Purjelentokurssin lento-osat Räyskälässä 2019

Ilmoituksia koulutuksesta
Mari Heikkilä
Viestit: 25
Liittynyt: Ma 10.10.2016 15:21

Purjelentokurssin lento-osat Räyskälässä 2019

Viesti Kirjoittaja Mari Heikkilä »

Purjelentokurssit 2019 - varaa paikkasi ohjaamossa nyt

Purjelento tarjoaa upeita elämyksiä ja onnistumisen tunteita, sillä kone pysyy ilmassa vain omien taitojesi mukaan löydetyillä termiikeillä - joita kutsutaan tuttavallisemmin nostoiksi. Purjelennon opiskelu Räyskälän kokeneiden lennonopettajien ja hyvän koulutuskaluston ansiosta on mukavaa ja sujuvaa.

Räyskälän ilmailukeskus on suomalaisen purjelennon keskus. Räyskälää pitää kotikenttänään usea purjelentokerho sekä lukuisa määrä yksityiskoneita. Aktiivisen purjelentotoiminnan vuoksi kentällä toimii purjekoneiden hinauspalvelut päivittäin Räyskälä-Säätiön toimesta, kentän sydämessä ravintola Huhkajalampi auttaa niin kahvihampaan kolotukseen kuin isompaankin nälkään. Kentän kupeessa, kauniin Vääriäjärven rannalla sijaitsee Räyskälä-Säätiön rantasaunat sekä motelli. Motellin huoneet ovat jo lähtöjään edullisia, mutta kurssilaisille on majoitusta tarjolla hyvin tingittyyn hintaan.

Räyskälä-Säätiö järjestää vuonna 2019 kolme purjelennon peruskurssia. Kurssit sisältävät vain lento-osuuden, joten kaikille kursseille (paitsi moduulit 1-2) tulee oppilailla olla suoritettuna purjelentokoulutuksen teoriaosuus. Verkkoteoria on helppo ja joustava tapa suorittaa teoriaopinnot. Verkkoteoriaa tarjoaa Suomen Urheiluilmailuopisto, katso lisätietoja osoitteesta www.suio.fi.
Ilmailuliitto tarjoaa sivuillaan sähköisessä muodossa Purjelentotaito-oppikirjan, käy tutustumassa!

Kurssiajankohdat:
Viikonloppukurssi alkaa kelien salliessa 19.4. ja jatkuu joka viikonloppu 19.5. saakka. I-kurssilla hyödynnetään myös kalenteriin osuvat juhlapyhät ja vappupäivästä loppuviikkoon kestävä intensiivijakso.
(19.-22.4. + 27.-28.4. + 1.-5.5. + 11.-12.5. + 18.-19.5.)

II-kurssi lennetään leirimuotoisena 3.6. - 16.6. päivittäin. 4 paikkaa vapaana

III-kurssi lennetään leirimuotoisena 14.7. - 26.7. päivittäin. 4 paikkaa vapaana

Kurssin voit lentää haluamallasi tavalla, joko koko kurssin kerralla tai kolmessa moduulissa:

Purjelennon moduulikurssit
Moduulit on jaettu seuraavasti:

1. Tutustu purjelentoon - moduuli sisältää lennot 1-15
Tutustumismoduulissa pääset ohjaamaan opettajan kanssa purjekonetta, saat kunnon purjelentoelämyksen ja varsin kattavan käsityksen purjelentämisestä. Tätä moduulia varten et tarvitse hyväksytysti suoritettuja teoriaopintoja etkä lääketieteellistä kelpoisuustodistusta eli medikaalia.

2. Yksinlento tähtäimessä- moduuli sisältää lennot 16-30
Yksinlentoon tähtäävässä moduulissa hiotaan lisää lennon ja varsinkin laskeutumisen teknistä suorittamista. Tämän osan jälkeen saatat olla jo varsin lähellä yksinlennoilta vaadittavaa osaamis- ja suoritustasoa. Myöskään tämän moduulin suorittamiseen ei vielä vaadita teoriaopintojen hyväksyttyjä koesuorituksia eikä medikaalia, kaikki lennot lennetään opettajan kanssa.

3. Purjelennon lupakirja-moduuli sisältää lennot 31-50
Tämä moduuli tähtää purjelentäjän lupakirjan saavuttamiseen. Moduulin aikana lennetään myös oppilaan yksinlennot ja lupakirjaan vaadittava lentokoe tarkastuslentäjän kanssa. Yksinlentoja varten vaaditaan neljän teoriaosa-alueen hyväksytysti suoritetut kokeet sekä ilmailulääkärin myöntämä medikaali (lääkärintarkastuksessa tulee käydä hyvissä ajoin ennen tämän moduulin aloittamista).

Järjestämme koulutusta myös joustavasti, kalenteroitujen kurssiajankohtien ulkopuolella,

Kysy lisää:
mari piste heikkila at rayskala piste fi
0400-921 260

Tervetuloa Räyskälään!