PAKKASPARLAMENTTI 2013

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
haapajarvi
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 173
Liittynyt: To 03.09.2009 00:49

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja haapajarvi »

Vaikeaa eikös :-)
Ymmärrän järjestäjien yskän, kun kaikki maksaa. Sopivat koulutustilat eivät ole ihan mitään edullisia ja mikätahansa koulun luokka ei kelpaa.
Ja majoitus ja ruokailukin maksaa...
Ehkä 2014 parlamentti jossain lentokeskuksessa - jossa sopiva väentupa - oma pullo mukaan ja jne... :-) NOT...

Mutta on se osallistuminen kallista, tällänen pers'aukinen miettii hetken - tod. näk. sanoo kyllä, mutta miettii...

-Juha
ps Oulun parlamenttia varten teimme - tai siis Kiutun Mikko teki kuukausitolkulla töitä ja neuvotteli edullisen ympäristön järjestää tilaisuus ja etsi sponsorit, joilta saimme hiukan avustusta. Lopputuloksena noin suurin piirtein 0-tulos. Mutta saatiin kivoja vieraita Ouluun.

Teemu
Viestit: 92
Liittynyt: Ke 05.02.2003 23:03
Paikkakunta: Räyskälä

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja Teemu »

Juuri Kustannusten vuoksi kuluja on pyritty kohdentamaan ja pilkkomaan mahdollisimman pieniin osiin, jolloin jokainen voi valita itselleen sopivimmat/tarpeellisimmat "kohteet". Tällä tahdon sanoa sitä, että Parlamenttimaksu peritään tietenkin "vain" niiltä, jotka luennoille osallistuvat. Jos avec esim haluaa viettää päivät kylpylässä ja kenties erilaisissa hemmotteluhoidoissa, ei häneltä veloiteta parlamenttimaksua. Kuten aina maalla järjestetyssä parlamentissa vaihtoehto "muu majoitus" on myös täysin mahdollinen. Itsekin muistan Hotelli Vantaalla järjestetyssä Parlamentissa majoittuneeni muualle kuin hotelliin, taloudellisista syistä. Tällä kertaa paikka on tosin niin mainio, kylpylöineen kaikkineen, että omasta mielestäni sitä vaihtoehtoa kannattaa kuitenkin harkita. Juhla/Palkinto-gaalan olisi saanut järjestettyä hieman halvemmalla jossain Hämeenlinnan keskustan Ravintolassa, mutta katsoimme kuitenkin parhaaksi pitää se samassa paikassa, jossa itse Parlamentti pidetään ( ja toivottavasti suurin osa osallistujiakin majoittuu). Näin vältytään turhilta siirtymisiltä edes takaisin.


Parlamentissa tavataan, toivottavasti...

Teemu

papafox-Sakke
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Ke 05.02.2003 21:57
Paikkakunta: HKI

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja papafox-Sakke »

Joojoo, tulossa ollaan!
Vaimo vaan ei osaa päättää lähteekö mukaan.

Ensi vuonna voidaan kokeilla sitä Juhan nyyttikesti-mallia, kyllähän tämä vähän kirpaisee näin joulun ja lisäverojen aikaan... ja vieläkin kiitos Ouluun/Mikolle, siellä oli kivaa, ja junamatkakin tuli täysin "hyödynnettyä"!
papafox-Sakke

Christa
Viestit: 10
Liittynyt: Ti 03.06.2008 07:54

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja Christa »

Muistakaapa varata majoitus viimeistään 18.1. (tuleva perjantai siis). Sen jälkeen varatuista huoneista Aulanko veloittaa normihinnastonsa mukaan. Kiintiöstä varaus onnistuu mainitsemalla varauksen yhteydessä "Hämeenlinnan Ilmailukerho".

