Missä lentää purjelentäjän lupakirja?

Yleistä purjelentoon liittyvää keskustelua ja informaatiota
skuosman
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Su 31.12.2006 16:45
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Missä lentää purjelentäjän lupakirja?

Viesti Kirjoittaja skuosman »

Missä lentäisin purjelentäjän lupakirjan? Tähän viestiketjuun voisivat Suomen purjelentokouluttajat laittaa faktat:
- missä?
- milloin?
- Ihan varmastiko?
- hinaustapa leko/vintturi
- voiko sitten lentää missä päin Suomea vain?
- hinta
- koulutuksen jälkeen hinaus/lento
- koneen vuokra

Saku

WPQ
Viestit: 78
Liittynyt: Pe 27.01.2006 22:23

Viesti Kirjoittaja WPQ »

Sitten voisi vielä laittaa faktat siitä että miten ja millä menestyksellä ao. taho tukee purjelentäjän kehittymistä kun pahvi on kourassa.

skuosman
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Su 31.12.2006 16:45
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Koulutus

Viesti Kirjoittaja skuosman »

Hyvä pointti!
- minkälaista koulutusta tarjoatte kurssin jälkeisenä kesänä?

saku

JTH
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 209
Liittynyt: Pe 14.03.2003 15:42
Paikkakunta: Vaasa

Viesti Kirjoittaja JTH »

.
Tuota noin. Onkos tämä pulinajakso nyt ihan oikea paikka ? Lukeeko tätä mahdolliset uudet oppilaat ? Miten he löytävät juuri tämän keskusteluotsikon ?

Sitä mä vaan, että SIL kerää vuosittain kaikkien kouluttajien tiedot ja julkaisee ne Ilmailu lehdessä.

Jostain ihmeen syystä en kuitenkaan nyt löydä niitä tietoja SIL:n nettisivuilta, vaikka kyseessä on aivan oleellinen tietopaketti. Olinko minä vain huono etsimään, vai voiko tosiaan olla että ne eivät ole siellä ?

terv. Jyrki

skuosman
Aktiivikirjoittaja
Viestit: 322
Liittynyt: Su 31.12.2006 16:45
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Purjelentäjän lupakirja

Viesti Kirjoittaja skuosman »

Kyllä varmaan tätäkin palstaa lukevat. Enempi löytyisi- ilmailusta yleensä kiinnostuneita joilla ei vielä ole lupakirjaa -FlightForumista. Opistohan mainostaa siellä oikeassa yläkulmassa omia tuotteitansa mainosbannerilla.

Tietoa kannattaa jakaa vaikka aina ei voi olla varma saavuttaako viesti oikean kohderyhmän. Jos oikein tarkkaan miettisi niin pitäisi laittaa pääkaupunkiseudun kurssi-ilmoitukset Hesariin, mutta ei olisi varmaankaan taloudellisesti kannattavaa.

Ei tämä meidän säie valtavaa suosiota tule saamaan, mutta mielestäni kannattaa siitä huolimatta kertoa asiallisesti tietoa.

saku

Pena
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 12.02.2007 13:08
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Ulospäin näkymisestä

Viesti Kirjoittaja Pena »

skuosman kirjoitti:Tietoa kannattaa jakaa vaikka aina ei voi olla varma saavuttaako viesti oikean kohderyhmän.
Tässä olet mielestäni hyvin oikeassa, mutta Ilmailulehti ja tämä palsta eivät selvästikään ole kovin tehokkaita keinoja ulospäin tiedottamiseen: Lehti tulee pääasiassa jo ennestään takuuvarmasti kiinnostuneille. Tätä palstaa taas eivät lue kaikki purjelentäjätkään, ikävä kyllä. Vierailijoita näyttäisi kyllä jatkuvasti olevan, mutta se voi selittyä silläkin, että käyttäjätunnuksia on monin kerroin vähemmän kuin purjelentäjän lupakirjoja. Tai sitten rekisteröityneet käyttäjät eivät joka kerta viitsi enää kirjautua sisään, kun aktiiviset viestiketjut näkee viimeisimmän päivityksen jälkeen suoraankin. Vierailijat, mikäli heitä on, voivat siis aivan hyvin olla 'valmiita' lentäjiä vaikka kaikki. Tärkeintä olisi saada lukijoita niistä, jotka eivät vielä tiedä että voisivat kiinnostua ilmailusta tai peräti ryhtyä itse lentämään (á la nimimerkki luotis).

Itse luotan kyllä edelleen internetin mahtavaan tiedotusvoimaan vallankin nuorten osalta, mutta sitä pitää vain ryhtyä kunnolla hyödyntämään. Kotisivuja pitävät jo melkein kaikki kerhot muutenkin, joten miksi niitä ei käytettäisi mahdollisimman tehokkaasti ulospäin tiedottamiseen, mainostamiseen ja rekrytointiin? Ja miksi ei kaikkien ilmailulajien voimalla?

Meanwhile: Opisto, liitto tai halutessaan mikä tahansa kerho, jolla koulutusvoimaa tosipaikassa sitten myös löytyy, voisi FlightForumin lisäksi/sijasta harkita mainostamista sopivina ajankohtina Googlessa. Varmasti näkyy, ehkä jopa juuri oikealle kohderyhmälle, eikä välttämättä ole kallista.

