WGC 2018 Hosin

Kuulumisia, kommentteja ja tuloksia purjelentokilpailuista

Valvoja: Alfalima

pekkah
Viestit: 57
Liittynyt: To 07.08.2003 20:00
Paikkakunta: Imatra

WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja pekkah »

Moi,

Purjelennon 35. MM-kilpailut lennetään Hosinissa, Tsekeissä 28.7 – 12.8 2018.
Kilpailuluokat:18m, 20m ja avoin luokka.

Suomen joukkueessa lentävät:
20m: Antti Lehto ja Juha Sorri, Arcus M
18m:Hannu Halonen, Ventus 3T ja Martti Sucksdorff, ASG 29 E
Avoimessa luokassa meillä ei ole edustajaa.

Kisat oli tarkoitus lentää Pribramissa, mutta paikallisten erimielisyyksien takia kisat siirrettiin Hosiniin. Joukkue on pääosin paikan päällä, leiri pystytetty ja majapaikat otettu haltuun. Ensimmäiset keikat on lennetty tänään tutustuen ympäristöön. Seuratkaa menoa alla olevista linkeistä:

https://www.wgc2018.cz/
http://www.finnishglidingteam.com/
https://web.facebook.com/pg/FinnishGlidingTeam/

terveisin,
Päki
WS
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 381
Liittynyt: Su 18.09.2005 09:24
Paikkakunta: Helsinki

Re: WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja WS »

WGC 2018 Hosin toinen virallinen harjoituspäivä.
Aamubriefingissä sai sen käsityksen että päivän tekee vaikeaksi iso ukkosriski. Siitä huolimatta AM ja WS päättivät lähteä lentämään tehtävää W:n jäädessä huoltohommiin kentälle. WS päätti lähteä reitille ajoissa jotta minimoisi kuuroutuvan säätyypin aiheuttaman haitan. Lento meni kohtuullisen mukavasti ensimmäisellä käännepisteellä jonne ajoi yhdessä kymmenkunta konetta vaihtelevissa nostoissa. Toisella välillä jouduttiin kiertämään välillä etelään ja sitten taas pohjoiseen ylikehittyvien pilvien takia. Matka kuitenkin joutui kohtuullisest Saksan puolella mäillä olevalle toiselle pisteelle.
WS pääsi kääntämään 2X (Smeltzer) kanssa pilvirajassa (2200 m qnh). Matka jatkui hyvin kohti kotia paitsi että WS missasi viimeisen käännepisteen ennen Hosinia ja joutui ajamaan takaisin 3,5km. Loppu kotiin oli helppoa ajaa pitkin kantavalinjoja. Päivän keskinopeus oli 118,79km/h. Ilman tuota käännepiste missausta keskinopeus olis ollut luokkaa
128km/h. No onneksi tuo missaus sattui harjoituspäivänä eikä kisoissa. AM lensi ihan hyvän harjoituksen kelin suhteen haastavammalla alueella ja oli noin 8km/h päivävoittajaa hitaampi 98.32 km/h keskinopeudella.
WS
WS
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 381
Liittynyt: Su 18.09.2005 09:24
Paikkakunta: Helsinki

Re: WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja WS »

