Maajoukkue harjoittelee

Tiedotusta maajoukkueen yhteisharjoittelusta
Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Maajoukkue harjoittelee

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Tervehdys,

Tällä Pulinajakson foorumilla kommunokoidaan Maajoukkueen harjoitteluun liittyvissä asioissa. Tarkoitus on sopia yhteisistä ajankohdista ja paikoista. Samoin sovitaan kullekin harjoittelupäivälle oma vetäjä.

Maajoukkueen harjoitukset ovat avoimia kaikille SM-kisoissa lentäneille purjelentäjille.

Harjoittelun raameja on työstänyt Sakari Pyörre ja tässä hänen alustuksestaan poimittuna muutamia kohtia:

Maajoukkueharjoittelun tarkoitus on:
- Vahvistaa kilpalentäjien taitoja, yhteistyössä ja avoimeen tiedonvaihtoon perustuen.
- Edistää kisajoukkueiden yhteistoimintaa.
- Olla hauskaa.
- Edelleen kehittää harjoittelumenetelmiä

Lentäjät ovat harjoituksissa omalla vastuullaan. Jokainen vastaa itse lentosääntöjen noudattamisesta yms. Harjoituksen vetäjän vastuu ei ole samanlainen kuin kilpailunjohtajalla. Tämä esim ilmatilarajoitusten suhteen.

Pyrkimyksenä on, että kunkin harjoituksen aihe, aikataulu ja paikka on tällä foorumilla näkyvissä viimeistään edellisenä päivänä klo 12. Harjoituksen vetäjä hoitaa tiedotuksen. Jo ennen tätä kun harjoituksen ajankohta on tiedossa, osallistujat ilmoittautuvat harjoitukseen tällä foorumilla. Harjoitukseen voivat osallistua useammalta kentältä toimivat pilotit. Tällöin kohtauspaikka valitaan sen mukaisesi. Jos esimerkiksi osallistujia tulee Räyskälästä, Nummelasta, Oripäästä ja Piikajärveltä, kohtauspaikka voi olla vaikkapa Ypäjällä.

Harjoituksen vetäjän tehtävät:
- Suunnittelee päivän harjoituksen huomioiden sään ja osallistuvat pilotit.
- Tiedottaa harjoituksesta Pulinajaksolla.
- Tekee sääennusteen.
- Pitää briefingin klo 10 aamulla.
- Johtaa harjoitusta ilmassa.
- Pitää debriefingin
- Kokoaa loggeritiedostostot
- Kirjoittaa raportin harjoituksesta

Briefingissä harjoituksen vetäjä:
- Kertoo harjoitustehtävän.
- Kertoo harjoituksen sisällön ja tavoitteen.
- Jakaa osallistujille roolit.
- Ilmoittaa harjoituksen alkamisajan, kohtaamispaikan, keston ja mahdolliset maaliintulomenetelmät.
- Ilmoittaa radiojaksot.
- Ilmoitta debriefingin paikan ja ajan.
- Mikäli harjoitukseen osallistuu toiselta lentopaikalta toimivia pilotteja, vetäjä informoi näitä puhelimitse briefingin sisällöstä.

Maajoukkueen lentoharjoituksissa on tarkoitus hyödyntää "joukon voimaa". Yksin voimme kukin lentää pitkiä matkalentoja ja kokeilla omia rajojamme kykyjen ja käytössä olevan kaluston mukaisesti. Harjoittelussa suuremmalla joukolla saamme välittömän palautteen tehdyistä ratkaisuista, kun vertailukohta on olemassa. Yhteisharjoittelussa ei ole tarkoitus lentää päivän aikana mahdollisimman pitkiä matkalentoja ja katsoa kuka oli nopein. Harjoittelussa pyritään saamaan aikaan toistoja ja kehittää taitoja ja taktiikkaa toistoista saatavan opin avulla.

Esimerkki:

Harjoitukseen osallistuu kuusi konetta. Muodostuu kolme paria, joista yhden rooli on esittää "maaliosastoa", jota kaksi muuta paria hyödyntävät lennolla. Parit eivät tee yhteistyötä keskenään, vaan ovat eri jaksoilla. Ensimmäinen reitti on EFRY - Syrjäntaka - Orimattila - Kausala. Reilut 100 km. Maali Kausalassa 1000m korkeudessa. Maaliosasto starttaa ensin ja muut perään. Kausalassa rooleja vaihdetaan ja seuraava reitti on Kausala - Hämeenlinna - Somero. Maali jälleen Somerolla 1000m korkeudessa. Taas rooleja vaihdetaan. Seuraava reitti Somero - EFOP- EFRY ja maali taas 1000m kentän päällä. Jos keliä vielä piisaa lennetään lopuksi Grand Prix lähdöllä 100 km kolmio. Ilman rooleja ja kaikkia kaikkia vastaan ja harjoitus päättyy maaliintuloon Räyskälään.

Sää luonnollisesti asettaa rajat kunkin päivän harjoituksille. Aivan heikolla kelillä voi yksinkertaisin harjoitus olla ottaa kisa siitä kuka pysyy pisimpään ilmassa, ihan paikallislennolla.

Homma on uutta ja kehitysvaiheessa. Kaikki ehdotukset ja ideat ovat tervetulleita.

Antti
Maajoukkueen kapteeni
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

WS
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 372
Liittynyt: Su 18.09.2005 09:24
Paikkakunta: Helsinki

Maajoukkueen harjoittelu

Viesti Kirjoittaja WS »

Moi, valitettavasti en tällä hetkellä uskalla luvata vetää Nummelassa harjoitusviikonloppua kun ei ole takeita palvelujen tarjoajon resursseista. Sucksi :?
WS

Vastaa Viestiin