Kerhot tietokantaan -> näkyviin netissä.

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
Pena
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 12.02.2007 13:08
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Kerhot tietokantaan -> näkyviin netissä.

Viesti Kirjoittaja Pena »

Tervehdys,

laittakaas nyt loputkin kerhonne Niemen Hannun tekemään tietokantaan:

http://appserver.padasjoenlentokerho.fi ... /index.php


Lyhyesti sanottuna kyse on hankkeesta, jolla on tarkoitus parantaa ilmailun näkymistä netissä. Eli erittäin kannattavasta hankkeesta, jonka arvaamattoman suuret edut tulevat ihan sivutuotteena eivätkä maksa mitään erikseen - ainakaan rahassa.


Jos kiinnostaa tietää tarkemmin mistä on kysymys ja jos tuntuu siltä että jaksaa lukea pitemmät löpinät niin tältä samalta foorumilta sitä löytyy:

http://www.hansto.fi/purjelentoforum/vi ... ?f=3&t=656

Löpinöiden lomasta löytyy useampia linkkejä. Kannattaa seurata ja lukea nekin jutut (Hesarin linkkikin näkyy toimivan vielä).

Edes pikku hiljaa eteenpäin.

T: Pentti Nurminen
Wir brauchen Fliegensraum!

Avatar
jari p
Site Admin
Viestit: 397
Liittynyt: To 20.02.2003 08:20
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Re: Kerhot tietokantaan -> näkyviin netissä.

Viesti Kirjoittaja jari p »

Hei

Vuonna 1998 ( jos oikein muistan vuoden) tämä samanlainen lista lähti liikkeelle silloisen oman firmani servule. Siten 2002 paikkeilla se siirtyi liiton sivuille.
http://www.ilmailu.fi/fi/lajit/purjelen ... ntokerhoja

Mksi siis pitää kahta sivustoa smasta aiheesta ? Jompi kumpi siis ?

Ei siinä mitään jos jaksetaan kahta sivustoa ylläpitää linkeistä mutta tuossa yhdessäkin on ihan riittävästi ylläpidettävää.

Jari

edit:
Joo, tämä aihe näytti keskustellun jo jokunen vuosi sitten...

Pena
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 12.02.2007 13:08
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Pientä lisävalaistusta

Viesti Kirjoittaja Pena »

No joo...

Ilmailuliiton sivuilla oleva luettelo Suomessa toimivista purjelentokerhoista EI OLE ensinnäkään mikään sellainen tietokanta mitä voitaisiin kovin kätevästi hyödyntää tämän hankkeen päämäärien saavuttamiseksi. Toisekseen, siinä ei ole kaikkia purjelentoyhteisöjä edes lueteltuina, sellaisiakaan, joilla on kotisivut. Kolmanneksi, SIL:n sivuilla oleva lista kaikenlaisista Suomen ilmailuyhdistyksistä ei välttämättä ole kattava ja kaikilta osin toimiva. (Sellainen sentään lopulta löytyi hakusanalla 'ilmailuyhdistyksiä'.)

Hannun tietokanta on siis OIKEA TIETOKANTA eli kansanomaisesti ilmaistuna paikka, johon tässä vaiheessa kerätään keskitetysti kerhojen webbisivujen URL-osoitteita MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN. Samalla listataan mitä ilmailulajeja missäkin kerhossa harrastetaan ja luonnollisesti yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteet, joihin mm. voidaan automaattisesti lähettää mahdollisesti unohtunut ylläpidon salasana jonkun ylläpitäjistä sitä pyytäessä. (Tässä tapauksessa voidaan puhua vaikkapa yhteyshenkilöistä, koska tämän asian ylläpito ei vaadi tai vaatisi varsinaisia ylläpitäjän taitoja.)

Kunkin kerhon tiedot sijaitsevat tietokannassa ikiomassa tietueessaan, joita tarvittaessa useammatkin kerhon edustajat voivat päivittää aina kun tarvetta ilmenee. Tämä puolestaan järjestyy niin, että sähköpostin osoitekenttään laitetaan (tai lisätään) kaikkien haluttujen yhteyshenkilöiden sähköpostiosoitteet, toisistaan pilkulla erotettuina.

