23:48

Re: WGC 2017 Benalla Australia

Viesti Kirjoittaja Hytsky »

2014 Räyskälässä oli ASG32 ekaa kertaa tositoimissa, ja siitä syntyi tällainen SeeYou animaatio. Tämä vaan keskustelun pohjaksi siitä, miten lentoja ja lentämistä olisi ehkä mahdollista analysoida jälkikäteen lokitietojen perusteella. Minusta tässä tapauksessa lentäminen oli siistin näköistä. Ja lopuksi tekijämiehet näyttivät aika vakuuttavilta.

https://m.youtube.com/watch?v=uDJK2SMHcgM

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: WGC 2017 Benalla Australia

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Moi,

Tässä aiemmin lupaamani linkki:

https://www.dropbox.com/sh/vue6pbubodry ... mgy7a?dl=0

Terv,

Antti
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

Eki Heinonen
WGC 2008 Team
Viestit: 239
Liittynyt: Ti 21.03.2006 13:08

Re: WGC 2017 Benalla Australia

Viesti Kirjoittaja Eki Heinonen »

Benalla WGC alkaa lähestyä loppuaan. Useimmille lienee kelit pettymys, kuivaa pääsääntöisesti ja niitäkin kelipäiviä on ollut määrällisesti vähän; nyt näyttää siltä että huomisen jälkeen 18m luokalle tulee vain 7 kisapäivää. Tänään 15m gridaa vesilammikkojen täyttämällä kentällä. Ilmeisesti vain asvalttirataa käytetään...jos lentävät, vielä ei ole varmaa.

Yleisesti ottaen järjestelyt ovat olleet hyvät; erityisesti tehtävänanto on ollut hyvin ammattitaitoista, kelipäivät on pystytty hyödyntämään kokonaan.

Meille suomalaisille kuivassa lentäminen on nihkeätä, paras taisi olla Willen hieno kolmas sijoitus 15m luokan päivätuloksissa. Puljissa lennetään, silloin kun sellainen osuu kohdalle. Mutta monet puljat ovat hitaita, ylimmäiset pyörivät huonoissa repaleissa ja odottavat alempien lähtevän vetämään jne. Peesausta näkee paljon, ja jotkut peesaajat ovat kiivenneet hyvään kokonaissijoitukseen.

Uudet koneet ovat herättäneet mielenkiintoa, Ventus 3 ja JS3 ovat kumpikin ilmeisesti hyvin onnistuneita suorituskyvyltään. Js3 on täällä 15m versiona, mutta kone on suunniteltu periaatteessa 18m luokkaan. Myös EB 29 on käytännössä uusi kone koska siivet ovat uudet, kapeammat ja suurempi sivusuhde ja siipikuorma.

Huomenna toivottavasti lentopäivä...mutta taas kuivaa luvassa!

T Eki

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: WGC 2017 Benalla Australia

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Moi,

15m luokassa kilpailu kiristyy. Päivävoittajan haastattelussa Kawa laukoo suoraa tekstiä kisaa johtavasta Makoto Ichikawasta.

https://youtu.be/r6LhVFA2hE0

Antti
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

Eki Heinonen
WGC 2008 Team
Viestit: 239
Liittynyt: Ti 21.03.2006 13:08

Re: WGC 2017 Benalla Australia

Viesti Kirjoittaja Eki Heinonen »

Ja niin ne kisat päättyivät!

Eilen oli todella jännää itse asiassa kaikissa luokissa; kelit olivat ehkä hankalimmat koko kisan aikana. Nostot harvassa, ja kelin epätasaisuus toi yllätyksiä. Benallassa ei tahtonut 15m luokka päästä edes kunnolla lähtölinjalle, Benallasta pohjoiseen oli muutama oikein hyväkin nosto, sitten taas oli kovin vaihtelevaa ja lopussa tultiin Warbyn mäkien kautta kotiin pyörien jopa 0,5m/s nostoissa jotta saisi loppuliukukorkeuden. Tai toiset pyöri näissä heikoissa, toiset ei...ja jotkut joutuivat päräyttämään tai laskemaan peltoon, mm. 18m luokassa Tsekkien parivaljakon meno päättyi vajaaksi. Mutta mestarin otteilla Walbrou työnsi sinne ja pääsi hyvin perille voittaen mm. meikäläistä kahdeksalla minuutilla lopussa. Mike Young yritti ahnaasti myös saada ensimmäistä mestaruuttaan, ja päätyi 150 metriin Warbyn eteläpäässä, mutta sai hyvän noston ja pääsi perille hyvällä nopeudella mutta se ei riittänyt tällä kertaa.

