PDA:n kiinnitysvirityksiä

Yleisön pyynnöstä palsta PDA- ja muillekin ohjelmille
Pasi Haanpää
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 01.08.2007 21:47
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

PDA:n kiinnitysvirityksiä

Viesti Kirjoittaja Pasi Haanpää »

Moi!

Yritetäänpä tehdä yleishyödyllinen säie PDA:iden ja loggereiden kiinnitysvirityksistä.

Millaisia telineitä/kiinnitysvirityksiä teillä on käytössä PDA:lle ja loggerille? Kuvista saa plussaa.

Onko missään kerhossa onnistuttu vakioimaan kaikkiin koneisiin samanlainen kiinnitys henkilökohtaisia loggereita ja PDA:ita varten?

Kaikenlaiset kommentit mistä tahansa asiaan liittyvästä kiinnostavat varmaan monia.

-Pasi
Hatakka
Viestit: 41
Liittynyt: Pe 26.01.2007 16:17
Paikkakunta: EFOP / EFTU

Re: PDA:n kiinnitysvirityksiä

Viesti Kirjoittaja Hatakka »

Hyvä aihe! Meilläkin on yhtenä talven projektina pda-telineen rakenteleminen kerhon LS-4:ään. Toivottavasti tästä ketjusta saa kohtapuoliin paljon hyviä vinkkejä ;)

-- Markus
MaKo
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 108
Liittynyt: Pe 14.02.2003 23:34
Paikkakunta: Salo / Perniö
Viesti:

Re: PDA:n kiinnitysvirityksiä

Viesti Kirjoittaja MaKo »

Tuolta osoitteesta saa valmiita osia kasattavaksi koneeseen...

http://www.hkavionics.com/yhteystiedot.php

Matti
jorsep
Viestit: 76
Liittynyt: Ke 19.03.2003 12:56
Paikkakunta: Lohja

Re: PDA:n kiinnitysvirityksiä

Viesti Kirjoittaja jorsep »

Voisi kannattaa kokeilla autonavigaattoreiden imukupillisia nivelvartisia kiinnitystelineitä a' noin 20-30€ kpl, ipakki tarrakiinnityksellä jos kiinnityskorvakkeet ei sovi.
Aku
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 202
Liittynyt: La 30.07.2005 22:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: PDA:n kiinnitysvirityksiä

Viesti Kirjoittaja Aku »

Itse en ole imukuppiviritysten suuri ystävä. Me teimme kerhon koneisiin kiinteät ipaq johdotukset ja kiinteät telineet. Jokaisella on oma kämmenkone, mutta muut tarpeet ovat kerhon puolesta. Ratkaisuun on pakko olla tyytyväinen kun on vierestä seurannut imukuppitelineiden kanssa pelaavien tuskailua. Kuomu on kuitenkin aika kaareva ja aiheuttaa sitä kautta ongelmia. Kansainvälisessä kilpalentämisessä on myös jo muutaman vuoden ajan pyritty toden teolla kitkemään kuomussa olevien telineiden käyttä ja osassa kisoja se on ollut täysin kiellettyäkin.

En nyt muista ulkoa miten esim. Ls-4:ssa on kiinnityspaikkoja, mutta niiden puuttuessa on varteenotettava vaihtoehto laittaa kiinteä ns. joutsenkaula mittaritaulusta pilottia kohti ja siihen tarrakiinnitys. Osassa koneita on sivussa vanhat kameratelineen paikat johon saa helposti tälläkin palstalla mainitun HK:n telineen kiinni, näin meidän kerhossa on toimittu. Kameratelineen tai vastaavan puuttuessa ovat jotkut vetäneet telineitä kiinni todella lyhyillä puuruuveilla ohjaamen sivustalle, tämän systeemin järkevyydestä en osaa muovien lujuuksien ja niiden heikentymisien osalta sanoa mitään, mutta laite tulee ainakin kunnolla kiinni ja oikeaan paikkaan.

Johdotuksiin olemme käyttäneet kaksipuolisella teipillä liimattavaa muovista johtokourua joka on sitten maalattu koneen sisustan väriin. Helppoa operaatio jolla asennuksen saa huomattavasti "tehdymmän" näköiseksi verrattuna teippi virityksiin.
Johtosarjat olemme tilanneet tuplajohdolla Ipaq:n päähän siten, että koneista löytyy sekä vanha, että uusi Ipaq:n liitin, näin kaikkien kämmenkoneet sopivat systeemiin.

Ironista kyllä, seuraavaksi lähden tästä lainaamaan imukuppitelinettä Ipaq:lle, vuokra koneeseen ei viitsi ruveta tekemään kiinteitä asennuksia.