Viides kilpailupäivä MM-kisoissa. Kaikille luokille annettiin 3 tunnin AAT ensin länteen ja sitten idän kautta etelään josta apukäännepisteen kautta Hosiniin. Käännealueeet olivat noin 20km säteellä olevia ympyröitä. Koska säätyyppi oli erittäin ukkosherkkää niin kaikki Suomalaiset lähtivät pian lähtölinjojen aukeamisen jälkeen. W lähti ensin 18 m luokassa ja WS jokusen minuutin myöhemmin. Matka ensimmäiselle käännealueelle suoraan länteen sujui ihan hyvin WS:lta ja kävin kääntämässä samassa paikassa vuoren rinteessä missä lähes kaikki muutkin luokan pilotit. Toiselle käännealueelle pohjoiseen mennessä ei ollut ongelmia vaan matka sujui hyvin ihan käännealueen pohjoisreunalle. Siitä WS valitsi eri reitin kun pääjoukko mennen enemmän reitin pohjoispuolella jotakuinkin yksinään kunnes legin loppupuolella yhdytin 20m luokan koneita. Kääntäminen koilisella käännepisteellä jo aiheutti päänvaivaa ja jouduin kääntymään mielestäni etelään päin turhan aikaisin, mutta kun aikaakaan ei ollut jäljellä kun vähän alle 50min niin pakko oli. Etelään mennessä jouduttiin jo väistelemään sateita kuitenkin ilman suurempia ongelmia. Ennen toiseksi viimeistä käännealuetta jouduttiin kääntymään reilusti lännessä näkyville cumulus pilville. Ennen pilville saapumista kävin juuri ja juuri käännealueella ja siitä ylös pilvirajaan ja kohti viimeistä 5 km säteistä käännealuetta. Sinne meno oli helppoa kun voi ajaa pilvijonon alla koko ajan korkeutta kasvattaen. Viimeisen käännöksen jälkeen sitten työnsin kohti Hosinia yli 200km/h. Päivän nopeus WS:lla 126km/h, W:llä hieman vähemmän. Päivän epäonninen AM joutui yliajalle ja keskinopeus kärsi, mutta mitään ei ole menetetty sillä todennäköisesti lennetään vielä 8 kilpailupäivää. -Sucksi-
WS
WS
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 381
Liittynyt: Su 18.09.2005 09:24
Paikkakunta: Helsinki

Re: WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja WS »

Seitsemäs kilpailupäivä meni koko Suomen joukkueelta hyvin. Tehtävänä oli kaikilla luokilla 3 tunnin AAT kahdella käännepisteellä ja 45 km säteisillä käännealueilla ensin länteen ja sitten itään matka keskipisteiden kautta noin 460km Joukkueen sisäinen tiedonvaihto toimi hienosti W lähtiessä hiemän ennen WS:a ja AM:a. 20m luokassa AM oli toisena häviten rinnanmitalla päivävoiton. 18m luokassa W lensi 142km/h ja WS 139km/h. Antti ja Jussi ovat tiukasti mukana mitallitaistossa ja Wille ja Sucksi parantelivat sijoituksiaan. Sucksi.
WS
Eki Heinonen
WGC 2008 Team
Viestit: 240
Liittynyt: Ti 21.03.2006 13:08

Re: WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja Eki Heinonen »

Hyvä Sorri ja Lehto!

Päivävoitto 20m luokassa! Ja hyvällä erolla seuraavaan, yli 6min paremmalla ajalla.

Jännät kisat, on paljon yllätyksiä tällä kertaa: Ensimmäistä kertaa naispilotti (Katrin Senne) aivan kovan mieskärjen seassa, useita nimimiehiä on jäänyt yllättävän kauas kärjestä...Mm. Wojcik, Cheetam ja Young, Davis jne. Toisaalta tietyt mestarit jatkaa mestarin tavoin, Kawa ja Sommer etunenässä.

Uuden polven 18m koneet ovat vallanneet nyt 18 ekaa sijaa...ei välttämättä kerro koko totuutta koneista, mutta hyvät pilotit yleensä lentävät uusimman polven koneilla, tietysti...Kylläpä on nopeasti valmistettu niitä paljon!

Taitaa olla vielä useita kisapäiviä jäljellä, joten jännättävää riittää.

Onnea ja menestystä koko Suomen joukkueelle!

