Purjelennon teoriakurssi netissä keväällä 2007

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
Matti Huoviala
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 350
Liittynyt: Ma 11.09.2006 11:23

Purjelennon teoriakurssi netissä keväällä 2007

Viesti Kirjoittaja Matti Huoviala »

Suomen Urheiluilmailuopisto järjestää purjelennon teoriakurssin monimuoto-opiskeluna alkaen 26.2.2007.

Opiskelu tapahtuu pääosin internet-pohjaisella oppimisalustalla.
Opiskelujakson kestää 29.4.2007 saakka.
Opiskeluun kuuluu tämän jälkeen yhden viikonlopun mittainen lähiopetusjakso.
Kurssilla suoritetaan purjelennon kaikki teoriaopinnot, mukaanluettuna koulutus rajoitetun radiopuhelimen hoitajan kelpuutusta varten (RT/F).

Etäopiskelukurssilla noudatetaan opintoaikautulua, mutta opiskelijoilla on aikataulun sallimissa rajoissa mahdollisuus opiskella materiaalia ja suorittaa oppimistehtäviä joustavasti omien aikataulujensa mukaan. Oppimisalustalla opiskelussa avustaa ja opiskelua ohjaa kunkin oppiaineen vastuukouluttaja.

Kurssilla on mahdollisuus osallistua myös pelkästään rajoitetun radiopuhelimenhoitajan kelpuutukseen tähtäävään osioon.

Lisätiedot ja yhetydenotot:
http://www.ilmailuverkko.fi

Matti Huoviala

Wille
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 319
Liittynyt: Pe 26.01.2007 20:22
Paikkakunta: Tuusula

Viesti Kirjoittaja Wille »

Tämä verkko-opistossa oleva teoriakurssimahdollisuus on mielestäni loistava! Verrattuna kerhon järjestämään omaan luokkaopetukseen (jossa toki on omat hyvät puolensa) oppiminen tapahtuu nykyaikaisesti pääasiassa kotosalla. Loppuun yhteisretki viikonlopuksi Räyskälään lähijaksolle samalla tutustuen toisiinsa ja tietenkin vilkkaaseen ilmailukeskukseen.

Opettajavoimat ovat nykyään hyvin rajalliset. Tässä on mahdollisuus säästää voimia lentokoulutukseen. Hintakaan ei saa olla este; hinta voi olla suurempi kuin kansalaisopistotaso, mutta laatu saa maksaa!

Käyttäkää kerhot hyväksenne!!!

t. Wille

jukkas
Viestit: 5
Liittynyt: Ke 19.03.2003 13:53
Paikkakunta: Loppi

tulkaa mukaan!

Viesti Kirjoittaja jukkas »

Toden totta, lähtekää kerhot mukaan uuteen teoriakoulutussysteemiin! Tai kertokaa siitä purjelennosta kiinnostuneille.

Ensimmäinen kurssi oli viime vuonna. Tulokset ja palaute oli erinomaista. Oppimateriaalina oli kokonaan tätä tarkoitusta varten uusittu teoriapaketti. Mistään "opiskeluautomaatista" ei ole kysymys, vaan aina takana on oikea lennonopettaja, joka johtaa opiskelua sekä vastaa tehtäviin ja kysymyksiin. Lisäksi verkossa on erilaista tukimateriaalia ja oppilaille lähetetään vielä avuksi kirjallista aineistoa.

Viime vuonna ensimmäisellä kurssilla saatiin aikaan hyvää ryhmähenkeä ja "äksöniä" opiskeluun jo etäjaksolla ja oli hienoa sitten lähiviikonloppuna tavata näitä oppilaita joiden kanssa oli tekemisissä jo monta kuukautta verkossa. Tuntui kuin vanhoja tuttuja tapaisi.

Luoja ei laiskaa ruoki tässäkään opiskelumuodossa, joten töitä tämä teettää ihan siinä kuin muutkin opiskelutavat. Etuna on kuitenkin joustavuus ajan suhteen sekä se, että opiskelija voi tehdä tätä kotoaan käsin, yhtä lähiviikonloppua lukuunottamatta.

Jos asiat menevät suunnitellulla tavalla, taidan olla itsekin parissa aineessa verkko-opettajana, kuten viime vuonnakin.

