SPL-teoriakurssi

Ilmoituksia koulutuksesta
Matti Huoviala
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 400
Liittynyt: Ma 11.09.2006 11:23

SPL-teoriakurssi

Viesti Kirjoittaja Matti Huoviala »

Suomen Urheiluilmailuopisto tiedottaa

Opiston uusi, Part-SFCL:n mukainen purjelennon etäteoriakurssi sai viranomaishyväksynnän 30.3.2021.
Kurssilla on uusi, SFCL:n mukainen oppimateriaali ja samassa kurssiaineistossa on myös huomioitu TMG-moottoripurjekoneiden lentämiseen tarvittava tietosisältö.
Kurssin ilmoittautuminen on nyt auki. Sellaiset oppilaat, jotka ovat aloittaneet opiskelun kansallisen säätelyn purjelentokurssilla siirretään veloituksetta uudelle kurssille. Pyydämme oppilaita tarvittaessa ottamaan yhteyttä opiston kurssisihteeriin mikäli uusi aineisto ei näy.
”Vanhan” kurssin opintojen hyvittäminen uudella kurssilla ei ole Urheiluilmailuopiston ratkaistavissa. Toimivaltainen viranomainen julkaisee hyvitysraportin jonka perusteella mahdollisia hyvityksiä voidaan antaa aikaisemmista opinnoista.
Ilmoittautuminen kurssille:
https://urheiluilmailuopisto.fi/educati ... riakurssi/

Lisätiedot.
Matti Huoviala
Koulutuspäällikkö
Suomen Urheiluilmailuopisto Oy
Liitteet
SPL kansi.jpg
SPL kansi.jpg (262.69 KiB) Katsottu 1619 kertaa
Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 368
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: SPL-teoriakurssi

Viesti Kirjoittaja Wille »

Mistä johtuu teoriakurssille asetettu 15 vuoden ikäraja? Kummastuttaa, koska on oppilaita, jotka aloittavat lento-osan alle 15 vuotiaana.

Kyselee Wille
Matti Huoviala
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 400
Liittynyt: Ma 11.09.2006 11:23

Re: SPL-teoriakurssi

Viesti Kirjoittaja Matti Huoviala »

Opistolta voi kysellä myös suoraan näitä asioita.

Vastaan tässä jos joku muukin ihmettelee.

Purjelennon etäteoria on ollut käytössä jo yli 10 vuotta. Sinä aikana olemme havainneet ettei etäopiskelu ole aina paras mahdollinen opiskelumenetelmä erityisesti nuorille henkilöille. Tästä meillä on mm. koemenestykseen perustuvaa tilastotietoa.

Oppimateriaali uudistetulla kurssilla on myös hieman laajenpi kuin aikaisemmin, kansallisten vaatimusten mukaisessa koulutuksessa. Huomioimme myös päätöksenteossa sen mahdollisen uhkatekijän, että viranomasikokeet ovat maksullisia jatkossa (asiasta toisaalla pulinajaksolla enemmänkin mielipiteitä). Viranomaiskokeiden uusimisesta tulee lisäkuluja.

Päätimme, että etäteoriakurssin aloitusikäraja on 15 vuotta.
Perusteena on nuorelle henkilölle parhaiten soveltuvien opetusmenetelmien käyttäminen ja mahdolliset lisäkustannukset.
Tämä ikäraja ei estä nuoria henkilöitä aloittamasta purjelentoharrastusta alle 15-vuotiaana.
Nuorille henkilöille voisi olla järkevää järjestää lentokurssin alussa luokkamuotoista opetusta yksinlentovaiheessa vaadittavista oppiaiheista
-Säädökset
-Lennonteoria
-Lentokoneen yleistuntemus

Lupakirja voidaan myöntää vasta 16 vuotta täyttäneelle joten alle 15-vuotiaana aloittaville suosittelisin alussa näiden yksinlentovaiheen kannalta tärkeiden aiheiden opettamista luokkaopetuksena yhdessä lentokoulutuksen kanssa ilmailu-uran alkuvaiheessa kun lupakirjaankin on vielä yli vuosi matkaa. Nuoruus "paranee" ja opiskelutaidot karttuvat iän myötä.
Tarvittaessa sitten loput aiheet voi vaikka suorittaa etäteoriakurssilla jos täyden luokkakurssin pitäminen ei kouluttavan kerhon näkökulmasta ole mielekäs vaihtoehto.

Matti Huoviala
Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 368
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: SPL-teoriakurssi

Viesti Kirjoittaja Wille »

Kiitos vastauksesta! Kysyin juuri siksi täällä, koska näin asian taustat selviävät kaikille kiinnostuneille.

Näyttää siltä, että meillä Hyvinkäällä noin puolet kurssilaisista on vuosittain alle tuon ikärajan eli tulemme mm. hyödyntämään sateiset päivät lähiteorioiden opettamiseen. Oppilaatkin ovat tyytyväisempiä näin epidemian aiheuttaman maksimaalisen etätoiminnan aikana ja jälkeen.

-Wille
Vastaa Viestiin