Jatkossa on pyrkimyksenä saada tietokantaan ilmoittautuneiden kerhojen sivustoille kullekin erillinen linkkisivu, jolloin nämä sivustot saadaan näin keskenään linkitetyiksi. Sopivan ohjelmanpätkän eli skriptin avulla tämä toimenpide on tarkoitus saada mahdollisimman automaattiseksi ja helpoksi kotisivujen ylläpitäjille. Tarkoitan sekä linkkisivujen luontivaihetta että niiden myöhempää päivittämistä. Päivittämiseen riittäisi pelkkä hyväksyminen, jolloin skripti pitäisi huolen varsinaisesta päivitystapahtumasta. Näin linkkisivut saataisiin pidetyksi ajantasaisina ja toimivina hyvin vähällä vaivalla.

Jos edellä kuvaamani vaihe saadaan toteutetuksi, niin se jo sinänsä jonkin verran edistää kyseisten kotisivujen löytymistä hakukoneilla - TÄSSÄ TARKOITAN NIMENOMAAN TAHATONTA "LÖYTYMISTÄ". Monin kerroin enemmän hyötyä koko hankkeesta saadaan, jos itse kunkin kotisivut optimoidaan hakukoneille otollisiksi. Tällöin saisimme kotisivujen pitämisen sivutuotteena ilmaista lisänäkyvyyttä netissä, millä luulen - ei vaan TIEDÄN - olevan arvaamattoman suurta merkitystä lajimme markkinoinnille. Tämä etu on käytettävissämme heti kohta - eli viikkojen ja täydellä teholla kuukausien päästä - kun hanke on saatu kunnolla käyntiin.

Tässä vaiheessa ollaan vasta alkutekijöissä, eli keräämässä kerhoja tietokantaan. Ylläolevalla viestilläni tuli mukaan 7 uutta kerhoa muutamassa päivässä, lukeman ollessa nyt (ti 13.04.-10) 35. Suomen noin puolestasadasta purjelentokerhostakin puuttuu vielä monia.

Hakukoneoptimoinnista voidaan keskustella ja tietoja jakaa vähän myöhemmin. Se on aivan oma lukunsa ja on joka tapauksessa tehtävä jokaiselle sivustolle erikseen. Siitä kuitenkin jo sen verran, että meidän pitää mm. tietoisesti valita kotisivujen lähdekoodin ao. meta-tageihin laitettavat avainsanat sopivasti sellaisista asioista, mitkä eivät kaikki kuvaile ilmailua.

Eikä tässä vielä kaikki:

Siinä vaiheessa kun mukaan saadaan KAIKKIEN ilmailulajien sivustot, niin hankkeen vaikutus alkaa olla aivan toista luokkaa. Googlettavat ihmiset - ja muitakin hakukoneita käyttävät - jotka etsivät mitä tahansa muuta asiaa netistä, saavat yllättäen näyttöruudulle nenänsä eteen jonkin ilmailua koskevan sivun. Aina joku surffailija kiinnostuu... ...ja lukee lisää... ...ja niin edelleen. Ehkä nämä arkiasioiltaan ilmailun pariin eksytetyt sitten ilmaantuvat joskus kurssille.

Varsinkin jos heidät otetaan hyvin vastaan, heistä voi tulla harrastuksellemme tärkeitä toimijoita. JA HEITÄ SAATTAA TULLA KAIKEN IKÄISIÄ JA PALJON, sillä tätä nykyä juuri hakukoneiden ansiosta INTERNETILLÄ ON MAHTAVA TIEDOTUSVOIMA. Nettiasioista kun on kysymys, niin tulijoiden joukossa olisi todennäköisesti juuri ENEMMÄN NUORIA.

-Pena

Edit: Yrityksiä jäsennellä ja ilmaista selkeämmin. Aihe on paitsi vaikea ymmärtää, myös vaikea tiedottaa.
Tilanne su 18.04.-10: 39 ilmoittautunutta sivustonpitäjää
Viimeksi muokannut Pena, Su 18.04.2010 10:54. Yhteensä muokattu 7 kertaa.
Wir brauchen Fliegensraum!

Pena
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 12.02.2007 13:08
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Re: Kerhot tietokantaan -> näkyviin netissä.

Viesti Kirjoittaja Pena »

No niin - tässä huoltomurheiden lomassa - ei tarvii Jari poistaa mitään, minä yritän nyt vielä selittää paremmin. (TUOSSA YLÄPUOLELLA)

-Pena

TIETOKANTAAN ILMOITTAUTUMAAN SIIS TÄSTÄ: http://appserver.padasjoenlentokerho.fi ... /index.php


KERHOJEN harrastelajeja pääsee jo kurkkaamaan tästä: http://appserver.padasjoenlentokerho.fi ... /xml_2.php
Wir brauchen Fliegensraum!

Vastaa Viestiin