Uusi purjelentäjän lupakirja SFCL ja siihen liittyvät AMC/GM ohjemateriaalit

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
MiMutru
Viestit: 88
Liittynyt: Ma 28.11.2011 23:24
Paikkakunta: Hyvinkää/EFRY

Uusi purjelentäjän lupakirja SFCL ja siihen liittyvät AMC/GM ohjemateriaalit

Viesti Kirjoittaja MiMutru »

EU Komissio julkaisi 5.3.2020 asetuksen (EU) 2020/358 - Part-SFCL

Asetuksen liite III sisältää purjelentäjän lupakirjaa SPL koskevat uudet vaatimukset (Part-SFCL). Asetuksen teksti on ollut saatavilla suomenkielisenä helpoimmin Traficomin www-sivuilta:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 32020R0358

Virallisesta Lehdestä EU Official Journal L67/2020:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content ... 20:067:TOC

Vaatimukset astuvat voimaan 8.4.2020 ja korvaavat aikaisemmat Part-FCL-vaatimukset lupakirjoille LAPL(S) ja SPL. Heiltä kenellä jo EASA-lupakirja on, ei vaadita mitään toimenpiteitä vaan LAPL(S) ja SPL kumpikin täyttävät Part-SFCL vaatimukset. Huomiotava kuitenkin, että 8.4.2020 lukien vaatimukset lupakirjan ja kelpuutusten käytölle on luettava uudesta Part-SFCL:stä.

AMC/GM ohjemateriaalit julkaistu

EASA on 18.3.2020 vahvistanut tänään julkaistut Part-SFCL vaatimusten AMC ja GM -ohjemateriaalit. AMC = Applicable Means of Compliance, keinot mitä noudattamalla asetuksen vaatimukset katsotaan täytetyiksi. GM = Guidance Material, ohjemateriaali. Nämä ovat olemassa ainoastaan englanninkielisinä. Linkki AMC/GM materiaaleihin ja EASAn päätökseen niistä (EASAn sivuille); etsi sivulta Sailplanes - Pilot Licences:

https://www.easa.europa.eu/regulations# ... ns-aircrew

Ohjemateriaaleissa on tulkintoja jotka liittyvät lupakirjan vaatimuksiin. Lisäksi AMC-materiaali sisältää perusteet koulutusohjelmista, joiden osalta Ilmailuliiton Purjelentotoimikunnalla ja Urheiluilmailuopistolla on yhteinen projekti teoria- ja lentokoulutusohjelmien laatimiseksi purjelentokerhojen tueksi, kun luodaan uusia DTO-koulutusorganisaatioita. Purjelentokoulutus lentokaudella 2020 voidaan viedä vielä lävitse kansallisella järjestelmällä 8.12.2020 saakka.

Ystävällisesti
Mika Mutru SIL/PT vpj.

MiMutru
Viestit: 88
Liittynyt: Ma 28.11.2011 23:24
Paikkakunta: Hyvinkää/EFRY

Re: Uusi purjelentäjän lupakirja SFCL ja siihen liittyvät AMC/GM ohjemateriaalit

Viesti Kirjoittaja MiMutru »

Traficom on nyt julkaissut (2.4.2020) virallisen tiedotteen kansallisen poikkeaman osalta, so. koulutustoiminnan jatkumisesta 8.12.2020 saakka vielä kansallisilla vaatimuksulla ja koulutusohjelmilla:

https://www.traficom.fi/fi/ajankohtaist ... -julkaistu

Koulutuskuvan haltijoille Traficom lähettänyt jatkoajalla varustetut uudet luvat. Kuten aiemmin tuotu esille, SIL/PT ja Urheiluilmailuopisto työstävät uusia koulutusohjelmia jotta tuon siirtymän jälkeen päästää helpommin sitten DTO- ja SFCL-aikaan.

Ystävällisesti
Mika Mutru, SIL/PT vpj.

Vastaa Viestiin