Aku

P.S.

Seuraa nuorten joukkueen Afrikan seikkailua liiton sivuilla osoitteessa:
http://www.ilmailuliitto.fi/fi/lajit/pu ... la-afrikka
lsutela
Viestit: 13
Liittynyt: Pe 09.01.2009 10:29

Re: PDA:n kiinnitysvirityksiä

Viesti Kirjoittaja lsutela »

Terve!

Hankin iPaq:n käyttööni meidän 55:een kesällä 2007. Silloin kiinnitin sen kuomuun laitteen mukana tulleella imukupilla. Imukupin kanssa on ongelmana saada se pysymään kunnolla kiinni. 55:n kuomu kaartuu kaikkialla johonkin suuntaan, joten saadakseen imukupin tarttumaan, piti käyttää vähän voimaa ja painaa kuomua ulkopuolelta imukuppia vasten. Tämä on potentiaalisesti vähän kallista huvia. Kävipä myös niin, että imukuppi ei pitänyt. Ilmassa se ei kyllä pudonnut kertaakaan. Päätin kuitenkin tehdä kunnollisen telineen.

Hankin Motonetistä universaalin PDA-pidikkeen, jossa on taipuisa muovivarsi ja imukuppikiinnike. Lisäksi ostin alumiiniputkea 8 mm sisämitalla ja alumiinilattaa.

Työn aloitin poistamalla PDA-pidikkeestä imukupin sahaamalla sen rautasahalla halki. Sitten veistelin varresta muovia pois siten, että sain varren päätä upotettua putken sisään noin 3 cm.

Seuraavaksi sahasin putkesta noin 8 cm pätkän ja latasta 5 ja 10 cm pätkät. 5 cm pätkän viilasin ja smirgelöin kapeammaksi, niin, että se mahtuu putken sisään. Sitten taoin putken kasaan siltä osalta, joka toimii kiinnikkeenä. Putken sisälle laitoin taontavaiheessa kapeaksi viilatun latan. Näin putki jää paksummaksi eikä murru.

Sitten porasin putken litteään osaan ja lattan 3 mm reiät kiinnitysruuveja varten. Lattaan tein upotukset kantoja varten.

Seuraava vaihe olikin hieman riskialtis, nimittäin kuomun raamiin piti porata reiät oikealle puolelle. Vasemmalla oli valmiit kameran kiinnitystä varten, mutta halusin laitteen oikealle. Mittailin sopivan paikan PDA:lle ja porasin kuomun raamiin kaksi 4 mm reikää sopivalle paikalle. Reikien perusteella merkitsin alumiinilattaan paikat, johon kiinnitysruuvit tulevat. Raamin reikiin tein vielä upotukset ruuvin kantoja varten.

Alumiiniin porasin 6 mm reiät ja reikiin laitoin mutteriniitit. Lopuksi liimasin epoksilla PDA-pidikkeen alumiiniputkeen ja maalasin alumiiniosat mattamustalla. Sitten olikin vuorossa koko komeuden ruuvaaminen paikoilleen.

Minun iPaq on sellainen, jossa on vain USB-liitin ja GPS on sisäänrakennettu. Sähkönsyöttöä varten olen asentanut mittaritaulun taakse sinne polkimien puolelle liittimen, johon saa tavallisen tupakansytyttimeen tarkoitetun laturin. Sieltä vedän johdon kuomun saranan kautta iPaqille. Saranan kohdalle tulee USB-jatkojohdon liitin, jotta kuomun saa tarvittaessa heitettyä suomalaiseen maalaismaisemaan.

-Lassi

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
Pasi Haanpää
Viestit: 36
Liittynyt: Ke 01.08.2007 21:47
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: PDA:n kiinnitysvirityksiä

Viesti Kirjoittaja Pasi Haanpää »

Moi!

Kiitokset tähän mennessä osallistuneille.

Olen itse kallistumassa henkilökohtaisena väliaikaisratkaisuna Akun parjaamaan imukuppikiinnitykseen. Tietoverkosta löytyi tällainen (http://www.pda-einbau.de/?Produkte:Halterung_Flexibel). Tämä ilmeisesti ottaa käyttöjännitteensä RJ45 liitännästä (jollainen on kerhomme koneissa loggerin jännitteensyöttöä varten) ja tässä on ymmärtääkseni sisäänrakennettu jännitteenalennus PDA:ta varten. Ensi tarkastelun mukaan tässä on siis kaikki tarvittava "yksissä kuorissa".

-Pasi
Vastaa Viestiin