Liiton sääntömuutos ja demokratia (ylim.kokous 28.11.2015)

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
MiMutru
Viestit: 88
Liittynyt: Ma 28.11.2011 23:24
Paikkakunta: Hyvinkää/EFRY

Liiton sääntömuutos ja demokratia (ylim.kokous 28.11.2015)

Viesti Kirjoittaja MiMutru »

Ilmailuliitolla on pian eli 28.11 ylimääräinen liittokokous. Aiheena on käsitellä hallituksen ehdotus sääntöjen muuttamisesta. Viime keväänä liittokokous velvoitti hallituksen laatimaan ehdotusta mikä mahdollistaa tarvittaessa lajikohtaisen liiton jäsenyyden. Kuitenkin, kun sitä sääntöjen muutosehdotusta (löytyy kokouksen aineistoista liiton sivuilta kun aikansa etsii...) esillä on tuohon verrattuna pari muutakin asiaa:

- uusien ehdotettujen sääntöjen 9 §: Liitto pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta.

Minkähän ihmeen takia tällaiseen pitää mennä takaisin. Ei mitään käsitystä. Muistan kyllä hyvin kun aikanaan oli kahden kokouksen systeemi mistä onnistuneesti päästiin pois, koska se kevätkokous - onnettoman ohuella esityslistalla kuten on nytkin 10 §:ssä mainittuna - kuihtui osanotoltaan aivan olemattomiin. Eihän sillä listalla kuin katsella menneisyyden vankeja. Kustannuksia kokous kyllä aiheuttaa.

- enemmänkin minua kyllä arveluttaa ja oikeasti, ehdotetun 11 § kohta 8: (siis syyskokouksen käsittelemät asiat):
"8. Merkitään tiedoksi hallituksen ilmoitus lajitoimikunniksi ja niiden puheenjohtajista ja varapuheenjohtajista".

Tämä ehdotettu kohta tarkoittaa sitä, että syysliittokokoukselle tuodaan hallituksen ILMOITUS joka todetaan TIEDOKSI. Siis jäseniltä ei kysytä mitään eikä ole tarkoitus niillä mitään hyväksyttääkään. Minusta purjelentokerhojen olisi nyt tarpeellista miettiä kantansa näihin kohtiin ja siltä kantilta ajavatko muutokset niiden ja purjelennon asiaa. Ja käyttää vakaasti ääntään sen mukaan. Sääntöehdotushan edellyttää että kokouksessa annetuista äänistä vähintään 3/4 on sen puolesta. Sitä en tiedä onko kyseessä kaikki kerralla -muutoksesta äänestäminen vai kohta kohdalta mutta ketkä ääntä käyttävät, olisi syytä tietää.

Ystävällisin terveisin
Mika Mutru, purjelentäjä

kristian
WGC-2006 Team
Viestit: 462
Liittynyt: Ma 03.03.2003 14:27

Re: Liiton sääntömuutos ja demokratia (ylim.kokous 28.11.201

Viesti Kirjoittaja kristian »

Niin, mitähän tuollaisella muotoilulla ajetaan takaa, sitäkö että jos lajiliitto perustetaan, liiton hallituksella olisi yksinvaltius nimittää toimikuntia halunsa mukaan? Jos ei mitään perusteita tarjota niin tätäkö sitten pitäisi kannattaa?

JTH
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 209
Liittynyt: Pe 14.03.2003 15:42
Paikkakunta: Vaasa

Re: Liiton sääntömuutos ja demokratia (ylim.kokous 28.11.201

Viesti Kirjoittaja JTH »

Tuo kohta 8. Kyllähän kaikki mallit ja himmelit saattavat toimia, jos kohdalle osuu hyviä henkilöitä ja hyviä päättäjiä. Mutta kyllähän tuossa mallissa on suuri vaara mennä pieleen. Tulee mieleen esimerkkisi se termi "hyvä veli".

terv. Jyrki

MiMutru
Viestit: 88
Liittynyt: Ma 28.11.2011 23:24
Paikkakunta: Hyvinkää/EFRY

Re: Liiton sääntömuutos ja demokratia (ylim.kokous 28.11.201

Viesti Kirjoittaja MiMutru »

Käsiteltiin nyt liittokokouksessa aihetta sääntömuutos ja kokoukseen hallitus oli tuonut muokatun version mikä ei sitten antanut aihetta enää mihinkään "suurimittaisiin operaatioihin". Kahden kokouksen malliin liitto siirtyy takaisin. Kevätkokouksen listalla on tilinpäätösasiat. Syyskokous on se vaikuttamisen kannalta tärkeämpi ja mitä tulee lajeihin, nyt lopun perin kokouksellle tuotu ja hyväksytty sääntöversio oli se että syyskokokous vahvistaa lajitoimikunnat ja valitsee niiden pj/vpj:t. Toimikuntien toimikausi alkaa aina vuoden alusta. Näin näkisin että lopputulos verrattuna alkuperäiseen versioon on ihan oikein. Jäähän siinä sitten päättävän ja valitun uuden PT:n kohdalla loppuvuoden osalta tavallaan siirtymäaika asioihin perehtymisen jne. kantilta. Nykyisin on ollut tavallaan hassua että toimikunnat on vahvistettuina vasta maalis/huhtikuulla ja uuden toimikunnan osalta edellinen teki sen puolesta budjetin ja alkuvuoden osalta paljon päätöksiäkin.

On siis varmistettu edelleen että jäsenkerhot saavat sanoa sanansa liittyen lajitoimikuntiin. Kevätkokous 2016 tulee valitsemaan toimikuntien pj/vpj:t vuoden loppuun asti ja syyskokous 2016 sitten toimikaudelle 2017.

Kokouksessa hylättiin lskv-puolelta esitetty uusi ponsi että liiton sääntöjen pitäisi rakenteellisesti huomioida lajiliitto joka myös korvaisi lajitoimikunnan tehtävät. Kokouspäätöksen mukaan hallitus ei lähde laatimaan asiasta sääntömuutosta kevätkokoukseen. Sinänsä liiton säännöt eivät estä mahdollisen lajiliitonkin jäsenyyttä ilmailuliitossa. Säännöt toisaalta eivät sitten erittele sille erityisoikeuksia esim. lajitoimikunnan kannalta tai miten lajiliittolaisten äänet huomioitaisiin verrattuna nykyiseen missä ne ovat pääjäsenyyden mukaisella kerholla.

Terveisin
Mika Mutru

marquise
Viestit: 29
Liittynyt: Ke 19.02.2014 18:12

Re: Liiton sääntömuutos ja demokratia (ylim.kokous 28.11.201

Viesti Kirjoittaja marquise »

Happy end, siis kaikin puolin.

Peter

Vastaa Viestiin