Toisaalta: Oppilashankinnassa A4-kokoiset tiedotteet ruokakauppojen maksuttomilla ilmoitustauluilla ovat meillä (Kily) osoittautuneet tehokkaammiksi kuin maksetut lehti-ilmoitukset. Viime keväänä (2007) uusia oppilaita tuli niiden ansiosta viisi ja lehti-ilmoituksella yksi. Vuosikertaoppilaita löytyi sen verran, että kaksi lupakirjanuusijaa mukaan luettuna Selänpäässä valmistui 10 purjelentäjää (vai oliko kaikkineen peräti 12 ?). Koulujenkin ilmoitustauluja voisi kokeilla jos halutaan nimenomaan nuoria oppilaita, mutta näillä lukemilla ja vähillä aktiiviopettajilla ei meillä ole viime aikoina tarvittu tämän kummempia.


Mitä itse tiedottamisen ja mainostamisen sisältöihin tulee, niin entistä enemmän kannattaisi tarjota mielikuvia siitä miten hienoa/upeaa/ihanaa purjelento/muu_ilmailu voi olla, siis sitten myöhemmässä vaiheessa kun pääsee lajia kunnolla harrastamaan. Meidän ei edes tarvitse kaupata lajiamme harhaanjohtavien mielleyhtymien avulla (lue: niukasti pukeutuneiden naisten), vaan riittää kun kerromme karun :?: totuuden. Pitää siis näyttää enemmän hienoja kuvia ja pyrkiä sanallisestikin paremmin välittämään niitä upeita elämyksiä, kokemuksia, tunnelmia ja mahdollisuuksia joita laji kiistattomasti tarjoaa, sekä ilmassa että maassa. Lähes kaikkien kotisivujen tyyli muistuttaa liikaa Ilmailulaitoksen sivuilta löytyvää lakitekstiä varsinkin niissä kohdin, joissa puhutaan koulutuksesta. Toki nekin asiat pitää listata, mutta pelkästään tyyli "50 lentoa, joista vähintään 10 yksinlentoa jne." ei pitkälle riitä.


Netissä näkymisestä käytiin taannoin vääntöä eriasteisten asiantuntijoiden (ja -kyynikoiden :lol: ) kesken. Sain viimein yhden vanhan sotaratsun kiusatuksi liikkeelle eli perustamaan tietokannan johon ilmailukerhojen linkkejä voidaan kerätä yhteen paikkaan myöhempää käyttöä varten. Tämä kirjoitus on tässä osittain siksi, että asia nyt melkein vuoden päästä taas vähän nytkähtäisi eteenpäin. Laittakaa hyvät ihmiset muutkin kerhojanne tietokantaan jotta päästään kiusaamaan webmastereita lisäämään linkkilistat kaikille sivuille. Toki vajaatkin linkkilistat auttaisivat jo asiaa, ja olisipahan raamit valmiina. Oma lukunsa on saada kaikki ilmailulajit mukaan ja kaikki kotisivut viritellyiksi hakukoneille otollisiksi. Kaikista mahdollisista epäilyksistä huolimatta kannattaa ruveta etenemään, edes pienin askelin.


Linkki tietokantaan: http://appserver.padasjoenlentokerho.fi ... /index.php

Jos ketä kiinnostaa niin asiasta käyty keskustelu löytyy täältä: http://hansto.fi/purjelentoforum/viewtopic.php?t=656

Huomatkaa muuten, kuinka Huovialan Matti, S.Kuosmanen (ja WPQ hyvine huomautuksineen, unohtamatta papafox-Sakkea) ovat käsitelleet mm. koulutusaihetta laajakatseisesti ja asiallisesti. ( mm. http://www.hansto.fi/purjelentoforum/vi ... f=22&t=813 ) Aivan oikein, eihän sitä muuten valtakunnalliseen ilmailun kehtoon töihin pääsisikään :) :!: . Eikä pitäisikään. Nummelan suuntaan voisin todeta, että toisilla on huumorintajua... ...ja että yhteen hiileen puhaltamalla sinnekin voidaan tulevaisuudessa saada niin paljon oppilaita, että arvoisat suomenmestarit ynnä muut eivät ehdi enää muuta kuin opettamaan. Siinä saattaa kyllä sitten kisakunto jo kärsiä, mutta olisi silti sellainenkin päivä mukava nähdä.

Ryhdytään siis toimeen, eli kerhojen linkit tietokantaan nyt aluksi. Tässä vaiheessa oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

-Pena
Viimeksi muokannut Pena, Ke 02.01.2008 05:53. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Samu
Viestit: 21
Liittynyt: Su 30.12.2007 22:22
Viesti:

Re: Missä lentää purjelentäjän lupakirja?

