mistä nuoria purjelentäjiä?

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
Avatar
Hene
Viestit: 66
Liittynyt: Ke 28.06.2006 14:15
Paikkakunta: Turku
Viesti:

mistä nuoria purjelentäjiä?

Viesti Kirjoittaja Hene »

Moi!

Paljon olen grilleillä ja mitä ihmeellisimmissä paikoissa kuullut puhuttavan, mistä saisimme lisää nuoria purjelentäjiä?

Ilmailuhan on valtavan suuri käsite ja siitähän tulee mieleen ensimmäisenä moottorikoneet ja laskuvarjohyppely. Jokasessahan james bondissakin melkein esiintyy laskuvarjoilua ja cessnalla lentelyä.. muutenkin elokuvissa näitä kyseisiä systeemejä näkyy.

Kun omaikäisten nuorien kanssa tulee purjelennosta puhetta, niin eihän kukaan siitä pahemmin tiedä mitään. Yksi suuri tekijä voisi olla purjelennon markkinointi. Yksi tai kaksi pientä tekstimainosta paikallislehdessä shakkikerhon taikka tanssikurssin vierellä, ei välttämättä ylety kovin monen lukijan silmään. Ja jos ylettyy, niin eihän siitä pienestä tekstistä voi saada mieleen sitä fiilistä, mikä siellä ylhäällä purtsikoilla suhaillessa voisi tulla.

Yksi vähänkin isompi sijoitus hyvään mainokseen, hyvään kohteeseen voisi tehdä gutaa mille tahansa kerholle. Nuorethan tunnetusti eivät hirveän paljon sanomalehtiä lue (paitsi piirretyt ja päivän ohjelmat). Joten sekin jäisi vanhempien jutuksi ilmoittaa asiasta nuoremmilleen.. Itse en välttämättä pikku mainoksesta voisi saada sitä ahaa tunnetta, jonka jälkeen se todellinen kärpänen tulisi puraisemaan.

Tässä vain tälläinen ajatus nuorelta, joka ajattelee niinkuin nykynuori :wink:T: Henkka

junior
Viestit: 71
Liittynyt: Su 16.03.2003 12:02
Paikkakunta: EFLA
Viesti:

Viesti Kirjoittaja junior »

Moikka Hene ja tervetuloa pulinajaksolle.

Tätä olen itsekin pohtinut...

Syyt miksi nuoria ei purjelento kiinnosta:

Primäärisyyt:
- Raha
- Aika
- Pitkäjänteisyyden puute
- Muut vähintään yhtä mielenkiintoiset harrasteet

Sekundäärisyyt
- Kerhojen ukkoutuminen
- Yhteisöllisyyden puute, nuori haluaa "kaikki mulle heti nyt" ja toisaalta lajinahan purjelento on äärimmäinen esimerkki yksilölajista. Nämä syyt riitelevät toisiaan vastaan.
- Kerhojen nihkeä suhtautuminen nuoriin ja siitä johtuen potentiaalisille lentäjille suuntautuminen toisten nuorten ja toisten harrastusten pariin.


Kysyt kuitenkin miten nuoria saataisiin innostumaan purjelennosta. Mieti itse mitä saat kentällä vietetystä kesästä? Kokemuksia, elämyksiä, oppia, saman henkistä seuraa, haasteita, onnistumisen iloa?
Mielestäni tärkeä pointti nuorten rekrytoimisessa on se, että nuoret itse markkinoivat omaa harrastettaan. Otetaan kone ja mennään jakamaan tietoa johonkin tapahtumaan jossa käy nuoria. Näin muutkin seurat omaa harrastettaan markkinoivat. Monille messuille seurat saavat ständin ilmaiseksi, ongelma voi muodostua siitä kun järkkärille ilmoittaa, että tarvittaisiin sitten muuten tilaa vähintään sellanen 8 x 15 metriä... Tämän vuoksi ulkotapahtumat ovat parhaita, tilaa riittää.

