Lentokoneiden päällystyksen jatkokurssi

Ilmoituksia koulutuksesta
Mari Heikkilä
Viestit: 25
Liittynyt: Ma 10.10.2016 15:21

Lentokoneiden päällystyksen jatkokurssi

Viesti Kirjoittaja Mari Heikkilä »

Laitetaan tämä nyt tännekkin:

Lentokoneiden päällystyksen jatkokurssi - projektina Saab Safir

Korpikenttien harrastetoiminnassa on tekninen osaaminen isossa roolissa. Harrasterakenteisten koneiden ylläpitäminen, huoltaminen ja mahdolliset vauriokorjaukset ottavat aikaa ja rahaa. Mikäli osaaminen ilmailuyhteisössä on päässyt hiipumaan, niin edelliset potenssiin 2. Toimiva lentokone on ilmailuyhteisön ydin ja Suomen lentokausi on vaihteleva mutta lyhyt. Mitä vauhdikkaammin huollot ja korjaukset saadaan tehtyä, sen parempi. Mitä enemmän osaamista omalta tai naapurikentältä löytyy, niin aina vaan parempi.

Räyskälässä tämä kohdattiin jälleen, kun toisen hinauskäytössä olevan Pawneen siivenkärki otti laskussa maahan. Vaurioita tuli, mutta osaamista löytyi ja kone oli poissa hinausrivistä ainoastaan kolme päivää. Jos osaamista ei olisi ollut, niin kesä olisi ollut jo pitkällä, ennen kuin kone olisi ollut jälleen käytössä ja euroja olisi kulunut huomattava määrä sekä korjaamiseen että menetettyihin hinauksiin. Kiitos taitavan ja toimeen tarttuvan osaajajoukon asia oli kunnossa nopeasti.

Legendaarinen Pentti Saaristo on ottanut seuraavaksi parin kuukauden projektikseen Saab Safirin kaikkien kangasosien päällystystyön. Päällystäminen tehdään perinteisiä tapoja noudattaen, nykyaikaisilla materiaaleilla. Pentti ottaa jatkokurssilaisia mukaan työhön erikseen sovittaviksi ajankohdiksi. Ohjelmassa on päällystämisen lisäksi mm niittien poistoa ja niittaamista, metallisten perusrakenteiden tarkastamista ja pohjakäsittelyä, kumitankkien tarkastusta jne.

Tähän mielenkiintoiseen ja harvinaislaatuiseen projektiin on nyt mahdollista päästä mukaan osaamistaan hiomaan!

Paikka: Räyskälä, majoitusrakennuksen huoltotila
Aika: sovittavissa Pentin kanssa, 21.5. alkaen
Hinta: 50 euroa
Kaikki jatkokurssin käyneet saavat todistuksen kurssista.

Soita Pentille ja sovi oma kurssijaksosi: 0400 - 160 521
Majoitus/leirintävaraukset: office@rayskala.fi