Köysikoukkuja

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
mikakoski
Viestit: 12
Liittynyt: Ma 06.02.2006 22:33

Köysikoukkuja

Viesti Kirjoittaja mikakoski »

Moi,

onko jollain myytävänä hinausköyden vetoon tarkoitettuja koukkuja? Tai "kyläsepän" yhteystietoja, joka sellaisia on aiemmin tehnyt?

T. Mika Koski

SamiM
Viestit: 60
Liittynyt: Pe 06.05.2005 11:09
Paikkakunta: KAUHAJOKI

Re: Köysikoukkuja

Viesti Kirjoittaja SamiM »

Hei!

Nyt ei raksuta, voitko valaista maalaista että mikä on köysikoukku? Mihin ja millä sitä hinausköyttä on tarkoitus vetää :shock:

Markku K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 247
Liittynyt: Ke 21.01.2004 14:58

Re: Köysikoukkuja

Viesti Kirjoittaja Markku K »

Köysikoukku on varren päässä oleva koukku, jolla maassa olevan hinausköyden saa vedettyä haluamaansa paikkaan pienemmällä vaivalla kuin ilman ko. vekotinta. Sillä siis helpotetaan hinausköyden käsittelyä maassa hinausten välillä.

Esimerkiksi tälläinen

-Markku

Pena
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 12.02.2007 13:08
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Re: Köysikoukkuja

Viesti Kirjoittaja Pena »

Moi! :lol:

Syventävää lisätietoa: Alunperin köysikoukku on tällainen, maa- ja metsätaloudessa ja ties missä muussa taloudessa köyden päässä käytetty kapistus: http://www.europeana.eu/portal/record/0 ... 01602.html

Kyllähän tuollakin hinausköyttä vetelisi helpommin kuin paljain käsin, vaikkei se siihen tarkoitukseen ole tehtykään. Tuo Markun linkittämässä kuvassa oleva koukku on paljon kätevämpi ja jopa selkää säästävämpi, mutta kahva näyttäisi vähän ohuenlaiselta ollakseen kovin ergonominen.

Tuo isommassa lenkissä oleva irtolenkki joka tulee köyden silmukan sisäpuolelle mm. estämään silmukan kulumista on ammattipiireissä (myös ilmailun tekniikan pro-piireissä) nimeltään sian pi**u eli virallisemmin koussi. Ks. http://www.google.fi/search?q=koussi&hl ... 00&bih=864

-Pena
Wir brauchen Fliegensraum!

JTH
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 209
Liittynyt: Pe 14.03.2003 15:42
Paikkakunta: Vaasa

Re: Köysikoukkuja

Viesti Kirjoittaja JTH »

Jakeluautoissa (ja muuttohommissa...) käytetään vastaavia koukkuja.

Tuo löytyi pikaisesti googlaamalla. Lisää varmaan löytyy, kun vähän haeskelee.

http://www.sareskoski.com/vetokoukku/P5035/

t. Jyrki

mikakoski
Viestit: 12
Liittynyt: Ma 06.02.2006 22:33

Re: Köysikoukkuja

Viesti Kirjoittaja mikakoski »

Markku K kirjoitti:Köysikoukku on varren päässä oleva koukku, jolla maassa olevan hinausköyden saa vedettyä haluamaansa paikkaan pienemmällä vaivalla kuin ilman ko. vekotinta. Sillä siis helpotetaan hinausköyden käsittelyä maassa hinausten välillä.

Esimerkiksi tälläinen

-Markku

Juurikin tuollaista etsitään ja pitää olla esim. kisoissa starttiorganisaation testaamaa mallia, joka kanssa toimii juuri tässä tarkoituksessa. Nuo muuttolaatikon siirtoon tarkoitetut koukut eivät taida ilman modifikaatiota toimia hinausköyden kanssa, mutta kiitos vinkistä.

Voitaishan me talvella askarrella sellaisia, kunhan vaan löytyisi mitat. Ei viitsi alkaa tuotekehittää itse, jos löytyy valmis ratkaisu.

T. Mika

SamiM
Viestit: 60
Liittynyt: Pe 06.05.2005 11:09
Paikkakunta: KAUHAJOKI

Re: Köysikoukkuja

Viesti Kirjoittaja SamiM »

Kiitos valaisusta! Enpä ole ikinä moista apuvälinettä nähnytkään, lähes aina on edessä ollut kelalla varustettu hinauskone tai sitten vintturi. Tuollainen koukku kyllä varmasti säästää isommissa tapahtumissa selkää ja hanskoja :roll: .

Vastaa Viestiin