Meidän 18m luokassa Walbrou osoitti paineensietokykyä ja nappasi mestaruuden. Brittien Russel Cheetam kertoi avoimen taistelusta: Britit tiesivät että saksalaiset tulevat lähtemään muutaman minuutin heidän perään, se oli tosiasia jolle ei mahtanut mitään, olivat tehneet sitä koko kisan ajan. Russelin ja Andyn taktiikka oli antaa heidän tehdä se, ja sitten kun sakut olivat saaneet heidät kiinni, lentää tasatahtia heidän kanssaan maaliin asti, ja toivoa että parin kolmen minuutin ero ei vaikuta pisteisiin liikaa. näin sitten kävi, ja Russel voitti mestaruuden. Sommer sai nyt toisen kerran tyytyä kakkossijaan vaikka hänellä oli kaikkein uusin EB versio jolla liitoluku on selkeästi parempi. Ja 15m oli myös mielenkiintoinen; Kawan videohyökkäyksen jälkeen jotain oli tapahtunut ilmeisesti Ichikawan päässä, hän ei viimeisenä päivänä peesannut Kawaa, lensi 10km/t hitaammin ja menetti mestaruuden.

Australian joukkueella oli suuret odotukset, he olivat valmistautuneet kisaan huolella, pitäneet leirejä ja valmennustilaisuuksia mutta tällä kertaa ns. kotietu ei toiminut.

Yleisistä asioista meitä harmitti Benallan kerhon ruokailujärjestelyt; olivat todella surkea esitys etenkin tuntien maan maineen pihvien ja mm. lammaskyljysten herkkumaana, mutta niitä herkkuja ei kerholla nähty.

Kiitokset Suomen joukkueelle hyvästä ilmapiiristä, suurkiitokset Maralle kontin järjestelyistä, Päkille joukkueenjohtamisesta ja Katjalle joukkueen avustamisesta ja tiedottamisesta. Meillä oli hyvät avustajat Suomesta (Heikki ja Johanna) ja Australiasta (Claire, Rick ja Mike) (ns. Scum-porukka :lol: 8) ) ja homma toimi kentällä ja hakureissuissa.

T Eki

Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 317
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: WGC 2017 Benalla Australia

Viesti Kirjoittaja Wille »

Hieno kisareissu on takana ja kotona yritetään kääntää kelloa yhdeksän tuntia taaksepäin sekä totutella viileyteen. Odotukset eivät kelien suhteen toteutuneet, mutta itselleni kertyi kuitenkin 60 tuntia tiimaa ja 4700 km matkaa. Joukkueen tulos ei ollut ihan "toiveiden" mukainen. Siihen vaikutti mm. Maran yksi menetetty kisapäivä ja muuten hankalien kelien aiheuttamat haasteet. Ekin hieno sijoitus kympin joukkoon on erityisen merkittävä kesän olemattomien harjoittelumahdollisuuksien ja harjoitusviikon sairastelun takia. Oma tavoite top 15 yltämiseksi täyttyi, mihin olen tyytyväinen. Toki se yksi väärä päätös ennen kolmatta harkintaa pudotti ulos kympin joukosta... Oppia ikä kaikki :lol:

Kisa antoi todellakin vauhtia turvallisuuskeskusteluun. Nyt on korkea aika pitää keskustelua yllä ja viedä voimakkaasti asioita eteenpäin ylimmällä tasolla. Vanhakantaiset periaatteet on kuopattava; erot syntyvät muullakin kuin perinteisellä ja aina samoilla kaavoilla. Esimerkiksi vanhakantainen pisteiden devalvoitumisen pelko on mielestäni turha. Eritoten kuivaan keliin annettava tehtävä on harkittava voimakkaasti periaatteella Safety First!

Yhdyn Ekin antamiin kiitoksiin kaikille joukkueessa mukana olleille! Henki oli upea ja asiat hoituivat ilman minkäänlaista kitkaa. Itselläni oli kissan päivät kahden avustajan hoitaessa kaluston lähtöryhmitykseen sen lisäksi, että kaikki muutkin yksittäiset "säädöt" olivat kunnossa. Tässä haluan kiittää myös Anttia, joka mahdollisti minulle hienon, kilpailukykyisen kaluston käytön!

Terveisin hienon kisan ja opin kokenut,
Wille

Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 317
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: WGC 2017 Benalla Australia

Viesti Kirjoittaja Wille »

Kisasta raportti ILMAILUn verkkolehdessä osoitteessa ilmailu.fi.

Terveisin,
Wille

Vastaa Viestiin