Sivu 1/1

Räyskälä Open 2020

Lähetetty: Su 20.10.2019 20:54
Kirjoittaja Antti K
Ennakkotieto: Räyskälä Open järjestetään jälleen 16.-23.5.2020.
t Antti

Re: Räyskälä Open 2020

Lähetetty: Su 15.12.2019 14:41
Kirjoittaja hnpilot
Hei kisailija

Räyskälä Open 2020-purjelentokilpailun kisasivut ja ilmoittautuminen on nyt avattu! Kisat lennetään 16.-23.5.2019 Räyskälässä.

Kisasivujen osoite on https://rayskala-open.nil.fi/

Kisoissa lennetään kahdessa luokassa: Avoin luokka vaativimmilla tehtävillä ja kerholuokka vähemmän kokeneille (tai vaikkapa jäähdytteleville) piloteille. Avoimessa luokassa vesiballastin käyttö on sallittua. Meillä kerholuokassa voi lentää myös koneilla, jotka eivät mahdu varsinaisiin kerholuokan kisoihin.

Kisoissa tullaan myös jakamaan IGC Ranking-pisteitä.

Toivotamme kaikki kisapilotit lämpimästi tervetulleiksi kevään koviin keleihin, olivatpa nämä sitten monennetkymmennenet tai ensimmäiset kisasi - tai mitä tahansa siltä väliltä!

Nuorisoilmailijat

Re: Räyskälä Open 2020

Lähetetty: Su 02.02.2020 09:30
Kirjoittaja hnpilot
Hei kisapilotti, tai sellaiseksi haluava (niin, juuri sinä, jollet ole vielä ilmoittautunut)

Kovin on rauhallista ollut ilmoittautumispuolella. Aivan sama se muissakin kisoissa pätee, kuin Räyskälä Mastersissakin: mitä reippaammin ilmoittaudutaan, sitä reippaammin väkeä tulee.

Itse ainakin olen kokenut, että yksi kisa alla on paljon mukavampi lähteä esim. SM-kisoihin. Ja mitä enemmän porukkaa kisoissa lentää, sitä haastavampi, mielenkiintoisempi ja kehittävämpi kisa.

Eli eipä muuta kuin selaimeen tai kännyyn osoitteeksi: https://rayskala-open.nil.fi
ja sieltä sitä vihreää painiketta klikkailemaan, sitä, jossa lukee "Ilmoittaudu täällä!"

t Nuorisoilmailijat ry

Re: Räyskälä Open 2020

Lähetetty: Ke 25.03.2020 06:43
Kirjoittaja hnpilot
Hei,

Koronatilanteen johdosta päädyimme Räyskälä Openin osalta seuraavaan:

Päätös kilpailun järjestämisestä tai perumisesta tehdään viimeistään 17.4, kun tilanne arvioidaan uudestaan nykyisten koronarajoitusten määräajan päättymisen jälkeen.

Jos kilpailu joudutaan perumaan, maksamme luonnollisesti jo maksetut ilmoittautumismaksut takaisin. Jatkamme myös ilmoittautumismaksujen maksuaikaa, mikäli kisan pitäminen vaikuttaa mahdolliselta ja suosittelemme, etteivät pilotit tässä tilanteessa maksa osallistumismaksuja ennen kuin kisan pitämisen edellytykset varmistuvat.

t hannu

Re: Räyskälä Open 2020

Lähetetty: Su 19.04.2020 13:21
Kirjoittaja Antti K
Hallitus on kieltänyt sellaisten julkisten kokoontumisten järjestämisen, johon osallistuu yli 10 henkeä. Tämä tarkoitttaa siis tilaisuuksia, johon osallistuja osallistuu omasta aloitteestaan. Tällaisia tilaisuuksia ovat mm. yleisölle avoimet huvitilaisuudet, näytökset, kilpailut ja muut niihin rinnastuvat tilaisuudet, kuten teatteri-, ooppera- ja elokuvanäytökset sekä konsertit ja näyttelyt, samoin kuin messut, kilpailut ja urheilutapahtumat. Purjelentokilpailut kuuluvat tähän ryhmään, vaikka siellä taivaalla ollaankin yksin (tai kaksin jos on 2-paikkainen kone). Tämä Valtioneuvoston 16.3. päätöksellä annettu rajoitus on nykytiedolla voimassa 13.5. saakka.

Räyskälä Open alkamispäivä on 16.5. eli kokoontumisrajoitus on päättymässä ennen sitä. Rajoitusta saatetaan jatkaa, jolloin kilpailu perutaan. Vaikka rajoitusta ei jatkettaisikaan, niin varovainen pitää edelleen olla ja kontakteja välttää. Arvioimme kuitenkin, että kilpailun lentäminen turvallisesti voi olla mahdollista, kun osallistujamäärä on rajallinen ja pidämme kontaktit minimissä. Kilpailu yritetään siis järjestää. Meillä on suuri halu järjestää jotain positiivista aikana, jolloin niin paljon on kielletty. Mikäli nyt 13.5. asti voimassa olevia rajoituksia jatketaan tai tulee uusia rajoituksia, tarkastelemme tilannetta uudelleen.

