Taitolento kursseja ?

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
Janne Huvilinna
Viestit: 6
Liittynyt: Su 18.05.2003 22:02
Paikkakunta: Vantaa

Taitolento kursseja ?

Viesti Kirjoittaja Janne Huvilinna »

Putkahti vain tässä hiljattain mieleen, että vois käydä taitolento kurssin. Onko kellään tietoa, että järjestetäänkö missään kursseja ja paljonko se kenties maksaisi?
-Koko Etelä-Suomi nostaa-

giropilot
Viestit: 6
Liittynyt: Ke 17.08.2005 14:17

taitolentokurssi???

Viesti Kirjoittaja giropilot »

Hei!

Purjetaitolentokursseja järjestetään ainakin Joensuun Ilmailukerhon toimesta.

Kesällä 2005 järjestettiin ensimmäinen "pilotti"-kurssi uuden koulutusohjelman perusteella ja runkona opetuksen osalta käytettiin lento-osuudella MM Manfred Echterin opetusmenetelmää. Koulutus tähtäsi kilpapurjetaitolentoon.

Kurssin läpäisi kilpalentämistä ajatellen 2 ohjaajaa sportsman-tason kelpuutuksella. Ilmailu määräyksethän eivät tunne varsinaista kelpuutusta, joten kyseessä on siis kokeneiden opettajien antama merkintä annetusta opetuksesta ja moraalinen oikeutus suorittaa ko. luokan harjoitelua turvallisesti.

Vuodelle 2006 on suunniteltu alustavasti 2 kurssia, joiden teoriaosuus on noin 14 h ja lento-osuus 10-15 lentoa lähtökokemuksesta ja tavoitteesta riippuen. Materiaalia seuraa mukana. Kurssit soveltuvat niin taitolentoon kuin kilpataitolentoon tähtääville ohjaajille ja antavat riittävät valmiudet turvalliseen lentämiseen normaalista poikkeavissa lentoasennoissa. Ja osaaminenhan on yleensä peruste saada kerhon koneita käyttöön tähän kuluttavampaan lentämisen muotoon - joka tosin ei niin paljoa kuluta kuin kansan suussa kuvitellaan.

Lisätietoja saa kyselemällä Joensuun Ilmailukerhon kouluttajilta.

Lisäksi huhut kertovat, että ainakin Nummelassa olisi suunnitteilla ensivuoden aikana kurssi tai useampikin. Ja käsittääkseni PIK kouluttaa jäseniään erinomaisen kokeneen opettajansa voimin.

Myös UTL on kehittämässä taitolentoa purjelennon osalta, tavoitteena tulevaisuudessa suuret maineteot :) Sitä kautta myös saa kouluttajista ja kursseista tietoa.

Toisin sanoen, tarjontaa on. Kyselemään ja kursseille mars!!!!

Purjetaitolento on kivaa ja kehittävää.

Giropilot

Vastaa Viestiin