Sivu 1/1

Henkinen valmentautuminen, KYSELY

Lähetetty: Ke 25.03.2009 13:37
Kirjoittaja Matti Huoviala
Jokunen alan toimija on ottanut tarjouspyynnön jälkeen yhteyttä.
Jotta asia etenisi, niin kyselisin muutamaa asiaa. Vastaukset vaikka mielellään suoraan minun sähköpostiin matti@suio.fi.

Kyseessä tulee olemaan henkisen valmennustoiminnan esittely ja menettelytapoja kuvaava luento- ja keskustelutilaisuus 3-4h.

1. Iltatilaisuus vai viikonlopun aikana tapahtuva juttu?
2. Paikkakuntatoiveita a)Hesa b) efry c)joku maajoukkueen tilaisuus nyt keväällä
3. Hintakatto per osallistuja a)50 b)75 c)100
4. Mitä teemoja toivot käsiteltäväksi?

Neuvottelu asian tiimoilta ratkeaa sunnuntai-iltana, joten siihen mennessä tulleet vastukset vaikuttavat. Sen jälkeen jää lähinnä päätettäväksi otetaanko tarjottu koulutus vastaan.

-M-

Re: Henkinen valmentautuminen, KYSELY

Lähetetty: To 26.03.2009 06:15
Kirjoittaja papafox-Sakke
Matin kysymykseen on aika vaikea vastata tietämättä taustoja. Onneksi kuitenkin jotain tiedän tai ainakin arvaan.

Kyseessä on varmaankin jatkotyö aiheesta, josta maajoukkueen puitteissa on puhuttu: mentaalivalmennus Saksan (ja Itävallan) mallin. Maajoukkue piti syystapaamisessaan asian selvittämistä erittäin suositeltavana. Maajoukkueen jäsenet muistanevat Tapio Tourulan (ainoa saksan kielen osaaja?) esityksen aiheesta.

Silloin ja myöhemmässä kirjeenvaihdossa on ollut puhetta seuraavasta lähestymistavasta:
* SUIO selvittää asiaa, erityisesti Saksassa käytössä olevan menetelmän
* PT hakee liiton rahaa hankkeelle (haettu, ei tietoa onko saatu)
* järjestetään seminaari, jossa osallistujille, tai ainakin osalle, laaditaan saksalaisen mallin mukainen henkilökohtainen ohjelma
* jatkossa: mikäli puuha osoittautuu hyödylliseksi, sovelletaan menetelmää myös riippu- ja varjoliitäjiin

Tällä taustatiedolla vastaan oman näkemykseni Matin kysymyksiin:
1) Hesa, 2) ilta, 3) kai siitä jotain voisi maksaakin,
4)teemoja:
* mikä on "saksalainen menetelmä"?
* ketkä lähtevät koekaniineiksi, tekemään henk koht ohjelman? - joku(nen) nuori, MM2010 osallistujia, muita?
* joko saisimme ko tilaisuudessa jatkon sovittua, siis henkilökohtaiset ohjelmat ja niiden seurannan?

Re: Henkinen valmentautuminen, KYSELY

Lähetetty: To 26.03.2009 14:54
Kirjoittaja Alfalima
Moi,

Sakke vastasi sen mukaisesti, mitä maajoukkueen tapaamisessa puhuttiin.

Tarve on nimenomaan mentaalivalmennukselle, ei pelkästään esittelylle ja johdatukselle aiheeseen. Eri toimijoilla jos on esiteltävää toiminnastaan, tulisi niiden perusteella arvioida ,mikä soveltuu meille ja mikä ei. Saksalaisilla on toimiva systeemi ja siksi näkisin tärkeäksi, että heihin ollaan yhteydessä ja selvitetään voiko heidän kanssaan tehdä yhteistyötä, vai onko toiminta sen luonteista, että kotimaiset alan voimat sopivat paremmin.

Tämän taustatyön tekemisen ja oikean toimijan valinnan jälkeen homma käynnistyy ja siinä vaiheessa kannattaa kutsua joukkoja koolle.

Antti

Re: Henkinen valmentautuminen, KYSELY

Lähetetty: To 26.03.2009 16:23
Kirjoittaja Kaitsu M.
papafox-Sakke kirjoitti: * PT hakee liiton rahaa hankkeelle (haettu, ei tietoa onko saatu)
Hhhmmm....

20. helmikuuta tänä vuonna on SIL:n konttuurilta Malmilta lähetetty allekirjoittaneen tietokoneesta käsin lajivaliokunnalle (PT:n puheenjohtaja ja vpj jakelussa) email, jossa luki mm:

"
Hallitus päätti jakaa saatujen hakemusten perusteella lisäbudjetti-rahaa seuraavasti (ei 25.000e vaan 15.000e):

LeT: 2.000 euroa

LiT: 1.000 euroa

LT: 7.000 euroa

PT: 5.000 euroa

Toimikunta voi katsoa parhaalla mahdollisessa tavalla kohdennuksen, kunhan se tapahtuu haettuihin projekteihin (johonkin tai joihinkin, eikä välttämättä kaikkiin).
"

Ja yksi PT:n "haettu projekti" oli tämän aiheen mukainen henkinen valmennus. Eli varojen käyttö nyt PT:n käsissä.

