Suomen urheililmailuopisto, tiedote 2/2014

Ilmoituksia koulutuksesta
papafox-Sakke
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Ke 05.02.2003 21:57
Paikkakunta: HKI

Suomen urheililmailuopisto, tiedote 2/2014

Viesti Kirjoittaja papafox-Sakke »

Suomen Urheiluilmailuopisto, tiedote 2/2014, 5.9.2014

Syksy saa. Opiston toiminta rullaa.

1. ATO

EASA on antamassa hyvin todennäköisesti lisäaikaa koulutusorganisaatio ATO:n käyttöönotolle, 8.4.2018 asti. Samalla myös ehdoton vaatimus EASA-lupakirjojen käyttöönotolle siirtynee. Tämä ei kuitenkaan ole täysin varmaa. Trafista tulleen ennakkotiedon (Lupakirjat-yksikön tiedote 4.9.2014 koskien purje- ja kuumailmapallolentäjiä) mukaan seuraavat kolme vuotta voitaneen toimia rinnakkain kansallisilla ja EASA-lupakirjoilla. Seuraavat kolme vuotta voitaneen toimia myös kansallisilla koulutusluvilla. Silti, Trafi kehottaa uusimaan lupakirjat EASA-lupakirjoiksi kuluvan vuoden syksyllä.

Etujärjestöt, varsinkin Europe Airsport, on kovasti lobbaamassa helpotuksia kerhomuotoiseen koulutukseen niin että käytännössä, jos ehdotukset menevät läpi, ATOa ei tarvittaisi käytännössä koskaan. Tämä on kuitenkin vielä kovin epävarmaa.
Näin ollen koulutusorganisaatio ATO:n prioriteetti on pudonnut. Se ei ole enää tärkein Opiston kehityskohteista. Kuitenkin, Opiston ATO on suurimmalta osaltaan lähes valmis LAPL(A)- ja PPL-koulutuksen osalta. Sovittu aikataulu Trafin kanssa on syyskuun 2014 aikana.

Perusidea on ns. satelliitti-ATO, johon koulutusorganisaatiot (kerhot) ympäri Suomen voivat liittyä. Odotamme yhteydenottoja.

ATO:n laajennus koskemaan SPL ja LAPL(S)-lupakirjoja on nyt jäissä ja odottaa tilanteen selkenemistä.

2. Syksyn 2014 kurssiohjelma

Kurssiohjelma löytyy SUIOn nettisivuilta, sitä myös täydennetään jatkuvasti.
http://www.urheiluilmailuopisto.fi/koulutus.htm

Erityisesti haluaisin mainita että käynnistämme purjelennon ja moottoripurjelennon nettiteoriat ”vanhan mallin” mukaisesti 20.10.2014. Ilmoittautumisia otetaan vastaan!

3. Kalusto

Toinen Opiston Duo Discuksista on myyty: OH-984 eli ”777”. Duo saa uuden kodin Tsekeistä. Jos jollekin jää oikein kova ikävä, kone on kuulemma vuokrattavissa. Toisenkin Duon myyntiä harkitaan.
URT (Upset Recovery Training) –konetta haetaan edelleen.

4. Opiston toiminnan painopiste jatkossa

Suomen Urheiluilmailuopisto on koulutusorganisaatio, joka kouluttaa kaikkea harrasteilmailua koko Suomessa.
Käytännössä laajennamme toimintaa Räyskälästä muuallekin, ja purjelennosta sekä ultrista muihinkin lajeihin. Uusia alueita ovat LAPL(A) ja PPL –verkkoteoriat (avataan piakkoin) sekä lennokkitoiminta.

5. SUIO-G

Lentokelpoisuuden valvontaorganisaatio jatkaa toimintaansa entiseen tapaan. Mitään suuria muutoksia ei ole suunnitteilla.

Sakari Pyörre
Suomen Urheiluilmailuopisto
sakari.pyorre(at)suio.fi
0400-469 894
papafox-Sakke