Viesti Kirjoittaja Samu »

Maksettu mainos Googlessa tavoittaa erittäin kustannustehokkaasti oikeat kohderyhmät, tai toimii toisilla aloilla jopa ilman segmentointia. Meillä on siirrytty firmassa lähes kokonaan Google-mainontaan jättäen perinteinen printtimainonta melko minimiin (lue. lähes olemattomiin). Toki markkinointia hoitaa jatkuvasti myös "oikeat ihmiset" (b to b), mutta Google on vahva osa "tiimiä". Suosittelen kokeilemaan, sillä aloituskustannuksia ei ole ja budjetin voi itse rajata sopivaksi.

Ammattilehti-ilmoittaminen on toki myös toimiva vaihtoehto, mutta ammattilehdet (esim. Ilmailu ja Siivet) tulevat jo rajatulle kohderyhmälle (ilmailusta jo kiinnostuneet / ilmailijat yleensä), eikä uusia naamoja niitä kautta tietysti juurikaan tavoita -> halutaan uusia naamoja hienon lajin pariin. Toki puskaradio on edelleen tehokas keino ja tietysti erilaiset teemapäivät. Yksi keino voisi olla etsiä myös yhteistyökumppaneita, jotka veisivät sanaa eteenpäin.

EDIT: Muutenkin alalle kaivattaisiin enemmän "tuoretta" businessajattelua. En tarkoita rahannyhtämismielessä, vaan markkinointimielessä uuden ja hienon lajin pariin. Se, että ihmiset hakeutuivat ennen itse kentille ja kerhoihin ei enää riitä, koska harrastusmahdollisuuksia on nykyään miljoonia. Tarvitaan jotain muuta, verkostoitumista, erottautumista ja olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tästä yhtenä esimerkkinä on esim Ilmavoimien hakukampanjat -> houkutteleva mediaseksikäs portaali videoineen ja hyvä pr.

Pena
Viestit: 64
Liittynyt: Ma 12.02.2007 13:08
Paikkakunta: HKI
Viesti:

Alkuperäisen otsikon aihe on kyllä muuttunut aivan muuksi...

Viesti Kirjoittaja Pena »

Katsokaapas tätä:

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Inter ... 5233357800

Käsitykseni sai näin vahvistusta. Googlessa mainostus on ainakin toistaiseksi halpaa, mutta sen lisäksi kannattaa edelleen pyrkiä siihen, että lajimme parempi näkyminen netissä tulisi kotisivujen pitämisen sivutuotteena, eli käytännössä ilmaiseksi kun sivuja pidetään muutenkin.

Jos niin mustasukkaisia ollaan oman kerhon tai nurkkakunnan menestymisestä, että muut kerhot eivät saisi sivuilla näkyä, niin siihenkin on keino: Linkkisivun voi kirjoittaa esimerkiksi valkoisella tekstillä valkoiselle pohjalle. Äkkinäinen ei siinä näe yhtään mitään, mutta robotit näkevät kuten on tarkoituksin. Ja kovin mustasukkainen ei tarvitse olla, sillä hyvin rajalliset opettajaresurssit pitävät vielä kauan huolen siitä, että oppilaita ei määräänsä enempää pystytä yhdessä paikassa kouluttamaan, vaikka heitä alkaisi tulla pilvin pimein. (Opettajia kyllä on, mutta melkein kaikki haluavat tehdä jotakin muuta kuin opettaa.)

Oikein täytyy kyllä ihmetellä tämän purjelentoporukan takapajuisuutta, vai kertoneeko tämäkin ukkoutumisesta. Edellisen viestini jälkeen Niemen Hannun tietokantaan ilmestyi vain viisi kerhoa lisää (jolloin oli 18, eikä nekään kaikki purjelentokerhoja). Näin sellaisen (n. puolen tunnin) vaivan, että kaivoin jokaisen puuttuvan kerhon sivuilta - kellä sellaiset on - webmasterin email-osoitteen - jos sitä edes löytyi - ja laitoin lyhyehkön sähköpostin linkkeineen. Ellei löytynyt, niin laitoin saman mailin useammalle saman kerhon toimihenkilölle ja selityksen oheen. Joukossa on vielä kerhoja, joihin ei näytä sähköisesti saavan ollenkaan yhteyttä. Suoran sähköpostin tulos oli 3 kerhoa lisää. Kumma kyllä juuri pääkaupunkiseudun kerhot loistavat poissaolollaan. Mitenkäs juuri kävi erään teoriakurssin kanssa? Kannattaisiko jo tehdä jotakin?

Hyvät webmasterit, olkaa hyvät ja lukekaa niitä ilmoittamianne sähköpostiosoitteita vähän useammin kuin kerran elämässä, niin niistä saattaa olla jotain hyötyäkin. Eletäänkö me sittenkin vielä jotain kivikautta vai mistä kiikastaa? Herätkää herrat, rouvat ja neidit, vuosiluku on 2008!

Toivoo P.N.

P.S. En millään jaksaisi ryhtyä hääräämään nuotioiden ja savumerkkien kanssa eikä viidakkorummutkaan tai kyyhkystenhoito niin kiinnosta.

P.P.S. Uusi allekirjoitukseni ei mitenkään viittaa poliittisiin katsantokantoihin tai muihin yhteiskunnallisiin näkemyksiini.
Wir brauchen Fliegensraum!

Vastaa Viestiin