Eli mukaan kaikki lähiopetukseen työlääntyneet kerhot ja oppilaat, joille sitoutuminen talvi-iltojen teorioihin lähiopetuksessa on eri syistä vaikeaa.

Tietenkin tämä purjelennon verkkoteoria on vasta alkua. Tällaisen teoriaopetusmuodon mahdollisuudet ovat melkein rajattomat.

t. Jukka Salokannel

Avatar
jari p
Site Admin
Viestit: 397
Liittynyt: To 20.02.2003 08:20
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jari p »

Hienoa että on saatu tällainen opiskelumuoto. Itse uusin vanhentyneen lupakirjani viime keväänä ja silloin yritin etsiä netistä tietoa teoriakurssin asioihin. Hyvin heikosti löytyy netistä tällä hetkellä perusteoriaa.

Tuo purjelennon verkkokurssi on kaiketi täydellinen perusopetuksen paketti josta voisi olla jo kurssin käyneellekkin jossain tapauksissa hyötyä. Onko siis purjelennon kehityksen kannalta järkevää että tieto on vain ko. kurssilaisten saataville maksua vastaan, ei esimerkiksi jo lupakirjan omaavan henkilön omatoimiseen asioiden kertaamiseen ?

Tai vaikka henkilölle jota kiinnostaa purjelento ja haluaa lukea asiasta enemmän.

Minusta kannattaisi vahvasti harkita että tuo materiaali julkaistaisiin ilmaiseksi nettiin kaikkien asiasta kiinnostuneiden luettavaksi.
On vaikea kuvitella että nettiin ilmaiseksi julkaisu söisi kenenkään leipää. Päin vastoin.

Monessa yhteydessä on mietitty purjelennon tulevaisuuttaa. Pakkasparlamentissa tuli minusta melko selkeästi esiin ongelmat.
Luulin ennen Pakkaspalamenttia että vain meidän kerhossa on ongelma saada uusia pilotteja (nuoria) mukaan ja myös niin että pilotit lentävät kurssin jälkeenkin. Muutaman luennon jälkeen huomasin että jaa, tämä ei olekkaan meillä vain ongelma vaan koko suomessa. Sunnuntain GP luennon jälkeen täytyi todeta että jaa, ei se olekkaan suomen ongelma vaan ihan koko universumissamme...

Jari

Avatar
Alfalima
WGC 2008 Team
Viestit: 485
Liittynyt: Ma 03.02.2003 16:48
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Alfalima »

Tervehdys,

Leo kävi viime keväänä kurssinsa teoriat em nettikurssilla. Hommaa sivusta seuranneena, vaikutti toimivalta järjestelmältä.

Idean keskeinen osa on ihan oikea elävä opettaja, joka tarvittaessa ohjaa oppilasta. Kurssijaksot ilmestyvät oppilaille ennalta sovitun aikataulun mukaisesti ja netin välityksellä oppilas on tarvittaessa yhteydessä opettajaan. Oppijakson aikana on harjoitustehtäviä, joihin opettaja antaa palautteen jne.

Oikeiden opettajien käyttö - muitakin rahareikiä järjestelmässä varmaan on - aiheuttaa kuluja ja siksi on perusteltua pitää materiaali maksullisena. Jos oppilaat eivät sitä maksa, joku muu joutuu maksamaan. Jos on halua kerrata teoria-aiheita ihan omaksi iloksi, löytyy materiaalia Purjelentotaito-kirjasta. Ilmailumääräysasiat ao papereista jne.

Antti
THINK POSITIVE - FLAPS NEGATIVE!

Avatar
jari p
Site Admin
Viestit: 397
Liittynyt: To 20.02.2003 08:20
Paikkakunta: Vaasa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jari p »

Alfalima kirjoitti:Tervehdys,

Oikeiden opettajien käyttö - muitakin rahareikiä järjestelmässä varmaan on - aiheuttaa kuluja ja siksi on perusteltua pitää materiaali maksullisena. Jos oppilaat eivät sitä maksa, joku muu joutuu maksamaan. Jos on halua kerrata teoria-aiheita ihan omaksi iloksi, löytyy materiaalia Purjelentotaito-kirjasta. Ilmailumääräysasiat ao papereista jne.

