GPS

Yleisön pyynnöstä palsta PDA- ja muillekin ohjelmille
Avatar
ht
Viestit: 60
Liittynyt: Pe 28.03.2003 14:03
Paikkakunta: Lappeenranta

GPS

Viesti Kirjoittaja ht »

Millaisia härveleitä käytätte? Garmin, Magellan, joku muu? Ja millaiset kartat ja mistä? Tarkoitus ei ole aloittaa kisalentämistä vaan taittaa matkaa omaksi riemuksi. :?:

Juffe
Viestit: 56
Liittynyt: La 15.03.2003 21:21
Paikkakunta: Seinäjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Juffe »

itelläni on Garminin eTrex Legend ja juuri eilen ostin Ipaqin. Jos kiinnostaa niin voisin myydä tuon Garminin. Ihan toimiva peli perussuunistukseen. Näyttö tosin on vähän pieni mutta siihenki tottuu :twisted:

Teemu
Viestit: 92
Liittynyt: Ke 05.02.2003 23:03
Paikkakunta: Räyskälä

karttanäyttö

Viesti Kirjoittaja Teemu »

Kyllä se taitaa nykyaikaa olla, vaikkei kilpailuissa ravaisikaan.
Ainakin suurimmalla osalla tuntemistani piloteista käytössä on Ipaq-kämmentietokone ja siinä joku karttaohjelma. WinPilot lienee tällä hetkellä tunnetuin ja käytetyin. See You:lta on myös tullut karttaohjelma, joka kuuleman mukaan toimii myös oikein hyvin.

Ensin oletan tietenkin, että jokaisen omassa koneessa tai jos lennät kerhon koneilla niissä kaikissa, ainakin tehokoneissa, ON loggerit.

Mikäänhän ei ole ilmaista, mutta kuten sanonta kuuluu "se on vain purjelentorahaa" Ipaq:eja saa kaupasta uutena halvimmillaan n. 200€ tietämiin ja käytettyjä tietenkin halvemmalla. Netissä kannattaa vähän aikaa seurailla,onhan seuraavaan lentokauteen vielä hetki aikaa. Ohjelmalisenssit WinPilot/See You maksavat jotain, mutta mielestäni rahan arvoisia. Jos ei halua nauttia ohjelmiin tulevista uutuuksista ja hinouksista,pärjää pelkän lisenssin ostamalla pitkälle,eikä tarvitse jokaista versiopäivitystä maksaa. Tiedän myös eräänkin pilotin, joka käyttää (olisiko) Cambridgen jotain omaa karttanäyttöä. Pelkistetty,toimiva,ILMAINEN.

Käy katsomassa http://www.hkavionics.com tai jos See You kiinnostaa niin Hannu Nurmirannalta kannattaa varmaan kysellä.

Avatar
Hannu N
Site Admin
Viestit: 419
Liittynyt: Ke 29.01.2003 15:25
Paikkakunta: Strömfors
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Hannu N »

http://www.hansto.fi/seeyou/
http://www.seeyou-mobile.si/

SeeYou Mobilea voit kokeilla Ipaqissasi ilmaiseksi simulaatiotilassa. Tuolta sivulta saat ilmaiseksi tarvittavat kartta- käännepiste- ja ilmatilatiedostot. Voit harjoitella sitä myös PC:llä SeeYou Mobile Simulator ohjelman avulla.

t. Hannu

hnpilot
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 455
Liittynyt: Ma 21.04.2003 06:55
Paikkakunta: Lahti

Re: karttanäyttö

Viesti Kirjoittaja hnpilot »

Teemu kirjoitti:jokaista versiopäivitystä maksaa. Tiedän myös eräänkin pilotin, joka käyttää (olisiko) Cambridgen jotain omaa karttanäyttöä. Pelkistetty,toimiva,ILMAINEN.
Näitä ilmaisia on muitakin, kuten xcsoar (http://xcsoar.sourceforge.net/), GPS_LOG (http://www.soaringpilotsoftware.com/GPS_LOGpage.htm) IPAQin Win CE-puolelle ja Seppäsen Jorman GliTher, joka löytyy tämän saitin Jaetuista tiedostoista (jossa myös GPS_LOGiin liittyviä tiedostoja).

Tuo xcsoar varsinkin tuntuu ihan vakavasti otettavalta tuotteelta, vaikka itse WP:llä nykyisin lennänkin - ja luultavasti ainakin lähitulevaisuudessa jatkossakin...

Kun oikein pahasti kihahdan, niin sitten laittan kaksi PDAta peliin. Tai siis kun ne on jo, niin ei oikeastaan maksaisi juuri mitään ottaa joku noista lmaisista kakkossoftaksi, kunhan saisi jostain sekundääriloggerin - jos sitä vaikka joskus sen verran rikastuisi ;) Olisipahan vähän vikasietoisempi järjestelmä.

Mutta kyllä tuo PDA on aika hyödyllinen vehje, itselläni on aina mukana pl. maaliinlaskukista, joihin sen tarkkuus ei vielä riitä...

Eipähän tarvi arpoa ilmatiloja tai kauheasti suunnistuksenkaan kanssa. Lisäksi parista lentämästäni koneesta puuttuu mm. varkkarin keskiarvonäyttö, jonka taas softalta saa - samoin kuin loppuliukulaskimenkin.

Ja tosiaan kannattaa harjoitella maassa niin ei mene turhaan aikaa ihmettelyyn ilmassa, aikaa, jonka aikana ei lennä tehokkaasti eikä turvallisesti. Pahin temppu, mitä olen tehnyt on tehtävän määrittely nostossa (olin yksin siinä!) ja toisella kertaa tehtävän lähetys PDAlta loggeriin hinauksessa. En suosittele ;)

hannu

Vastaa Viestiin