T Eki
WS
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 381
Liittynyt: Su 18.09.2005 09:24
Paikkakunta: Helsinki

Re: WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja WS »

Hosin MM yhdeksäskilpailupäivä kaikille luokille sama 3 tunnin AAT tehtävä neljällä käännealueella, alueiden koko 25 km säde paitsi yksi 16 km. Ensin mentiin länteen siitä pohjoiseen, lisää länteen ja idän kautta kotiin. Keli alkoi ihan hyvänä ja antoi viitteitä ukkosriskistä heti alkuunsa. AM ja WS lähtivät aika lailla linjan auettua liikkeelle W kyttäsi vähän kauemmin. Ensimmäinen väli meni WS:lla hyvin ja käännyttäessä keskeltä käännealuetta keskinopeus oli yli 150km/h jo sinne mennessä ukkonen salamoi etelässä. Toisella välillä sitten hankaluudet alkoivat kun sateen läpi jouduttiin ajamaan pohjoiseen liito joka päättyi 500m:n siitä kuitenkin pienen haromisen jälkeen löytyi kohtuullinen 2 5m/s nosto joka vei pilvirajaan. Siitä jatkettiin pohjoisen ympyrän eteläreunaan ja siitä matka jatkui läntisimmän käännealueen koilisnurkkaan pilvirajassa. Kääntymisen jälkeen jouduttiin tulemaan reilusti etelämmäksi ja yhdytettiin kaiken luokan koneita matkalla itään. Jo aikaisessa vaiheessa tuli selväksi maajoukkojen ja AM:n ja W:n kanssa tuumaillessa että joudumme tähtäämään viimeisen käännealueen pohjoisreunaan välttääksemme huonon satavan kelin alueen, tämä tosin vääjäämättä toi riskin mennä reilusti yliajalle, mutta ei voinut mitään kun piti varmistaa ilmassa pysyminen. AM ja WS kävi käännealueen luoteisreunassa ja lensivät siitä sitten lisää luoteeseen toimivan pilven alla loppuliukukorkeutta keräämään. WS lähti loppuliukuun 2200m korkeudelta ja AM 200m korkeammalta. Meillä kummallkaan ei ollut ongelmia tulla maaliin hyvissä korkeuksissa pienestä sateesta huolimatta. W oli päivän kovan onnen soturi, sillä hän joutui käynnistämään moottorin lähellä maalia.
Påivän tuloksissa AM oli 4:s 122,5km/h ja säilyttivät kokonaiskilpailun 3:n sijansa. WS oli päivän 20 114,69 km/h ja kokonaissijoitus 25 paikkeilla. Willen on kokonaistuloksissa 33 sijan paikkeilla. Kaiken maailman polemiikkia koneiden paremmuudesta kuulee puhuttavan, mutta AJ Foltin voitti päivän ASG29:llä jo toisen kerran näissä kisoissa. Kyllä se ratkaisee kuka konetta ohjaa enemmän kuin niiden marginaaliset erot.
Huomenna lennetään taas ja nyt näyttää että saadaan kasaan 12 kisapäivää, ei huono.-Sucksi-
WS
WS
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 381
Liittynyt: Su 18.09.2005 09:24
Paikkakunta: Helsinki

Re: WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja WS »

