Ilmailu lehti

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 335
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: Ilmailu lehti

Viesti Kirjoittaja Wille »

Sama ongelma on monissa muissakin yhteisöissä (liitoissa). Kun keskustelee asiasta eri harrastealojen edustajien kanssa, niin sama natkutus kuuluu nettipalstoilla. Ongelman korjaaminen ei vaan ole helppoa. Kaikkia tyydyttävän julkaisun tekeminen on "mission impossible". Liian pieni porukka ja kaikki maksaa liikaa (jotenkin korostuneesti ilmailijoilla).

Minusta SIL:n 75€:lla vuodessa saa vähintäänkin riittävästi. Lehdellä tai ilman (mieluummin ml. lehti). Keskitytään olennaiseen eli harrastuksemme puoleensavetävyyteen, koulutukseen ja jatkokoulutukseen eli toisistamme huolehtimiseen!

Positiivista vuotta 2015,
Wille
AnHie65
Viestit: 4
Liittynyt: To 25.12.2014 22:22

Re: Ilmailu lehti

Viesti Kirjoittaja AnHie65 »

Kiitos Wille mielipiteestä,

Netti on varmasti nykyaikana hyvä renki, mutta huono isäntä. Itse en näe "natkuttamisena" sitä, että asiallisesti kertoo mielipiteensä netissä, tai missä muualla tahansa.

Mielestäni nykyinen Ilmailu ei aja sitä samaa harrastajan asiaa, kuin se teki muutama vuosi sitten. Edelleen, mielestäni, olisi asiallista, että siinä huomioitaisiin eri harrastelajit paremmin. Esimerkiksi joulukuun lehdessä ei purjelentäjää huomioitu purjelentojutuilla ollenkaan.

On myös harmi kuulla, että tarjottuja juttuja sinne ei olla kelpuutettu.

Lehti ja liitto voisi ottaa mallia muista harrastajaryhnistä, ks. esim. Flight Forumin NR:n visio näiltä päiviltä. Itseäni ainakin kiinnostaisi esim. "talleissa tapahtuu" -tyyppiset lyhyet jutut talven kerhotöistä. Kerhotyön puurtajat saataisiin esille myös tätä kautta.

Kuten liitto, niin lehtikin on meitä varten, ja ilman mielipiteen kertomista on hankala saada ääntään kuuluville.

Ystävällisin vuodenvaihdeterveisin,

Anssi
Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 335
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Re: Ilmailu lehti

Viesti Kirjoittaja Wille »

Olen lukenut ILMAILUa nappulasta asti ja avustajana kirjoitellut juttuja muistaakseni vuodesta 1984 lähtien. Lisäksi olen ollut SIL:n hallituksessa oppimassa lehden teon mahdollisuuksia ja sen aiheuttamia kustannuksia ml. aikanaan ilmestynyt LENNOKKI-lehti. Seurasin myös hyppääjien tekemää hienoa LASKUVARJOURHEILU-lehteä. Kaksi noista julkaisuista osoittautuivat taloudellisesti mahdottomiksi julkaista. Volyymi oli liian pieni.

ILMAILU on aina synnyttänyt keskustelua eri lajien suosimisesta tai sorsimisesta riippuen mm. päätoimittajan taustasta. Tällä hetkellä lehti syntyy MCI Pressin toimittamana. Jokaiseen numeroon pyydetään palautetta; sitä kannattaa antaa! Lisäksi asiallinen keskustelu on aina kannatettavaa. Tällöin myös faktat voidaan tuoda esille ja ymmärrys kokonaisuudesta paranee (en väitä, että itse ymmärtäisin riittävästi lehden tekemisen kiemuroista ja ongelmista).

Kaipaan myös hieman enemmän laajakatseisuutta. Monenlaiset ilmailuaiheet ovat tarpeellisia ja tervetulleita. Pienellä lukijakunnalla ei kovin hääviä julkaisua kustanneta. Jos pelkästään purjelentäminen kiinnostaa, niin kannattaa tilata esimerkiski S&G Briteistä (tulee itselleni kuusi nroa/v). ILMAILUa kannattaa pyrkiä parantamaan palautteen lisäksi tekemällä esityksiä artikkeleista. Jotkut ideat myös toteutuvat.

Rakentavin terveisin,
Wille

Ps. Purjelentoakin on luvassa :wink:
JTH
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 214
Liittynyt: Pe 14.03.2003 15:42
Paikkakunta: Vaasa

Re: Ilmailu lehti

Viesti Kirjoittaja JTH »

Wille kirjoittaa tuossa kauniisti. Sorry vaan, mutta siinä loistaa se sama linjattomuus joka vaivaa nykyistäkin SIL:n hallitusta Ilmailu-lehden kanssa. Ja juuri tämän linjan puuttumisen vuoksi on ihan turha lähettää lehdestä palautetta, koska koko konsepti on pielessä.

