Käsiradio mukaan (ja päälle) kentällä liikuttaessa

Keskustelua ja informaatiota purjelennon turvallisuudesta

Valvoja: Alfalima

RR
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 290
Liittynyt: Ti 04.02.2003 10:30

Käsiradio mukaan (ja päälle) kentällä liikuttaessa

Viesti Kirjoittaja RR »

Terve,

Tänä kesänä aika paljon kentällä (Räyskälä) olleena on tullut nähdyksi erilaista kohellusta ja sähellystä kentällä. Osa on ollut sinänsä harmitonta, mutta aidosti turvallisuuteen vaikuttaneita tekijöitä on nähnyt jo ennalta. Ikävä tunne katsoa kun esim. purjelentokonetta maakuljettavalla henkilöllä ei ole radio päällä tai mukana. Säästyisi naarmut siivekkeistä tai kuljetusvaurio lievemmissä tapauksissa ja yhteentörmäys vakavammissa.

Ihmettelen vähän sitä miksi monella sitä radiota ei ole mukana vaikka lähes kaikilla aktiivipurjelentäjillä sellainen kuitenkin on.

Eilen kävi paha vaaratilanne kun tyyppilennolla olleen oppilaan eteen meinattiin hinata kone maakuljetuksessa. Onneksi opettajan ääni kantoi vaadittavat 200m ja auto pysähtyi.

Eli pidetään ne radiot mukana, noudatetaan OHJEITA (esim Räyskälässä radoilla 08 ja 12 EI vedetä koneita koskaan laskualueen poikki seisontapaikalle vaan radan pään kautta). Helppo ja halpa tapa parantaa turvallisuutta.

Radiokaan ei korvaa sitä varsin yksinkertaista asiaa, että seurataan kentällä tapahtuvaa toimintaa, eikä oleteta että klo 09.50 aamulla ei ole laskeutuvia koneita. Jne.