HK
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 118
Liittynyt: Pe 20.04.2007 14:04
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja HK »

Hei
On hienoa, että joku ottaa perinteeksi muodostuneen Purjelentäjien Pakkasparlamentin järjestääkseen.
Alkuperäinen parlamentti oli meidän kaikkien yhteinen kokoontuminen, jossa jaettiin uutta tietoa ja tavattiin ystäviä talven keskellä.
Siitä on vähitellen tullut jonkinlainen talvijuhla, jonka kustannukset ovat jatkuvasti kasvaneet ja vastaavasti ohjelman laatu on muuttunut täytteenomaisen kevyeksi.
Samanaikaisesti on osaanottajajoukko pienentynyt ja nuorten poissaolo on silmiinpistävää.
Ulkomaisten esiintyjien sivussa on omien juttujen määrä ja laatu keventynyt vuosien varrella niin, että harva nuori lähtee niiden antia kuulemaan.
Omallakin väellä olisi niin paljon mielenkiintoista kerrottavaa:
- kilpailureissuista
- taktiikasta
- mielenkiintoisista lennoista
- ulkomaan lentopaikoista ja kokemuksista
- koneista ja varusteista
- säästä ja sen ennustamisesta
- jne.
Samalla on pitopaikkojen laatu ja vastaavasti kustannukset nousseet pisteeseen, jossa varttuneempikin joutuu miettimään homman mielekkyyttä kun tälläiselle juhlimiselle ei osaa arvoa antaa.
Mutta nyt tuntuu siltä, että suhteellisuuden taju on tyystin hävinnyt ja joudun tekemään siitä omat johtopäätökseni.
terv HK

Kari K
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 129
Liittynyt: Ke 05.02.2003 00:22
Paikkakunta: Tampere

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja Kari K »

Tästähän mahtuis sivuille varmaan uusi keskustelusäie: millaiseksi PP mielletään, mitä siltä oikeasti odotetaan nykyään, mikä riittäisi?

YF

Avatar
oteronen
Viestit: 39
Liittynyt: To 17.04.2003 23:48
Paikkakunta: helsinki

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja oteronen »

Moi.

Purjelennossa, tai ainakin kilpasellaisessa olen jo tottunut (/turtunut) siihen, että suuret rahavirrat kiertävät lajin kaukaa. Ne ainoatkin virtaavat pilotista poispäin.

Huhujen mukaan suunnitteilla on kuitenkin esim. kirpputori. Se ja muiden pilottien kertomukset ja kokemukset auttavat kenties suunnittelemaan omaa lentämistään taloudellisesti kestävämpään suuntaa; joten tarjolla on myös mahdollisuuksia suuriin säästöihin ;-)

Omassa esityksessäni aionkin hieman valottaa kilpapurjelentäjän kisabudjettia, jotta sellaisesta haaveilevat voivat lopettaa suunnitelmansa alkuunsa, jos rahanmeno hirvittää...

Olli
OT

Hansa
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 140
Liittynyt: To 30.01.2003 13:00
Paikkakunta: Nurmijärvi
Viesti:

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja Hansa »

K. Kulju kirjoitti: Tästähän mahtuis sivuille varmaan uusi keskustelusäie
millaiseksi PP mielletään, mitä siltä oikeasti odotetaan nykyään, mikä riittäisi?


Ellen väärin muista, Pakkasparlamentille oli aikoinaan sosiaalinen tilaisuus. Taisi olla ensimmäinen missä mukana olin, tapahtui Forssan Cumuluksessa. Uotin Tapsalta taisi lähetä liikkeelle koko ajatus. Vuosien saatossa parlamenttejä on tullut koluttua monia. Kuten Hanski kirjoitti. On hienoa että jollain on ollut vuosittain energiaa järjestää tapahtuma.
Keskustelupalstoilta löytyy usein se absoluuttinen totuus. Mitä, miten ja miksi. Onhan kyseessä kaikille tärkeä, ihan omaksi koettu juttu. Voin keskustelusäikeen aloitukseksi heittää omat mielipiteeni erilaisten ns. ”järjestettyjen tapahtumien” arvosteluista keskustelupalstojen kirjoituksien perusteella. Miksi joka vuosi järjestäjät painivat saman asian kanssa.

