Arcuksella huolia Tanskanmaalla/loppuraportti englanniksi

Keskustelua ja informaatiota purjelennon turvallisuudesta

Valvoja: Alfalima

tapio k
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 139
Liittynyt: Ti 10.12.2013 08:32

Arcuksella huolia Tanskanmaalla/loppuraportti englanniksi

Viesti Kirjoittaja tapio k »

http://www.hcl.dk/index.php?option=com_ ... 5ccbad5d0c

Arcuksen vasen lentojarru avautui itsestään 200 m korkeudella ja 200km/h nopeudella. Kone kallistui nopeasti vasempaan ja nokka painui alas. Kokenut, yli 4000h pilotti avasi oikean lentojarrun, veti laskulaipat +1:een ja 30 seuntia myöhemmin laskeutui pellolle. Kone jäi lentojarrua lukuunottamatta ehjäksi.

Koneeseen oli tehtaalla asennettu väärä suppilomainen osa, joka liittää automaattisesti ohjaimet. Samoja osia on käytetty aiemmin myös DuoDiscuksissa, joita pelkästään Ranskassa on huonon hitsauksen takia vaurioitunut kuusi.

Shemp-Hirthillä on ollut ongelmia hitsaussaumojen kestävyydessä myös muissa osissa. Rietissä vaurioitui Duo maasto- ja mahalaskussa laskutelinemekanismissa irronneen huonon hitsaussauman vuoksi.
jkettu
Viestit: 38
Liittynyt: Ti 24.07.2012 17:33

Re: Arcuksella huolia Tanskanmaalla/loppuraportti englanniks

Viesti Kirjoittaja jkettu »

Lukaisinpa tuon alkuperäisen raportin ja kuvat nähtyäni en kyllä oikeasti tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Yöunet meni joka tapauksessa, kiitos vaan Tapsa. Kumma kun eivät kommentoineet umpiruosteessa olevia putken sisäpintoja, kai tuo hitsisauma oli tarpeeksi karmea näky jotta pikkuseikat unohtuu.
Vastaa Viestiin