10 kisapäivä 18 m luokalle annettiin 417 km normaali tehtävä viiden käännepisteen kautta ensi itään siitä suoraan pohjoiseen ja siitä suoraan länteen ja siitä noin 30 km etelään ja siitä lopulta uudestaan itään ja apukäännepisteen kautta maaliin. Minä lähdin reitille vähän kahden jälkeen noin 1,5 min W:n perässä. Ensimmäinen väli meni kovaa kahessa yli 3m/s nostossa nousten yli 2000m korkeuteen. Toisella välilläkään pohjoiseen ei ollut isompaa
huolta cumuluksia oli riitillä riittävästi ja noston merkkejäkin riittämiin. Kolmannella välillä länteen jouduttiin jo tekemään enemmän töitä kunnon nostojen löytämiseksi ja välillä noustiin 2m/s nostoissa jonkin matkaa että päästäisiin liukumaan eteenpäin. Noin puolessa välissä kolmatta osuutta jäin jostain syystä porukasta jälkeen ja kun Wille ilmoitti kääntävänsä kolmannen käännepisteen olin vielä 20km päässä siitä, mutta tukevasti pilvirajassa. Neljättä käännepistettä kohti ajaessa tulin äsken karkuun lähteneen porukan alle ja muutaman noston jälkeen sain heidät kiinni ja yllätyksekseni myös yhdytin W:n osuuden puolessa välissä. Viimeiset 70 km lennettiin kuivassa vähän varovaisemmin, mutta kuitenkin kohtuu tehokkaasti kun noston merkkejä löytyi riittävästi toisista koneista. Loppuliussa W löysi paremman kantava linja ja tuli kotiin reilun minuutin nopeammin kun WS. Päivätuloksissa W on kahdeksas 128 km/h ja WS yhdeksäs 127km/h Yhteistuloksissa WS on 23 ja W 31 tällä hetkellä. 20 m luokassa pojat pitivät kolmannen sijan yhteistuloksissa ja jännitys säilyy loppuun asti kutkuttavana. Ihan hyvä päivä koko joukkueelle. Huomenna menee kylmärintama yli ja lämpötila pudonnee 20 asteen tuntumaan ! Kuinkahan sitä pärjää kun kuusi viikkoa on ollut päivällä noin 30 astetta plussaa ?
WS
WS
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 381
Liittynyt: Su 18.09.2005 09:24
Paikkakunta: Helsinki

Re: WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja WS »

Tänään lauantaina lennettiin Hosinin MM-kisojen viimeinen kilpailupäivä jossa oli paljon jaossa ainakin 20m luokassa Antilla ja Jussilla. Päivän tehtävä oli kaikilla luokilla sama 2h30 min AAT erikokoisilla käännealueilla. Ensin mentiin luoteeseen ja sieltä suoraan länteen siitä etelään ja sitten siitä vähän Hosinin itäpuolella olevan apukäännepisteen kautta maaliin.
Jo aamulla sovittiin että mahdollisuuksien mukaan autetaan meidän mitalleissa kiinni olevaa 20m konekuntaa jos mahdollista. Sekä W että WS ajoittivat lähtönsä vähän ennen AM:n lähtöä ja yritimme parhaamme mukaan antaa tietoa reitin tapahtumista. WS lähti reitille menemään edelle omineen ja mukaan lähti Japanin 2C. Ensimmäinen väli meni mukavasti ilman nostossa pyörimistä ja pääsin siitä jatkamaan kohti lännessä olevaan toista käännealuetta. keli oli kuitenkin aika hankalaa ja jouduin lentämään pahimmillaan yli 50 asteen kulmassa reittiin nähden. Kuitenkin matka edistyi kohtuullisen mukavasti käännealueelle josta jatkoin etelässä olevalle kolmannelle käännealueelle. siellä käytiin vain muutaman kilometrin verran sisällä ja jatkettiin siitä kohti vähän Hosinin itäpuolella olevaa käännealuetta. Tämä reitti väli meni 900-1300m välillä olevalla lentokorkeudella kun en löytänyt kunnollista nostoa matkalla. Kuitenkin reitillä oli hyviä kantavalinjoja ja niiden avulla saavutin tarvittavan loppuliukukorkeuden ja tulin maaliin muutaman kymmenen sekunnin etuajassa. Päivän keskinopeus noin 127km/h riitti lopputuloksissa 23:n sijaan josta voin olla ihan tyytyväinen. Kuitenkin päivän kruunasi AM:n eli Antti Lehdon ja Juha Sorrin pronssi mitalli 20m luokassa AIVAN MAHTAVA SUORITUS ONNEA HEILLE.
Hosin vaikenee tältä erää.
WS
JTH
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 215
Liittynyt: Pe 14.03.2003 15:42
Paikkakunta: Vaasa

Re: WGC 2018 Hosin

Viesti Kirjoittaja JTH »

Onnittelut Antille ja Juhalle !

Kiitokset teamille kisaraporteista.

terv. Jyrki
Vastaa Viestiin