Millaiseksi PP mielletään:-Kalliiksi

Mitä siltä oikeasti odotetaan:- Hyviä koskettavia, ajankohtaisia luentoja sekä osaavia luennoitsijoita.

Mikä riittäisi:- Jos joku menisi paikalle ja videoisi tapahtuman jonka voisi esimerkiksi netistä imuroida veloituksetta omalle tietokoneelle. Omaan olohuoneeseen.

Uskon kuitenkin vakaasti että alkuperäinen ajatus on todella ollut aivan muuta. Sosiaalista kanssakäymistä kaamoksen keskellä. Samanhenkisten seurassa. Onhan se jotain muuta kuin puuhastella kesällä yksin taivaalla omassa ohjaamossa, syödä siellä yksin, skoolata siellä yksin, nostaa malja, tuo tiilenvärinen kumisuppilo. Verrata omaa ehjää edellistä suoritusta omalta tietokoneelta. Yksin.

Kimpassa on kivampaa. Asiantuntijoilta kuullun lisäksi turinaa ja jorinaa samoin ajattelevien kesken. Kenties uusi keskustelukumppani tuo ensikesänä sen hinausköyden, napanuoran taivaalle. Parempi puolisokokin mukana hyvässä harrastuksessa ilman ämpäriä ja säämiskää.

Totuus on vaan valitettavasti se, että matkailu avartaa. Ensikädessä lompakkoa. Kuitenkin voi todeta että aina oppii kun on kotoa pois.

Teemu
Viestit: 92
Liittynyt: Ke 05.02.2003 23:03
Paikkakunta: Räyskälä

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja Teemu »

Nyt vielä Viimeinen muistutus Parlamentista! Nähdään siellä ja suunnitellaan vaikka seuraavaksi vuodeksi uudenlainen Pakkasparlamentti, johon pystyisi osallistumaan niin nuoret, kuin varttunemmatkin. Kuten Hansa sanoi, alkuperäinen ajatus oli viettää aikaa samanhenkisten kanssa, käydä hyviä ja kehittäviä keskusteluita, muistella mennyttä ja suunnitella tulevaa.

Parempi myöhään, kuin ei silloinkaan...
Nyt on viimeiset hetket ilmoittautua Purjelentäjien tärkeimpään talvitapahtumaan.

http://parlamentti.hik.fi/ilmoittautuminen

Pakkasparlamentti järjestetään Hämeenlinnassa 2-3.2.2013 Rantasipi Aulangolla. Hämeenlinna sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrelta ja sinne on helppo tulla. Aulanko, mainio kylpylähotelli kauniin lumisen luonnon keskellä, on yksi kotimaan johtavista matkailukohteista jo vuodesta 1883.

Nyt on mitä mainion mahdollisuus päästä itse nauttimaan erittäin laadukkaasta ohjelmasta ja kansainvälisestä luennoitsijasta, samalla kun tarjoaa vaikka vaimolleen mukavan kylpyläloman.
Tarjolla on kylpylän lisäksi oivat ulkoilumahdollisuudet rauniolinnan maisemissa. Myös hohtokeilaus ja vaikka ratsastus läheisellä tallilla onnistuu. Illalla voi yhdessä rentoutua yökerhon sykkeessä. Ja mikä parasta, vaikka kuinka tuulee niin hotelli ei heilu eikä keiku.

Järjestämme ensimmäistä kertaa myös Kirpputorin ilmailuaiheisille tavaroille. Jos nurkista ja kaapeista siis löytyy radioita, loppuliukulaskimia, hyttysputsareita, mittareita tai muita ilmailuaiheisia tavaroita, tuo ne mukanansi ja anna myyntiin. Hoidamme myynnin ja pidämme huolta tavaroista parlamentin ajan. Sinun ei siis itse tarvitse notkua kirpputoripöydän luona, vaan voit keskittyä Parlamentin laadukkaaseen ohjelmaan.

Tuomme osallistujille laadukkaan ohjelman lisäksi myös erittäin korkeatasoisen luennoitsijan...