Määrittelyn mukaan Ilmailu on SIL:n jäsenlehti. SIL:n harrastuslajit näkyvät tuosta menusta:
http://www.ilmailuliitto.fi/fi/lajit
ja ihan sama lista löytyy myös sieltä ilmailu sivulta. Huomatkaa, että listassa ei ole harrastuslajeina airbussin uusimpia malleja, ei airbussin penkkien värejä, ei moderneja suihkuhävittäjiä, jne. jne. Minä näen tässä lehtiasiassa kaksi vaihtoehtoa:

1.) Ilmailulehti jatkaa yleishömppälehtenä kuten nytkin ja sen pakkokytkentä jäsenmaksuun poistetaan.
tai
2.) Ilmailulehti keskittyy toimimaan aitona jäsenlehtenä ja kirjoittaa harrastusilmailuun liittyvistä asioista. Lajikohtaisesti tärkeitä asioita ja muita hyviä jutunaiheita voidaan suunnitella esimerkiksi SIL:n toimikunnissa ja sitten yritetään etsiä niille kirjoittajia. Lisäksi myös Ilmailulehden toimitus jalkautuu aina joskus harrastusilmailun lajien pariin tekemään niitä juttuja.

Minä itse harrastan vain kahta ilmailulajia, mutta luen ja lukisin oikein mielelläni lehdestä juttuja ihan kaikista harrastusilmailun lajeista. Mutta yleishömppä ja sotajutut luen sitten mielummin jostain muista lehdistä, jos niitä joskus haluan lukea.

- koska SIL on viimeksi järjestänyt aidon jäsenkysely Ilmailulehdestä ? Eli esim. mitä siltä halutaan ja mitä se saisi jäsenten mielestä maksaa.

terv. Jyrki
kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: Ilmailu lehti

Viesti Kirjoittaja kristian »

Minun on ikävä sitä Ilmailua joka oli harrastuksessa aktiivisesti mukana olevien ihmisten tekemä. Nykyinen päätoimittaja ei ainakaan kirjoituksistaan päätellen ole muuta kuin leipäpappi. Luulisi että pääkirjoituksessa olisi edes joku mielipide jostain sanottavana, sisällysluettelo on siinä lehdessä muistaakseni joka tapauksessa joten ei sitä tarvitsisi kirjoittaa auki "pääkirjoituksena". Pahimman luokan lukijan aliarviointia tuollain skeida.

Otan ihan milloin tahansa harrastelijamaisen taiton ja ulkoasun (tosin sehän tulee myös tässä "ammattilaisten" tekemässä lehdessä kaupan päälle) jos kirjoituksista ja aiheista paistaisi into asiaan. Nyt näin ei ole, en oikein ymmärrä kenelle lehteä tehdään? Jos asioiden käsittely on lyhyiden diipadaapajuttujen triviaalilla tasolla, onko kohderyhmä sitten potentiaaliset harrastajat?

Oikeasti arvostan sitä että välillä asiantuntevien kanssaharrastajien juttuja pääsee sinne lehteen mutta ei siinä muuten ole mitään puolusteltavaa, toivoton läpyskä. Meillä oli MM-kisat viime kesänä ja lehden jutussa siitä esiteltiin ainoastaan organisaatio. Mitä h*elvettiä se nyt oli?

En sure 75 euron jäsenmaksua vuodessa, suren sitä että se kaadetaan näin yhdentekevään kaivoon.
AnHie65
Viestit: 4
Liittynyt: To 25.12.2014 22:22

Re: Ilmailu lehti

Viesti Kirjoittaja AnHie65 »

Kristian kirjoitti: "Meillä oli MM-kisat viime kesänä ja lehden jutussa siitä esiteltiin ainoastaan organisaatio. Mitä h*elvettiä se nyt oli?"

Yo. viestiin ihan vertailuna kannattaa katsoa S & G -lehden raportti MM-kisoista tai vaikka ihan vaan kansilehti...
sg10112014.tiff
sg10112014.tiff (80.84 KiB) Katsottu 2835 kertaa
Anssi
WS
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 375
Liittynyt: Su 18.09.2005 09:24
Paikkakunta: Helsinki

Re: Ilmailu lehti

Viesti Kirjoittaja WS »

Joo ja MM organisaatiostakin vain pieni osa, kyllä olisi pitänyt esitellä Suomen joukkue ja paljon muutakin. Jannen kisoista oli kisajohtajan tekemä juttu jo kirjoitettuna ei kelvannut. Ei kyllä pitäisi meidän joutua pakkostamaan k.o. lehteä ostakoon ne jotka sen haluaa, itse tilasin jo Sailplane&Glidingin.
WS
Avatar
Matts
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 415
Liittynyt: Ti 18.02.2003 21:12
Paikkakunta: Mustasaari

Re: Ilmailu lehti

Viesti Kirjoittaja Matts »

Eiköhän peruskysymys kuitenkin ole: Miksi Ilmailulehden pitää tulla SILin jäsenille vuonna 2015? Kaikki liiton tiedot ja tiedotukset löytyy kotisivulta. Sähköpostiin (jos on antanut) tulee uutiskirjeet!
Ne rahat jotka liitto säästäisi voisi käyttää jäsenistön oikeaan palvelemiseen. Eiköhän siitä riittäisi esimerkiksi juristin palkkaamiseen, auttamaan jäseniä, tarvittaessa, viranomaisten kanssa asioimiseen, ja muutenkin viranomaistyön "lainmukaisuuden" seuraamiseen.
Vastaa Viestiin