Osmo A Wiion aikaan lanseeraama tiedotuksen laki kuuluu....

Re: Henkinen valmentautuminen, KYSELY

Lähetetty: Pe 27.03.2009 09:29
Kirjoittaja Matti Huoviala
Täällä oli jonkin verran pohdittu sellaista mallia, jossa syksylle suunnitellaan vähän laajempi ilmailun kilpaurheilun valmentautumista käsittelevä tilaisuus. Tuo tilaisuus palvelisi silloin myös muuta ilmailun kilpaurheilua kuin purjelentoa. Asiantuntijoita saadaan myös paikalle hieman enemmän ja paremmin, kun valmisteluaika on pidempi ja homma painottuu kv. kilpailukauden jälkeiselle ajalle.

Näitä juttuja selvittelin lähinnä siksi, että on tullut kyselyjä siitä, että järjestyykö tämmöinen ennen kesän kilpailukautta.
Taustoja selvittävä juttu valmistuu, mutta mitään isompaa juttua ei saada aikaan ennen kesää.
Tehdään hyvä syksylle tai sitten nopee juttu ennen kesää.

Mielipiteet ovat edelleen tervetulleita.

-M-

Re: Henkinen valmentautuminen, KYSELY

Lähetetty: Pe 27.03.2009 20:10
Kirjoittaja tourula
Terve!

Hyvä juttu, että tässä ollaan aktivoiduttu.

Odottaisin Matilta tarkempaa kuvausta siitä, että mitä olette kaavailleet. Käsittääkseni purjelentomaajoukkue teki melkolailla tarkoin määritellyn pyynnön/toiveen tietystä mentaalisesta valmennuksesta. Nyt tässä kyselyssäsi on erittäin vähän faktoja vielä nytkin. On erittäin vaikea ottaa kantaa esim. hintatasoon kun ei ole minkäänlaista tietoa siitä, että mitä paketti sisältäisi.

Eli jos nyt voisitte SUIO:ssa alkuun selvittää sen saksalaisen paketin mahdollisuudet. Olen samaa mieltä Antin kanssa siitä, että nyt ei laajalle joukolle tarvita esittelyitä, vaan valmistelu tapahtukoot pienemmällä porukalla ja sitten varsinaiset joukot kootaan varsinaiseen valmennukseen.

On varmaan niin, että ennen kesää ei taida enää suuret paketit onnistua, vaan tähtäin on asetettava ensi syksyyn. Hyvä uutinen on se, että tähän olisi nyt myös rahallisia resursseja jonkin verran käytettävissä.

Se jos saadaan kasaan valmennuspaketti, joka soveltuu laajemmalle joukolle on aina parempi. Monesti on kuitenkin niin, että kun porukkaa ja toimijoita lisätään niin homma myös mutkistuu. Eli jos saadaan pelkällä purjelennollakin pää auki niin sekin voisi olla jo hyvä saavutus.

Tapsa

Re: Henkinen valmentautuminen, KYSELY

Lähetetty: Pe 27.03.2009 20:49
Kirjoittaja skuosman
Tämä asia on pohdittu Opistossa. Me palvelemme SIL-tavoitetta eli ei ainoastaan purjelentäjien tavoitetta. Voipi olla, että järjestämme pienimuotoisen tilaisuuden ennen kesää, mutta ... HALOO- jos emme ole vielä tämän pitemmällä nyt niin... - parempi tehdä asia paremmin eli VALMENTAUTUMINEN hyvin eikä tempaista ns. riihen seinästä.
Kuten sanottu Opistolla on varasuunnitelma ennen kesää pitää tilaisuus purjelentäjille. Kuitenkin haluamme tarjota KAIKILLE ilmailun lajeille HYVÄN, VALMISTELLUN tilaisuuden. Se tulee olemaan syksyllä. Toivotaan, että silloin purjelentomaajoukkueella on enemmän kuin kaksi lentäjää joilla on henkilököhtainen valmentaja kuten saksalaisilla, englantilaisilla, ranskalaisilla jne (SkyCoach!!) on.
"Saksalainen malli" on varmaan ihan hyvä, mutta jos emme itse varaudu panostamaan samalla tavalla kuin he niin nollatilanteessa olemme jälleen. KAIKKI tietävät, että ilman henkilökohtaista valmentajaa ei pärjää huipulla tai edes sen lähellä. Uskon, että meidän menestynyt TEAM HEKLA on aika hyvä neuvoja kuinka otetaan tilanteet haltuun.

Tätä kommenttia ei pidä ottaa liian vakavasti vaan ihan samanlaisena kommenttina kuin muutkin Pulinajakson kommentit. Minä tietysti edustan Opistoa, mutta haluan kuitenkin vuodattaa mielipiteeni ilman sen suurempia rajoitteita. Sana on edelleenkin vapaa.

Minusta Matin kysymys vahvistaa Opiston filosofiaa- olemme avoimia, kertokaa mielipiteitä. Haluamme olle läpinäkyviä. Sinulla on mahdollisuus vaikuttaa ohjelmien sisältöön.

saku
http://www.suio.fi