Sivu 1/1

Purjelento-ohjelmien suomennokset

Lähetetty: Ma 11.03.2013 14:15
Kirjoittaja Juha Huvilinna
Terve,

Vaikka suuri osa lentäjistä osaakin hyvin englantia, niin silti monet hyötyisivät ohjelmista, jotka on heidän äidinkelellään. Lähes kaikkiin avoimen lähdekoodin ohjelmiin saa valittua käytettävän kielen, mutta koska ohjelmat tehdään vapaaehtoisvoimin, niin myös niiden kääntäminen vaatii reipasta talkoohenkeä.

Olen jo hieman aloitellut muutaman softan suomennoksia ja toivoisin, että joku voisi vähän jeesata projektissa. Varsinkin kilpailutehtävien vakiintuneista suomenkielisistä termeistä jollain muulla on varmasti parempi näkemys.


Tässä lyhyesti ohjeet miten kääntäminen tapahtuu.

Luo käyttäjätunnukset osoitteeseen: https://translations.launchpad.net. Tämän jälkeen pääset tekemään kännöksiä esim. seuraaviin ohjelmiin:

XCSoar:
https://translations.launchpad.net/xcsoar

proSoar:
https://translations.launchpad.net/prosoar

SkyLines:
https://translations.launchpad.net/skylines

Käännösten tekeminen on helppoa. Launcpad kertoo termin englanniksi ja ehdottaa mahdollisia suomenkielisiä vaihtoehtoja, näistä voi valita jonkun tai sitten kirjoittaa paremman. Sivun alalaidasta painetaan tallenna ja käännös on mukana ohjelman seuraavassa julkaistavassa versiossa. XCSoarissa tuoreimman käännöksen saa myös lataamalla .MO tiedoston XCSoarData-kansioon (https://translations.launchpad.net/xcso ... fi/+export, vaihta formaatti MO:ksi).

Käännettävä ohjelma kannattaa olla vieressä auki, että ymmärtää missä asiayhteydessä jokin termi esiintyy.