Kysymys GPS-vehkeistä..

Yleisön pyynnöstä palsta PDA- ja muillekin ohjelmille
jkarjanl
Viestit: 69
Liittynyt: Ma 15.09.2003 23:21
Viesti:

Kysymys GPS-vehkeistä..

Viesti Kirjoittaja jkarjanl »

Hei!

Täytyy heti alkuun tunnustaa (jotta osaatte vääntää rautalangasta..):
En ole koskaan edes pidellyt kädessäni ilmailukäytössä olevaa GPS-laitetta.

Eli tarve olisi seuraava:
- Saada lennot lokiin niin, että niitä voisi kotona analysoida tietokoneella
- Mahdollisesti tulevaisuudessa hommata PocketPC tms. kämmykkä joka mukaan lennolle, eli laite pitäisi olla myös kytkettävissä siihen.

Itse olen lentäjänä vasta ns. kentänkiertovaiheessa, joten kiinnostaisi mennä siitä mistä aita on matalin=edullisin.

Minkälaisia ja minkä hintaisia yhdistelmiä teillä on yleensä käytössä?

Alustavasti on ajatuksena ollut tuommoinen Bluetooth -liitäntäinen GPS.
http://www.pretec.com/product/Mobile_pe ... othGPS.htm
Tämä näyttäisi äkkiseltään olevan sama laite, mutta eri nimellä:
http://www.pocketgps.co.uk/royaltekrbt3000.php

Verkkokauppa.com ilmoittaa tuolle hinnaksi 177.90,-

Kommentteja?


-Janne

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 486
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Tervehdys,

Yleensä käytössä on purjelentoon erityisesti suunniteltuja, IGC:n hyväksymiä laitteita. Eri valmistajien ja myyjien sivuille löytyy linkkejä Pikkusaunan sivuilta. Noissa mainitsemissasi "suoraan hyllystä"- mallisissa GPS-laitteissa ei ole IGC:n vaatimusten mukaista painekorkeuden rekisteröintiä ja sen takia ne eivät käy purjelentosuoritusten tai kisalentojen verifiointiin.

Kuten arvata saattaa, ovat purjelento gps:t selvästi kalliimpia kuin nuo jokamiehen GPS:t, jotka varmaan ihan hyvin soveltuvat esittämälläsi tavalla lentojen analysointiin. Mutta kun jossain vaiheessa pitäisi sitten lentää HC tai KC, tarvitaan IGC:n hyväsymä laite. Lista hyväksytyistä laitteista löytyy IGC:n sivuilta.

Elämä on kallis - purjelento halpaa - vai kuinka se mainos sanoo...

Antti
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

junior
Viestit: 71
Liittynyt: Su 16.03.2003 12:02
Paikkakunta: EFLA
Viesti:

Viesti Kirjoittaja junior »

Jaa, että kepsiä...

Hommasin viime kauden aluksi Garminin eTrex Vistan. Hyvä peli. Liuku-, liitolukulaskin ja kaikki... Siitä tuli viime vuoden loppupuolella uusi, värillinen versio, eTrex color tai jotain, en tiedä onko vastaavassa paine- ja korkeusmittareita niinku tossa Vistassa on.

Vehje ei toki ole IGC:n hyväksymä, mutta se on sellanen kätevä etäisyysmittari ja lennontallennin. Muisteja on riittävästi ja käyttö on kohtuullisen yksinkertaista hanskojenkin kanssa. Yhteydet tietokoneeseen pelaa tavallisella datakaapelilla (colorissa usb), data tulee ulos monessa muodossa ja Garminilla on oma ohjelma karttojen ja käännepisteiden uppimiseen taitaa tosin maksaa jotain, mutta käsinkin käänepisteet saa naputeltua.

Miinuksiksi laskettakoon se, ettei ulkoista antennia voi käyttää. Niinpä sijoittelun kabiinissa joutuu miettimään kahteen kertaan. Ei kuitenkaan ole mikään mahdoton tehtävä.

Ei tosin mene yhteen PocketPC:n kanssa (tokkopa minkään muunkaan PC:n :wink: ) mutta muuten vastaa varmaan lentelyn ja muun aiheuttamaan paikantamistarpeeseen. Sisältää euroopan kattavan maantiekartan ja kaikki maailman merien valotolppien koordinaatit. Toimii myös ajoneuvokäytössä mallikkaasti

Hinta noin 400 e.

http://www.garmin.com/products/etrexVista/
junior

jorsep
Viestit: 76
Liittynyt: Ke 19.03.2003 12:56
Paikkakunta: Lohja

Viesti Kirjoittaja jorsep »

Moro,

Tuo bluetoothihan vaikutti tosi hyvältä. Loggaa itsekseenkin, liitettävissä erilaisiin kompuuttereihin, nopea tiedonsiirto, konffattavissa monenlaiseen käyttötarpeeseen, tiheäkin paikannusväli mahdollinen, WAAS valmius jne. Koht hyvä asennuspaikka koska joku huomautus katveherkkyydestä taisi jutussa olla, pidemmillä lennoilla voi olla tarpeen akkusovitin.

js

Vastaa Viestiin