Sivu 1/1

Räyskälä GP 2020

Lähetetty: Pe 19.06.2020 07:43
Kirjoittaja WS
Nyt on ilmoittautuminen avattu Räyskälä GP:n 2020. Ilmoittautuminen minun e:mail osoitteeseen martti.sucksdorff at gmail.com Kilpailutiedot löytyvät Räyskälän nettisivuilta. Tervetuloa.

Re: Räyskälä GP 2020

Lähetetty: To 30.07.2020 10:54
Kirjoittaja Aku
Tervehdys,

Reilun viikon päästä kilpaillaan taas perinteisen EFRY GP:n muodossa. Kilpailua on järjestetty kohta kymmenen vuotta. Tänä vuonna vetovastuu siirtyy entistä selkeämmin maajoukkueelle. Tapahtuma on ollut jo pari vuotta osa maajoukkueen virallista vuosiohjelmaa, mutta edelleen avoin aivan kaikille kilpalentämisestä kiinnostuneille.

Sucksi on ansiokkaasti hoitanut järjestelyjä viime vuodet yksin, mutta nyt mukaan tulee myös muu maajoukkueen porukka. Kisan aikana vetovastuussa on Wille.

Kesän aikana on tullut kyselyitä voiko kisaan ottaa osaa myös muilla kuin vakion, 15m ja 20m koneilla. Tämän johdosta on päätetty kokeilla tänä vuonna järjestelyä, jossa luokkien eroja tasoitetaan käännepisteiden kokoa säätämällä luokkakohtaisesti. Tällä ei toki päästä absoluuttiseen tasoitukseen kaikissa tilanteissa, mutta saadaan koneita tasoitettua riittävästi, jotta kisaa voidaan lentää useammille eri koneilla. Näin ollen mukaan voi nyt ilmoittautua myös kerholuokan ja 18m koneilla.

Kisapäivä tälle kesälle on koossa vasta kaksi, joten nyt on hyvä mahdollisuus saada muutama päivä lisää kahden pitkän viikonlopun aikana.

FGT:n puolesta,
Aku

Re: Räyskälä GP 2020

Lähetetty: Su 09.08.2020 20:01
Kirjoittaja Wille
GP:ssä saatiin ensimmäinen kisapäivä lennettyä sunnuntaina. Keli ei ollut paras mahdollinen, mutta lyhyt tehtävä saatiin sovitettua lyhyeen aikaikkunaan. Keskinopeuksista näkee, että suoritus ei ollut leikin tekoa. Risteilykorkeudet olivat pääosin alle tonnin ja termiikit heikkoja.

Kisassa kokeiltiin ensimmäistä kertaa tasoituksena luokkien välillä erikokoisia käännealueita. Parhaat koneet (18 metriset) kävivät normaalissa 500 metrin sylinterissä, muiden käännealueiden säde oli suurempi ja vakioluokassa suurin 2,6 km. Alueiden kokoon vaikuttaa käännepisteiden lukumäärä ja tehtävä pituus. Kokeilussa hyödynnettiin mm. englantilaisten luomaa järjestelmää. Monien mielestä kokeilu onnistui hyvin.

Ykköseksi lensi hienosti Nuutti Kankare, kakkoseksi Martti Koivula ja kolmanneksi Hannu Niemi. Tulokset löytyvät: https://www.soaringspot.com/en_gb/efry- ... 20/results

Re: Räyskälä GP 2020

Lähetetty: Su 16.08.2020 20:05
Kirjoittaja Wille
GP:ssä saatiin kolme kisapäivää. Kelit olivat lyhytkestoisia, matalahkoja ja aika heikkoja, joskin kolmen metrin nostoistakin oli havaintoja. Sekä perjantaina että lauantaina nähtiin muutoksia reitillä yhden jos toisenkin joutuessa taistelemaan matalissa ennen matkan jatkumista. Lopuksi kaikki sujui mukavasti eikä yhtään maastolaskuakaan koettu, koska keskeyttäneet käyttivät joko bensiiniä, dieseliä tai sähköä kotimatkalla.

Ykköseksi lensi hienolla otteella Nuutti Kankare. Kakkossijan vei Arcus-tiimi Simo Kettunen ja Juha Sorri yhden päivävoiton turvin ennen tasapisteisiin päätynyttä Aku Jaakkolaa.

Kisa oli osallistujien mielestä antoisa loppukesän tapahtuma ja erittäin tehokas harjoittelumahdollisuus. Ensi vuonna GP järjestetään taas FGT:n toimesta ja osanottajamäärää pyritään kasvattamaan. Kisa on hauska ja mielenkiintoinen tapahtuma, jota maassaolijat voivat seurata reaaliaikaisesti OGN:n välityksellä.

Tulokset: https://www.soaringspot.com/en_gb/efry- ... 8-15/total