Tulemme hoitamaan osallistujien ilmoittautumiset, briefingit ja kaiken muunkin etäyhteydellä siten, että emme ole yhtenä porukkana koolla missään vaiheessa.

Tehtävän annossa tulemme huomiomaan maastolaskuriskit vielä vahvemmin kuin mihin on totuttu. Haluamme, että kaikkina päivinä kaikki kilpailijat pääsevät lentäen maaliin.

Saunat eivät ole käytössä ja motelli on suljettu tapahtuman osallistujilta. Ravintola on suljettu mutta noutoannoksia voi tilata edellisenä päivänä.

Suurin ongelma on yleiset puitteet kentällä, eli suihkut, WC:t ja leirialueen käyttö. Suihkujen ja WC:n siivousta on tehostettu mutta se on silti suurin riskipaikka tartuntojen leviämiselle. Kontaktit voidaan kuitenkin pitää minimissä olemalla leirialueella jokainen mahdollisimman omavarainen ja omissa oloissaan. Tämä edellyttää, että jokainen suhtautuu asiaan vakavasti ja toimii sen mukaisesti. Lisäksi tarvitsemme leirialueen vesipisteet käyttöön talven jäljiltä.

2-paikkaisten koneiden miehistöjen osalta: Ylimääräisiä kontakteja tulee välttää. Jos miehistön jäsenet ovat toistensa kanssa muutenkin läheisissä tekemisissä, ei yhdessä lentäminen muodosta uutta riskiä. Mikäli miehistön jäsenet eivät ole muuten läheisissä tekemisissä keskenään, muodostaisi yhdessä lentäminen uuden riskin, jota suositellaan vältettäväksi.

Re: Räyskälä Open 2020

Lähetetty: Su 19.04.2020 18:54
Kirjoittaja papafox-Sakke
Hienolta kuulostaa ja tulossa ollaan!

On tietysti iso riski että poikkeustoimia jatketaan. Jos niin käy niin siitä tulee muuten vaan lentolomaviikko.

Asuinkumppani on lupautunut avustajaksi, sekin pienentää riskiä.

Pikkusaunaa jää kaipaamaan...

Re: Räyskälä Open 2020

Lähetetty: Ti 21.04.2020 11:02
Kirjoittaja Antti K
Suomen hallitus tosiaan käsittelee nyt 13.5. voimassa olevien rajoitusten jatkoa tällä viikolla, ilmeisesti huomenna keskiviikkona. Kun näistä tulee tietoa niin tarkastelemme uudelleen voidaanko Räyskälä Open lentää vai ei.

Osallistumismaksuja ei tarvitse nyt tässä kohdassa vielä maksaa. Ilmoitamme uuden päivämäärän jos tämän viikon käsittelyn jälkeen edelleen näyttää siltä, että voidaan lentää.

t Antti

Re: Räyskälä Open 2020

Lähetetty: To 23.04.2020 12:08
Kirjoittaja Antti K
Nyt 13.5. asti voimassa olevia rajoituksia koskien pääministeri kertoi eilen, että Suomen hallitus saa 1.5. asiantuntijoiltaan ehdotuksen rajoitusten purkamiseen liittyvistä toimista ja 3.5. hallitus on ilmoittanut käsittelevänsä asiantuntijoiden ehdotuksia.

Tämän jälkeen katsotaan vielä kerran voidaanko kilpailu turvallisesti järjestää siten kuin on suuniteltu, eli briefingit ja kaikki mahdollinen etänä sekä sosiaaliset kontaktit minimissä,

Tästä johtuen uusi päivämäärä milloin osallistumismaksu tulisi olla maksettuna, on keskiviikko 6.5.2020

terv Antti

Re: Räyskälä Open 2020

Lähetetty: Ke 06.05.2020 09:01
Kirjoittaja Antti K
Aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kiellettyjä. Yleisötilaisuus on pääsääntöisesti yli 10 hengen tilaisuus, johon osallistuja osallistuu omasta aloitteestaan. Tällaisia tilaisuuksia ovat... kilpailut ja urheilutapahtumat.

Valtioneuvosto päätti 4.5., että kokoontumisrajoitusta lievennetään yli 50 ihmiseen kesäkuun alusta lähtien. Valtioneuvoston tiedotteen mukaan urheilukilpailut ja -sarjat voidaan käynnistää 1.6. alkaen erityisjärjestelyin.

Näin ollen meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta järjestää Räyskälä Openia suunniteluna ajankohtana toukokuussa 2020. Kilpailu joudutaan perumaan.

Mahdollisesti jo maksetut osallitsumismaksut palautetaan. Tarkemmat ohjeet tästä tulee kisasivulle.

t Antti