Infoa vintturitoimintaan

Keskustelua ja informaatiota purjelennon turvallisuudesta

Valvoja: Alfalima

Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 319
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Infoa vintturitoimintaan

Viesti Kirjoittaja Wille »

British Gliding Association on tehnyt määrätietoista turvallisuustyötä parantaakseen vintturihinausten turvallisuutta. Heidän työtään kannattaa hyödyntää tutustumalla ja levittämällä infoa, mitä BGA:n nettisivuilta löytyy. Aiheeseen liittyvä booklet on osoitteessa http://www.gliding.co.uk/bgainfo/safety ... e-0210.pdf.

T. Wille

MiMutru
Viestit: 90
Liittynyt: Ma 28.11.2011 23:24
Paikkakunta: Hyvinkää/EFRY

Tarvitaan uusittu kotimainen ohje RE: Infoa vintturitoiminta

Viesti Kirjoittaja MiMutru »

Purjelentokerhojen avainhenkilöpäivällä 10.3.2012 Tampereella piti Tapio Kimanen esityksen vintturihinauksen turvallisuusasioista. Hänellä oli esityksen poimittu aineksia sekä tuosta Willen linkittämästä brittiohjeesta kuin myös saksalaisten vintturihinausohjeista.

On varmasti aiheellista että kotimaista opastusta saataisiin sekä julkaistua että ajanmukaistettua; ja olennaiset turvallisen toimintatavan perusteet selvästi kerrottuina - kuin myös tärkeimpien hasardikohtien vaaranpaikat ja niiden syyt/riskit ymmärrettävästi kuvattua. Ettei olisi toimijoille ainakaan epäselvyyttä siitä, miten turvallinen hinaustapahtuma pitäisi viedä lävitse. Ja miksi juuri niin. Ohjeen tulee olla ajanmukaiset vintturit, köydet ja koneet huomioon ottava jotta se vastaisi nykyisyyttä. Oivallinen julkaisija kun ohje olisi saatu kokoon, olisi varmaan Suomen Ilmailuliitto.

Tapio Kimasen alkutyö käy mainiosti nykyaikaisemman ohjeistuksen luomisen lähtöpisteeksi. Jos käynnistämme pienen työryhmän PT:n koulutusasioiden toimialueella, niin ketkä nykyaikaista vintturitoimintaa tuntevista olisivat halukkaita ilmoittautumaan ohjetyöhön mukaan ?

Ystävällisin terveisin
Mika Mutru

MiMutru
Viestit: 90
Liittynyt: Ma 28.11.2011 23:24
Paikkakunta: Hyvinkää/EFRY

SIL/PT käynnisti aiheen työstämisen Re: Infoa vintturitoimin

Viesti Kirjoittaja MiMutru »

Purjelentotoimikunta on käynnistänyt erikseen kootulla työryhmällä ajantasaisemman opastuksen laatimisen vintturihinaustoimintaan. Lähtökohtina edellä esitettyjä lähteitä niin Briteistä, Saksasta kuin Suomestakin.

Ystävällisesti
Mika Mutru
SIL/PT Koulutus- ja viranomaisasiat

Vastaa Viestiin