Condor soaring

Yleisön pyynnöstä palsta PDA- ja muillekin ohjelmille
vostok
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 169
Liittynyt: Su 15.11.2009 00:52

Re: Condor soaring

Viesti Kirjoittaja vostok »

On aika paljon suomalaisia condor-kisaajia. Ohjeita löytyy täältä: https://pik.ayy.fi/wordpress/toiminta/# ... lentamista

Suomen maisemia ei ole. Jos jostain saisi tasalaatuista ilmakuvaa Suomesta, niin voisi ruveta tekemäänkin. Edellinen yritys (ketjussa ylempänä) kariutui noiden MML ilmakuvien epätasaisuuteen, tuli tosi ruman näköistä.

Mutta eipä condorissa muutenkaan kannata noiden tasamaan termiikkikisojen perään haikailla. Niiden lentäminen on ihan samanlaista muissakin laadukkaissa tasamaamaisemissa kuten Tanskassa tai Saksassa. Koko homman parasta antia on vauhdikkaat kisat isolla porukalla vuoristossa.

Isommat turnaukset (CWC, Regatta Cup, ruotsalaisten VRST jne) alkavat loppusyksystä ja niihin ehtii kyllä mukaan vaikkei olekaan alusta asti.
O.H
Viestit: 50
Liittynyt: Pe 10.10.2008 09:29
Paikkakunta: Oulu

Re: Condor soaring

Viesti Kirjoittaja O.H »

Kiitos vastauksesta. Täytyypä tutustua noihin turnauksiin ja verkkolentämiseen tarkemmin. Minkälaisella laitteistolla Condor 2 pyörii parhaiten? Entä mikä olisi hyvä lento-ohjain+polkimet yhdistelmä purjekonesimuun? Joystick tietysti kuuluu purtsikkasimuun, mutta mitä merkkiä suosittelette? Entäs polkimet, mikä olisi hyvä merkki pursikonesimuun? Entäs lentojarrukahva. Toimiiko lentojarru hyvin Condor 2:ssa esim. jollakin simun kaasukahvalla?
There are old pilots and there are bold pilots, but there are no old bold pilots!
vostok
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 169
Liittynyt: Su 15.11.2009 00:52

Re: Condor soaring

Viesti Kirjoittaja vostok »

Suosittelen että ostat Thrustmaster T.16000M joystickin ja unohdat polkimet. Simulaattorikisoissa on ihan yhdentekevää onko polkimia, auto rudder toimii aivan hyvin. Kisoissa harjoitellaan ihan muita asioita kuin puhtaasti lentämistä, sitä on halvempaa opetella oikealla purjekoneella. Myöskään jarruille ei tarvitse mitään omaa kahvaa, sillä jarruja käytetään vain kerran kisan lopuksi muutaman sekunnin ajan. Siihen riittää näppäimistö. Itselläni on trimmi laitettu tuohon Thrustmasterin kaasukahvaan.

Olen vuosien saatossa opastanut tosi paljon porukkaa condorin pariin ja kaikki murehtivat kauheasti että mitä kaikkia ohjaimia täytyy hankkia jotta saa mahdollisimman realistisen elämyksen. Neuvon unohtamaan kaikki tuollaiset murheet, joystickki pöydälle ja simu tulille ja heti mukaan online-kisoihin, tulet huomaamaan todella nopeasti mikä siinä on niin koukuttavaa. ;)

Laitteistovaatimukset eivät ole mitenkään erityisen kauheat. Mulla on 10v vanha pöytäkone johon näyttis päivitetty GTX1070:aan ja pyörii erinomaisesti. Kovalevytilaa tarvitsee runsaasti, parhaat sceneryt on tosi isoja.
JiiPeeHoo78
Viestit: 3
Liittynyt: To 24.10.2019 18:21

Re: Condor soaring

Viesti Kirjoittaja JiiPeeHoo78 »

Mulla on logitechin joystick käytössä, sillä pärjännyt ihan kivasti. Ei löydy kanssa polkimia että auto rudder toiminnolla mennään, toki joystickissä löytyy kahvaa kääntämällä peräsin. Kannattaa varmaan liittyä Condor club eu jäseneksi niin siine saa kirjattua omat lennot ja pääsee listoille vertailemaan kuinka muut on lentänyt saman kentän jne. siellä näkyy myös aktiiviset kisat mitä on käynnissä, ja onhan siellä niitä kisoha myös missä pääsee koittamaan lentää C-lennot ja timantin ja toki myös pitkää matkaa sitten vielä. kyllä tekemistä riittää :)
vostok
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 169
Liittynyt: Su 15.11.2009 00:52

Re: Condor soaring

Viesti Kirjoittaja vostok »

Logitechin halpistikkua en suosittele, johtuen siitä että tikku on jostain syystä eteenpäin kallellaan ja jos tikun päästä yrittää tehdä pieniä kallistusliikkeitä, tikku alkaakin kiertyä. Ei ole muutenkaan läheskään niin tarkka kuin tuo thrustmasteri, vaikka muutaman kympin halvempi onkin. Myös kaasuvipstaaki tuossa logitechissa on niin nysä, että tarkka trimmaaminen on vaikeaa (trimmiä tarvitsee koko lennon ajan).

Condor-clubin tunnukset on tosiaan liki pakollisia tässä touhussa, sillä kaikki kisalennot uploadataan sinne. Condor-clubissa hostataan myös kaikki maisematiedostot, ja sivuston tekijältä on myös peräisin mainio Condor Updater -apuohjelma jota ilman ei käytännössä pärjää. Maksamalla euron kuussa saa ohituskaistan noiden maisemien latausta varten ja se summa kannattaakin maksaa, noiden isojen sceneryiden hostaaminen kaikkien ladattavana on aika kallista ja Thierry ylläpitää systeemiä ihan harrastuspohjalta.
Vastaa Viestiin