Purjelentokerhojen päivä 14.3.2015 Tampereella

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
papafox-Sakke
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 329
Liittynyt: Ke 05.02.2003 21:57
Paikkakunta: HKI

Re: Purjelentokerhojen päivä 14.3.2015 Tampereella

Viesti Kirjoittaja papafox-Sakke »

Suomen Urheiluilmailuopistoa voisi hyvinkin kiinnostaa jo tämän kansallisen luvan aikana sateenvarjomalli. Meillähän on jo töissä koulutuspäällikkö, ja paperinpyörityskin hoituu.Hinnoittelua voisi tehdä toisinkin. Kuulin jostakin maasta esimerkin että siellä "Trafi" on samaan tapaan velvollinen kattamaan kustannuksensa. Ratkaisu oli että kaikilta toimijoilta otettiin matkustajamaksu per lento. Kyllä minä voisin maksaa Trafi-maksuja 10c per lento, jopa henkilökunnasta jos oikein aletaan niuhottaa.
papafox-Sakke
kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 488
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: Purjelentokerhojen päivä 14.3.2015 Tampereella

Viesti Kirjoittaja kristian »

tapio k kirjoitti:Hyvä idea, jota on jo vähän testailtu. Joensuussa on opetettu moottorilentoa Kuopion ja Savonlinnan luvilla hyvällä menestyksellä. Kaavailimme myös purjelentokoulutuksen yhdistämistä, mutta toistaiseksi kantona kaskessa on työn jako - tai paremminkin työn ja vastuun kasautuminen luvan haltijan koulutuspäällikölle. Uskoisin ajatuksen kuitenkin kypsyvän jossakin vaiheessa. Ainakin SUIOn koulutuslupa toteutunee jossakin muodossa ATO:n tullessa käyttöön. Toivottavasti se kevenee jonnekin höyhenen luokkaan...

Toisaalta ongelma on Trafin päässä: sille on asetettu velvollisuus rahastaa kulunsa pois ilmailijoilta. Tästä seuraa kaikkien kiertotemppujen jälkeen joko hintojen korotuksia tai hyvässä tapauksessa ilmailuyhteisön omavalvonta laajalla rintamalla. Tuosta viimemainitusta tulee tosin hyvä vain, jos säätelyä todella kevennetään.
Niin turha kai kuvitella että Trafin kulut vähenisivät vaikka kaikki harrasteilmailu loppuisi. Tosiasia on jo vuosia ollut että maksut nousevat kymmeniä prosentteja vuodessa. Koitetaan keksiä millä saataisiin ostettua vielä joku vuosi lisäaikaa ennenkuin laitetaan pillit pussiin kaikki.
Avatar
Matts
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 415
Liittynyt: Ti 18.02.2003 21:12
Paikkakunta: Mustasaari

Re: Purjelentokerhojen päivä 14.3.2015 Tampereella

Viesti Kirjoittaja Matts »

Jos tästä harrastuksesta ei hae muuta kuin itse lentämistä, niin voisi vaikka harkita että viettäisi kesällä kaksi viikkoa Rietissä. Siellä on oma kone käytössä koko ajan, keliä (melkein) joka päivä (helposti lentää 50+ tuntia kahdessa viikossa), upeat maisemat, viini on halpaa ja juusto on hyvää. Ja mihin hintaan? Koko paketti matkoineen, kurssihintoineen (sisältää konevuokran), majoituksineen ja hinauksineen noin 3.000 €. Mitä maksaa kausi Suomessa? jäsenmaksuineen, konevuokrineen, leiri- ja saunamaksuineen, asuntovaunuhinnan kuoletuksineen ja puhumattakaan punkkuineen ;) sekä vielä hinaukset päälle. Vielä pitäis tehdä jonkun sata tuntia kerhotyötäkin!
Toki tämän harrastuksen hienouksiin kuuluu useimmille meistä muutakin kuin pelkkä lentäminen. Mutta MIKSI meidän pitäisi maksaa siitä TRAFIlle?
WPQ
Viestit: 78
Liittynyt: Pe 27.01.2006 22:23

Re: Purjelentokerhojen päivä 14.3.2015 Tampereella

Viesti Kirjoittaja WPQ »

Voihan homman Rietissäkin mokata hankkimalla sinne asuntovaunun jne....
Vastaa Viestiin