Antti
Juu toki on rahareikiä, sitä en kiellä mutta julkaisemalla kurssi
nettiin ei tuo rahareikää ainakaan kasvata. Eihän kukaan netistä
pelkästään lukemalla teorioita voi käydä, se on ihan selvää mutta
minusta ei ole mitään syytä miksi tuota ei voisi julkaista nettiin ilmaiseksi
tietoa janoaville ? Netti on kuitenkin tänä päivänä se mistä ihmiset etsivät tietoa. silloin kun heillä on aikaa ja innostusta ja halua.

Jari

skuosman
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Su 31.12.2006 16:45
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Purjelennon verkkokurssi 2/2007 Internetissä

Viesti Kirjoittaja skuosman »

Urheiluilmailuopisto käynnistää kevään toisen purjelennon verkkokurssin 2.4.. Tuolta kurssilta teoriat olisi suoritettuna Juhannukseen mennessä. Tokihan lentämisen voi aloittaa aiemminkin, mutta yksinlennot vasta kun 3 tärkeää ainetta läpäisty.

Jatkossa pyrimme järjestämään vähintään 3 teoriakurssia/vuosi. Teknisesti voimme perustaa teoriakurssin alkamaan ihan milloin vain.

Saku
tj, Urheiluilmailuopisto

JTH
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 209
Liittynyt: Pe 14.03.2003 15:42
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja JTH »

Alfalima kirjoitti:...Oikeiden opettajien käyttö - muitakin rahareikiä järjestelmässä varmaan on - aiheuttaa kuluja ja siksi on perusteltua pitää materiaali maksullisena. ...
Jaa että mitä kuluja ?

Kerhopohjalta toimivassa koulutuksessa opettajat toimivat talkoopohjalta, ei palkattuina. Elämää on Räyskälän ulkopuolellakin...

terv. Jyrki

skuosman
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Su 31.12.2006 16:45
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja skuosman »

Kuluja syntyy verkkoalustan maksusta TTY:lle, kurssin opettajille maksettavasta pienestä korvauksesta, materiaalista joka annetaan oppilaille (Purjelentotaito, kartta, monisteita, mappi, postitus). Toisaalta haluamme olla luomassa uutta ja lisää joten siihenkin pitää varata rahaa.
Kerroin jo Pakkasparlamentissa, että SUIO on valmis pudottamaan teoriakurssin hintaa kun saamme suurempia oppilasmääriä. Jos Opisto saa voittoa siitä ei saa jakaa senttiäkään osinkoina omistajille (SIL, Jämi-Säätiö, Räyskälä-säätiö, Lopen kunta). Kaikki mahdollinen hyöty ohjautuu takaisin ilmailijoille.
Jos saamme päteviä opettajia ilmaiseksi verkkoalustan vastuuopettajiksi niin tietysti siinä säästämme ja voimme pudottaa hintaa. On kuitenkin järkevää, että hinta pysyy samalla tasolla pitemmän aikaa (toki voi tasaisesti laskeakin) kuin, että sattumoisin opettajatilanteesta riippuen hinta laskee ja nousee.
Aiomme jatkossa pitää verkkoteorian lähes NON STOP -periaatteella käynnissä. Eli 1/07 alkoi helmikuun lopulla, 2/07 2.4. 3/07 syyskesällä, 4/07 ennen vuoden vaihdetta, jne..
Sitten vielä yksi pointti: miksi kaiken pitää olla ilmaista tai lähes ilmaista?

saku

Matti Huoviala
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 350
Liittynyt: Ma 11.09.2006 11:23

Nettiteoriat nyt myös lupakirjan uudistajille

Viesti Kirjoittaja Matti Huoviala »

Nyt on sitten nettiteoriakurssi avattu lupakirjan uudistamisesta kiinnostuneille. Kätevä tapa teorioiden kertaamiseen jos lupakirja on päässyt vanhenemaan.

Kohtuullista kurssimaksua vastaan saa kertailla purjelennon oppimäärän ja lupaamme järjestää myös osaamiskokeet samaan hintaan.

60 euron kursimaksu sisältää netin kautta luettavan oppimateriaalin, kokeet jollain sopivalla paikkakunnalla ja todistuksen. Verkkoalustalla emme takaa harjoitustehtäviin henkilökohtaista palautetta, mutta kysymyksiin vastaamme ja osallistumme tarvittaessa keskustelualueen tapahtumiin.

Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä opistolle.

Vastaa Viestiin