Ollaan käytetty milloin mitäkin konetta näytillä Lahdessa eri messuilla. Messuilla on tarkoitus olla näytillä, ei niinkään kerätä jäseniä/seuraavan kesän kurssilaisia. Muistutetaan ihmisille, että ilmailu on yksi harrastemahdollisuus ("Hei, eivätkös kaikki pelaakaan korista?") ja purjelento vielä ainakin toistaiseksi melko inhimillisen hintainen ilmailuharrastus. Keskimäärin ehkä kymmenkunta innokasta ottaa jälkeenpäin yhteyttä ja näistä muutama päätyy jopa kurssille. Eikä tämän enempää tarvitakaan.

Jälkimarkkinoinnin on myös pelattava. Jos messuilla oleva ständi on niin sanotusti Bueno mutta kentällä olosuhteet ovat jotain aivan muuta, ei alkuun innokas jaksa kovin pitkään. Eli, jos kurssin jälkeen saa rukoilla kentälle hinaajaa (ei liene ongelma Räyskälässä) tai koneita ei saa, koska papat "varaavat" aina koneet ja lentävät kuusi tuntia paikallislentona... Tietenkin voitais aina miettiä, että onko nuorelta järkeä pyytää täyttä hintaa esim. hinauksista. Saattaa nimittäin olla, että innokas nuori takoo kerholle lisää lentäjiä --> lisää kurssilaisia --> lisää lentoja --> halvemmat hinnat kaikille.
Viimeksi muokannut junior, Ti 21.11.2006 14:32. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
junior

SamiM
Viestit: 61
Liittynyt: Pe 06.05.2005 11:09
Paikkakunta: KAUHAJOKI

Viesti Kirjoittaja SamiM »

Hmm.. Hyvin pitkälti samoja ajatuksia mulla on pyörinyt päässä mutta nuo ongelmat ovat melko pitkälti myös kenttäkohtaisia.
Jos ei ole tarpeeksi jäseniä/rahaa/kalustoa ei uusia lentäjiäkään tule kovin usein. Parin oppilaan kurssi kesässä on aivan maksimi yhdelle opettajalle, jos
haluaa pysyä jonkinlaisissa väleissä kotona :roll:
Mutta auttaisiko oikeanmoinen mainonta asiaan? Paikallislehtiin hyvänkokoinen ilmoitus kurssista maksaa parisataa euroa, mutta saako sillä välttämättä yhtään oppilasta? Onko esim. täällä ketään joka olisi mainoksen perusteella mennyt kurssille? Ja jos on, minkälainen mainos puree parhaiten?
Halvin tapa mainostaa on tietysti juttu lehteen mutta usein vaaditaan että täytyy laittaa myös kurssimainos samaan lehteen.. Ilmaista juttua kun ei saa kuin onnettomuuksista ja vaaratilanteista :D

WPQ
Viestit: 78
Liittynyt: Pe 27.01.2006 22:23

Viesti Kirjoittaja WPQ »

Koulutusjärjestelmä ei toimi, siinä syy.

Jos systeemi toimisi, harrastaja ei luopuisi lajista, vaan jatkaisi lentämistä houkutellen kaverinsakin purjelennon pariin.

Ai miksikö ei toimi? Syy on perin yksinkertainen. Koulutus tähtää lupakirjan saamiseen, jonka tietysti ohjattuna toimintana kurssilla saakin suoritettua suhteellisen helposti.

Tämä ei kuitenkaan riitä, vaan harrastaja tarvitsisi tukea lupakirjan saamisen jälkeen ja siihen ei seuroilla näytä olevan mielenkiintoa, veikkaan että seurojen sisäinen palkitsemisjärjestelmä kerhotyötuntien, open statuksen ja koneiden kiilauksen kannalta ei tue sitä.

Eli jos faijasi, kummisetäsi, isäpuolesi tms. ei ole purjelentäjä, olet yksin. Se on liikaa niin teini-ikäiselle kuin aikuisellekin, aina tietysti löytyy muutama rikkomaan sääntöä. Ilman heitä meillä ei olisi ensimmäistäkään purjelentäjää.

Pena
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 12.02.2007 13:08
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Pena »

Pieniä ja helppoja, mutta ehkä tärkeitä kikkoja löytyy kyllä. Täältä vähän alkua:

http://hansto.fi/purjelentoforum/viewtopic.php?t=656

Vastaa Viestiin