Giorgio Galetto on 15-metrin luokan maailmanmestari, hallitseva Sailplane Grand Prix'n mestari ja Lilienthal Gliding Medalin saaja. Galetto on ainoa henkilö, joka on saavuttanut kaiken tämän ja hän on parhaillaan maailman rankingin sijalla seitsemän. Saatamme myös saada hyviä ajatuksia ja Galeton omakohtaisen kertomuksen hänen onnettomuudestaan ja samalla mielipiteitä aina ajankohtaisesta aiheesta; lentoturvallisuudesta.

Parlamentissa on edustettuna myös Trafi, sekä Finavia jotka tuovat viimeiset kuulumiset lupakirja-asioista, sekä vuonna 2014 tuloillaan olevasta Suuresta ilmatilauudistuksesta. Myöskään Ympäristölupa-asiat eivät ole jääneet unholaan.

Lisäksi paljon muuta ajankohtaista, sekä illalla Juhlaillallinen jossa palkitaan vuoden 2012 parhaat onnistujat, sekä juhlitaan Hämeenlinnan Ilmailukerhon 75-vuotistaivalta. Käy katsomassa internetsivuilta herkulliset illallisvaihtoehdot.

Tervetuloa Parlamenttiin!

Teemu
Viestit: 92
Liittynyt: Ke 05.02.2003 23:03
Paikkakunta: Räyskälä

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja Teemu »

Jo ilmoittautuneiden kannattaa kiinnittää huomiota seuraavaan kappaleeseen:

"Järjestämme ?ensimmäistä kertaa? myös Kirpputorin ilmailuaiheisille tavaroille. Jos nurkista ja kaapeista siis löytyy radioita, loppuliukulaskimia, hyttysputsareita, mittareita tai muita ilmailuaiheisia tavaroita, tuo ne mukanansi ja anna myyntiin. Hoidamme myynnin ja pidämme huolta tavaroista parlamentin ajan. Sinun ei siis itse tarvitse notkua kirpputoripöydän luona, vaan voit keskittyä Parlamentin laadukkaaseen ohjelmaan."Tervetuloa Parlamenttiin!

juliethoo
Viestit: 91
Liittynyt: To 18.05.2006 18:48

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja juliethoo »

Hämeenlinnan Ilmailukerho ry kiittää kaikkia Pakkasparlamentissa olleita, niin osallistujia kuin esitelmöitsijöitä.
Ja tietysti myös kerhon talkoolaisia.
Pyrimme saamaan kaikki esitelmät Opiston sivuille kaikkien luettavaksi.


Hämeenlinnan Ilmailukerho ry
Purjelentojaosto

Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 326
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja Wille »

Kiitos järjestelyissä puuhanneille! Mukava tapahtuma mielenkiintoisella ohjelmalla. Keskellä talvea illanistujainen samanhenkisessä porukassa kruunasi tapahtuman. Tällä kertaa vielä HIK:n juhlavuosi toi mukavine historiamuistoineen hienon lisän.

Nyt parhaita ideoita pöytään (palstalle) ensi vuotta ajatellen. Ei sitten jää viime tippaan. Ja mahdollisimman moni pääsee vaikuttamaan tapahtumaan ja sen kustannustasoon. Helppoa kaikkia tyydyttävän tapahtuman järjestäminen ei ole, mutta hyvissä ajoin suunniteltu ei voi mennä pahasti pieleen.. :wink:

Wille

Kaitsu M.
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 304
Liittynyt: To 10.04.2003 22:23
Paikkakunta: Suomen Kerava

Re: PAKKASPARLAMENTTI 2013

Viesti Kirjoittaja Kaitsu M. »

Saamieni tietojen mukaan tällä viikolla (to 7.3.) ilmestyvä ilmailun verkkolehti Aviator ( http://www.aviatorlehti.com ) julkaisee yhden sortin raportin Pakkasparlamentista.
Niin paljon laskevia, niin vähän aikaa...

Vastaa Viestiin