Ikäviä uutisia Chilestä

Kuulumisia, kommentteja ja tuloksia purjelentokilpailuista

Valvoja: Alfalima

Avatar
Matts
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 415
Liittynyt: Ti 18.02.2003 21:12
Paikkakunta: Mustasaari

Ikäviä uutisia Chilestä

Viesti Kirjoittaja Matts »


Kaitsu M.
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 304
Liittynyt: To 10.04.2003 22:23
Paikkakunta: Suomen Kerava

Re: Ikäviä uutisia Chilestä

Viesti Kirjoittaja Kaitsu M. »

Ja yksi JS1 tuhottiin jo ennen kun kisa alkoi... Hienoa noin pariaatteessa seurata mutta todellista "sirkuspurjelentoa" noissa maisemissa. Voi(ko) kysyä, onko hyvää markkinointia lajille. Noin viikossa 10 % koneista paskana ja 5% kisaajista henki pois :cry:
Niin paljon laskevia, niin vähän aikaa...

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 486
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ikäviä uutisia Chilestä

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Moi,

IGC:n pulinapalstalla purjelentolegenda Hans Werner Grosse ottaa kantaa samaan asiaan. Toinen kannanotto koskee HC-vaatimuksen sääntömuutosta. Tuota keskustelua olen yrittänyt seurata, enkä tajua keskustelusta ja keskustelujoiden tarkoitusperistä oikein mitään. Näiden aiheiden lisäksi en ymmärrä 13,5m luokan sähköpurjelentoesitystä ja lukemieni kommenttien perusteella oikein kukaan muukaan ei oikein ole asiasta kärryillä...

Alla HW:n varsin selkeä mielipide

Terv
Antti


Dear friends, we were told, that the formula 1 grand prix gliding competition would create great interest in the non gliding world.this hope was not reached.I invited non flying friends to watch. nobody was impressed. nobody would call up the race again. only a small group of the worlds gliding community bothered to watch the show. In 2018 we had two accidents, one even fatal. not even that made it into IGC discuss. but for about a week we were pestered with discussions how we could help pilots who live in an aerea that is not safe enough to make a glider x-country flight of 50km in the spirit of the old days, when most gliders had performances of a grunau baby.
Solution for the Siver C "problem": If you really want to go for a Silver C: Try from an other airfield.
Solution for the formula 1 grand Prix: Start a worldwide discussion wether we really need that competition. Hans-Werner Grosse
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 477
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: Ikäviä uutisia Chilestä

Viesti Kirjoittaja kristian »

GP kisoista varmaan voi todeta sen että purjelentopiireissä sitä on seurattu ahkerasti, tiedä sitten muista piireistä. Nykyisellä turvallisuustasolla GP-kisojen ongelma on se että kohta ei taida olla enää monikaan hengissä noita kiertävistä piloteista. GP-kisojen tulevaisuus oli auki jo viime IGC:n kokouksessa, tosin syynä oli se että Spreckleyn & kumppaneiden into vetää niitä läpi oli laskenut eikä sponsoreita maksamaan lystiä oikein löydy. Italian osakilpailun budjetti v. 2016 oli 160 000 euroa, erityisen halpaa lystiä tuo ei ole.

HC-keskustelu juontaa juurensa siihen että IGC haluaisi lennon olevan todellinen matkalento 50 km päähän kotikentästä, ja monet haluaisivat kikkailla siten että sen voisi lentää periaatteessa liitomatkan päästä kotikentästä nykykalustolla, takavuosina riitti kun lensi 25 km yhteen suuntaan ja sitten 25 km toiseen suuntaan kotikentästä kunhan legin pituus oli 50km. Jos Grunau Babyn suorituskyvyn skaalaa nykyhetkeen niin HC-matka olisi satoja kilometrejä. Tosin en tiedä lentäisikö niitä kukaan, Suomessa anotaan yleensä yhtä tai kahta HC:ta vuodessa.

Kaitsu M.
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 304
Liittynyt: To 10.04.2003 22:23
Paikkakunta: Suomen Kerava

Re: Ikäviä uutisia Chilestä

Viesti Kirjoittaja Kaitsu M. »

Mistäs tuommosen IGC:n "pulinajakson" löytää, vai onko se joku salainen foorumi?
Niin paljon laskevia, niin vähän aikaa...

visamatti
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 209
Liittynyt: Pe 07.03.2003 09:33

Re: Ikäviä uutisia Chilestä

Viesti Kirjoittaja visamatti »

Tässä ohjeet IGC kekustelulistaan liittymiseksi.

Lähetä sähköpostilla viesti osoitteeseen: sympa@fai.org
Viestin otsikoksi: SUBSCRIBE igc-discuss sukunimi etunimi

Saat tämän jälkeen vahvistusivestin ja varmistuslinkin.

Visa-Matti

Vastaa Viestiin