Käännepisteet

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
Aku
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 202
Liittynyt: La 30.07.2005 22:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Käännepisteet

Viesti Kirjoittaja Aku »

Terve,

Olemme päivittäneet käännepisteluetteloa tulevan kesän kisoja varten. Olennainen muutos on siinä, että maalilinjoille on luotu omat pisteet Räyskälään ja Vesikselle. Toinen ajatus on varmistua, että kaikki lentävät kisat varmasti samalla versiolla. Tiedosto on saatavissa täältä:
http://soaringweb.org/TP/EU.html

Versioita on kaksi, numeroilla ja ilman. Numeroitua käytetään kilpailutoiminnassa, numeroimaton on varmaan kätevämpi matkalennoilla. Sivustolla on valmiiksi versiot kaikille eri laitteille.

Aku

Avatar
Hannu N
Site Admin
Viestit: 419
Liittynyt: Ke 29.01.2003 15:25
Paikkakunta: Strömfors
Viesti:

Re: Käännepisteet

Viesti Kirjoittaja Hannu N »

Ihan vaan tyhmänä kysymyksenä, keitä ovat nämä käännepisteiden julkaisijat ja miten tällä taataan, että kaikki käyttävät samoja käännepisteitä? Eivätkö kisojen järjestäjät yleensä kerro mitä käännepistetiedostoa kisoissa käytetään?

-Hannu

hnpilot
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 455
Liittynyt: Ma 21.04.2003 06:55
Paikkakunta: Lahti

Re: Käännepisteet

Viesti Kirjoittaja hnpilot »

Hei

Itse olen ylläpitämissäni kisoissa jo pitkään linkannut käytettävän käännepistetiedoston juuri tuonne.

toinen hannu

Aku
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 202
Liittynyt: La 30.07.2005 22:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Käännepisteet

Viesti Kirjoittaja Aku »

Juuri näinhän se on, että jokainen kisan järjestäjä ilmoittaa mitä pisteitä käytetään ja on siitä vastuussa. Käytäntö on kuitenkin valitettavasti osoittanut, että kaikki eivät edes käy ennen kisaa virallisella sivulla ja katso mitkä pisteet pitäisi olla käytössä. Kentällä on tullut myös kritiikkiä, että miksi näitä pisteitä vaihdellaan kisasta toiseen.

Tämän takia sovimme talvella akselilla Masters-Vesis-Jannet, että päivitetään luetteloa ja kerrotaan tästä ajoissa. On sitten piloteilla aikaa harjoitella tiedoston kopiointia omaan laitteeseen, eikä sitä tarvitse tehdä kun kerran. Toimittiin ns. asiakaslähtöisesti.

Aku

Aku
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 202
Liittynyt: La 30.07.2005 22:11
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Käännepisteet

Viesti Kirjoittaja Aku »

Moi,

muutama kysely on tullut kun pilotit eivät ole löytäneet Soaring Turnpointista oikeita tiedostoja omiin laitteisiin. Tässä lyhyt ohje:

1. Mene sivulle http://soaringweb.org/TP/EU.html

2a. Jos haluat tiedoston jossa on numero ensin klikkaa Finland otsikon alta "Numbers placed before names [ 21 April 2018 ]"
2b. Jos haluat tiedoston jossa on pelkkä nimi klikkaa otsikkoa Finland

3. Molemmissa vaihtoehdoissa klikkaa seuraavaksi käden kuvaa otsikon "Files formatted for downloading and importing into your programs" edessä

4. Lataa tiedosto omalle laitteelle otsikon klikkaamalla otsikon edessä olevaa nuolta joka osoittaa alas


Sivu ei ole kaikista paras käytettävyydeltään, mutta kaikki tiedostot pitäisi löytyä. Huomiona todettakoon vielä uudelleen, että käännepisteet ovat ja ovat aina olleet kilpailukohtaiset. PT tai muu instanssi ei pidä virallista luetteloa joka olisi aina ns. uusin tai virallinen. Tälle kesälle asiasta sovittiin erikseen kolmen kilpailun osalta.

Aku

Vastaa Viestiin